Monforts’tan İstanbul’da Enerji Vurgusu

Bu yıl 140’ncı yılını kutlayan Monforts, tekstil makineleri fuarında entegre baş üstü gezici ısı geri kazanım ünitesine sahip Montex ramöz odasını sergileyecek.

  03 Haziran 2024 08:30 Pazartesi
Monforts’tan İstanbul’da Enerji Vurgusu

Monforts Ortağı Neotek'in standında sergilenen ısı geri kazanım ünitesi, şirketin şu anda hem yeni hem de mevcut hat kurulumları için sağladığı çeşitli enerji tasarrufu seçeneklerinden sadece bir tanesidir ve fuarda bu fırsatları masaya yatırmaktan memnuniyet duyacağız.

Monforts Montex ramözleri ve Thermex boyama serileri, kumaş terbiye endüstrisi için endüstri standardı olup, üretim çıktısı ve özellikle enerji verimliliği ve tasarrufu açısından birçok avantaj sağlar.

Monforts Bölge Satış Müdürü Thomas Paeffgen, ‘’Sürdürülebilir, kaliteli üretimde bir adım önde olabilmek için yeni teknolojiye yatırım ve kapasite artırımı Türk müşterilerimiz için çok önemlidir. Sürekli değişen bir sektörde büyüyebilmek için her ilerici yeni teknolojinin faydalarını dikkatle değerlendirdiklerini ve bunun sonucunda kesintisiz sürekli yatırım stratejilerini benimsediklerini görüyoruz.’’

Tam Kontrol

Monforts'un Türkiye'deki son kurulumları arasında –Avrupa genelindeki müşterileri ve 40.000'den fazla giysi tasarım deseninden oluşan bir veri tabanı ile yeni baskı teknikleri ve teknolojilerinde lider olan– İlay Tekstil'in Bursa fabrikasındaki sekiz odacıklı Montex ramöz de yer alıyor.

Şirketin Üretim Direktörü Fikri Savaş, "Montex kurulumu bize tüm süreç parametreleri için çok daha iyileştirilmiş kontrol seçenekleri sağlıyor ve özellikle yaptığımız enerji tasarruflarından çok etkilendik" dedi.

İstanbul Boyahanesi'nin Çerkezköy'deki fabrikası aynı zamanda şu anda Monforts Thermex Econtrol kontinü boyama hattından yararlanıyor.

Şirketin Ortak Kurucusu ve Direktörü Kemal Taşkın, "Thermex, daha ağır kumaşlar için işlem sürelerini büyük ölçüde kısaltarak, ürün yelpazemizi önemli ölçüde genişletirken, kumaş ağırlığını 80 gsm'ye düşürmemize olanak sağladı" dedi ve ekledi, "Son derece çok yönlü bir seri, sonuçları anında görmemize ve örneğin reaktif ve dispers boyama arasında kolayca geçiş yapmamıza olanak tanıyor."

Marks & Spencer, H&M, Inditex ve Top Shop gibi Avrupa'nın önde gelen perakende markalarının akredite tedarikçisi Çorlu'daki Arta da Thermex sistemini benimsedi.

Arta Tesis Müdürü Mehmet Kaan Kalipçioĝlu, "Bize rakiplerimize kıyasla elde edebileceğimizden çok daha geniş bir kumaş apre ve yüzey efekti yelpazesi sunuyor" dedi.

Ev tekstili ve döşemelik kumaşlarda lider olan Bursa merkezli Altun Tekstil, Türkiye'deki ilk Montex®Coat kaplama sistemini devreye aldı.

Firma Sahibi Murat Altun, “Montex®Coat ünitesi ile yüksek hızda eşit miktarda köpük uygulaması gerçekleştirebiliyoruz, bu da çok ekonomik bir süreç sağlıyor” dedi. "Başından beri Neotek ile çalıştık ve Monforts teknolojisinin hem hizmet hem de ürün kalitesi son derece tatmin ediciydi."

coaTTex

Monforts, ITM'de ayrıca hava bıçağı ve silindir üstü bıçak kaplamaya özel olarak ayrılmış en yeni coaTTex kaplama ünitesini de tanıtacak. Yapıştırıcı veya köpükle tek taraflı uygulama için çok yönlü coaTTex, hem mevcut terbiye hatlarına dâhil edilmeye hem de yeni Monforts hatlarıyla, özellikle de Montex ramöz sistemleriyle kuruluma uygundur.

Karartma kaplama da dâhil olmak üzere köpük laminasyon ve kaplamanın yanı sıra su geçirmezlik, sıvı ve gaz koruması ve nefes alabilirlik gibi işlevleri sağlamak için kumaşlara geniş bir kaplama yelpazesi uygulanabilmektedir.

Merkezi Konum

Thomas Paeffgen, "Türkiye'de servis, kurulum ve devreye alma konusunda sahadaki çözüm ortağımız olan ve tüm müşterilerimize uzman ve hızlı yardım sağlayan temsilcimiz Neotek tarafından çok güçlü bir şekilde destekleniyoruz" dedi. “ITM, Monforts için her zaman sadece Türkiye'den değil, Orta Doğu ve Orta Asya'nın yanı sıra Bangladeş, Hindistan ve Pakistan'daki müşterilerle de buluşmak açısından en önemli fuarlardan biri olmuştur.

İstanbul'un merkezi konumu, onu büyük tekstil üretim merkezlerinin çoğuna erişilebilir kılıyor ve 1884 yılında kurulan ITM fuarı, 2024'te 140’ncı yıldönümümüzü kutlarken, meslektaşlarımız ve müşterilerimizle hep birlikte tek bir merkezde kutlamak için bize ideal bir fırsat sağlayacak.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.