Monforts, Grupo Kaltex’te Modifikasyon Yaptı

Monforts, Grupo Kaltex için ilk kez 1995'te yeniden devreye alınan bir Montex ramöz makinesinde ana modifikasyon projesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

  13 Temmuz 2023 08:30 Perşembe
Monforts, Grupo Kaltex’te Modifikasyon Yaptı

Yeni üretim hatlarına büyük sermaye yatırımları yapan tekstil şirketleri, şirketin üretim çeşitliliğinin dayanıklılığına güveniyor ve bu nedenle şu anda dünya çapında tahminen faaliyette olan 2.000 Monforts makinesi var bunların bir kısmı ilk kez 30 yıl önce kuruldu.

Monforts :''Uzun Ömürlü Makine''

Monforts Pazarlama Müdürü Nicole Croonenbroek, "Makinelerimiz dayanıklılıkları ve uzun hizmet ömürleri ile biliniyor, ancak belirli modüllerin yeni kontrol ve tahrik teknolojisiyle biraraya getirilmesi, temel yedek parça değişiminin çok ötesine geçerek mevcut bir hattın performansı üzerinde çok önemli bir etkiye sahip olabilir" dedi.

Monforts'un kısa bir süre önce Mexico City, Meksika'daki Grupo Kaltex için ilk kez 1995'te yeniden devreye alınan bir Montex ramöz makinesinde üstlendiği ana modifikasyon projesidir. Grupo Kaltex, sentetik elyaflar, iplikler ve kumaşlar üreten bölümleri olan tamamen dikey olarak entegre bir tekstil organizasyonudur. Ayrıca uluslararası ihracat yapan hazır giyim ve ev tekstili departmanlarına sahiptir.

Monforts tarafından Kaltex terbiye tesisinde gerçekleştirilen son modifikasyonlar Almanya'da önceden montajı yapılan ve test edilen, komple şalter kabininin değiştirilmesini ve tüm kontrol panellerinin yeni frekans konvertörleri, taşıyıcı tahrikleri, bir dişli kutusu ve sirkülasyon fanlarının modifikasyonları ile birlikte en son teknik spesifikasyonlara göre yenilenmesini içeriyordu.  Ek olarak, Montex ramöz makinesi tam PLC kontrolü, 24 inç dokunmatik ekran PC kontrolü ve en yeni Monforts görselleştirme yazılımı ile takımlandırılmıştır.

Enerji Tasarrufu

Monforts'tan, termal süreçlerin atık hava akışından ısıyı geri kazanmak için esnek, bağımsız bir hava/hava ısı eşanjörü olan Monforts evrensel Enerji Kulesi gibi enerji optimizasyonu için yeni seçenekler konusunda mevcut müşterilerine tavsiyelerde bulunması giderek daha fazla talep görüyor. Bu, egzoz havası hacmine ve çalışma ortamı sıcaklığına bağlı olarak bir hattın tükettiği enerjide %30'luk bir azalma ile sonuçlanabilir.

Montex ramözünün hazne tasarımına tamamen entegre edilmiş bir Monforts Eco Booster, başka bir takviye seçeneğidir. Otomatik temizlemeli tek bir son teknoloji ısı geri kazanım sistemi olarak mevcut hatlara eklenebilir. Sekiz hazneye kadar olan yüklemeler için, çok önemli ölçüde enerji tasarrufu elde etmek için yalnızca bir modül gereklidir. Ek olarak, Eco Booster temizleme döngüsü sırasında yalnızca minimum miktarda su tüketir ve tüm süreç otomatik olarak kontrol edilir ve izlenir.

Matex Eko Aplikatör, enerjiye duyarlı terbiye için geleneksel fularlama işlemine bir alternatiftir ve uygulanan kumaşların kurutulmasında çok büyük miktarda tasarruf sağlar. Kumaşa hassas miktarda kimyasal uygulanabilir, böylece ramözde daha az kurutma kapasitesi gerekir.

''Modernizasyonlar Düşük Maliyetli Yatırımlardır''

Nicole Croonenbroek, "Yeni bir makineyle karşılaştırıldığında, yükseltmeler, açıkça tanımlanmış faydalar sağlayan düşük maliyetli bir yatırımdır" diye tamamladı. "Neredeyse 140 yıllık deneyimiyle Monforts, değerli müşterilerine gelişmiş üretim, sürdürülebilir çalışma ve enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olacak takviyeler sağlama konusunda yardımcı olmak için doğru ortaktır. Yukarıdaki tüm ölçütler ikinci el Monforts makineleri uygulamaları için de geçerlidir.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.