Tekstil terbiye alanının küresel üreticilerinden Monforts, Mönchengladbach, Almanya’da 1500 metrekare alan üzerinde bulunan merkezinde, teknik tekstil müşterilerine hizmet edecek “Gelişmiş Teknolojik Merkezi”ni açtı. Merkez, müşterilere, boya ve terbiye makineleri üzerinde tamamen gizlilik ve gerçek üretim şartları altında araştırma yapma fırsatı sağlayacak.
Yeni Teknolojik Merkez, boyama ve terbiye çalışmalarının yapıldığı, woven, örme ya da nonwoven üretimi yapan ve teknik tekstil sahibi müşterilerinin çalışma koşulları geliştirmek için testler yapacak. Bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar ile Monforts'un kumaş yüzeyleri geliştirmek için tavsiyelerde bulunması mümkün olacak.
Buhar jeneratörü, kumaş laboratuvarı ve test ekipmanlarıyla yeni merkez, 2.5 milyon Euro'luk bir yatırım ile gerçekleşti. Monforst, gelişmiş teknolojik merkezi ile müşterilerine boyama ve terbiye ile ilgili tüm konularda ekonomik ve ekolojik olarak tam bir destek sağlarken, boya maddesi kullanımında enerji tasarrufu sağlayabilmek ve makineleri çalıştırmak için makine operatörlerine eğitim kursları da verecek.
Monforts ECO Aplikatör ile yeni olanaklar
Monforts Teknoloji Bölümü Başkanı Peter Tolksdorf'a göre, tekstil üreticileri ürünlerine, terbiye kimyasalları ve uygulamalarına geniş bir yelpazede eklemek için Monforts ECO Aplikatörüne yeni uygulamalar bulmaya devam ediyor. Eco Aplikatörün sunduğu bu yeni teknoloji sayesinde, üretimin hangi evresinde olursa olsun, üreticiler kumaşın her iki tarafına da işlem yapabilecek. Örneğin; bir yüzeyi su geçirmez özelliği taşırken diğer yüzeyi nemi emebilen kumaşlar hazırlanabilecek. Ortaya çıkacak ürünler spor giyimde popüler olacak.
Monforts Eco Aplikatörün sunacağı olanakları genişletmek mümkün. Eco Aplikatörün gerektiğinde malzemenin sadece bir yüzeyine işlem yapabilme özelliği sayesinde daha önce yüzey kaplaması yapılmış malzemeye işlem yapma olanağı sağlanacak. Bu uygulama denim sektöründe, tek taraflı boyama, bir yüzeyde su ve yağ direnci sağlama veya ürüne yumaşaklık sağlama gibi işlemlerde başarılı oldu. Boyama, terbiye ve kurutma işlemlerinin akış kapasitesini iki katına çıkartarak enerji tasarrufu sağlıyor.