Fong’s Bangladeş ve Hindistan’da Yeni Teknolojilerini Sundu

Yeşil Teknoloji çalışmaları ile hem çevreye hem de üreticilere özel çözümler sunan Fong’s, yeni teknolojilerini Bangladeş’teki DTG ve Hindistan’daki Knit-Tech fuarlarında sundu.

  22 Mart 2013 22:15 Cuma
Fong’s Bangladeş ve Hindistan’da Yeni Teknolojilerini Sundu

Üreticilerin düşük maliyet, yüksek kalite ve yeşil çevre talepleri doğrultusunda teknoloji üreten Fong’s, özellikle terbiye ve yıkama alanına getirdiği son yeniliklerini Bangladeş ve Hindistan’da tanıttı. ‘Yeşil Yenilikler’ adını verdiği çalışma ile ürünlerini sektöre sunan Fong’s Grup, Bangladeş’te yapılan DTG fuarına, terbiye alanında tek makine götüren üretici olarak dikkat çekti. Hindistan’da yapılan örgü teknolojileri fuarı Knit-Tech’e de katılan Fong’s Grup, 22-25 Şubat’ta gerçekleştirilen etkinlikte başta ‘Yeşil Yenilikler’ olarak adlandırdığı ürünleri olmak üzere, birçok makinasını tanıttı. Daha önce ITMA Barcelona ve India ITME’de yeşil teknoloji üzerine tanıtımlar yapan firma, DTG ve Knit-Tech fuarlarında son teknolojisi olan ‘One-Stop’u sergiledi. Özellikle boyama ve terbiye makinası üretiminde gücünü her dönem artıran Fong’s, son teknolojisi ‘One–Stop’ ile çevre, maliyet ve kalite açısından önemli avantajlar sunuyor.

 

Ön işlem, boyama ve işlem sonrası alanlarda sürekli ve kesintili süreçlerin ikisinde de önde gelen markaları bünyesinde bulunduran FONG’s un portfolyosu ayrıca THEN-AIRFLOW SYNERGY G2, THEN LOTUS, FONG’S novel TEC serileri, the ALLWIN iplik boyama makineleri veya the XORELLA XO Smart serilerini de kapsıyor. Tüm makinalar  ‘yeşil yenilikler - green innovations” ile uyumlu olarak tanıtılıyor. Sadece kaynakları değil ayrıca su ve enerjiyi de koruyan ürünler, hızlı kuruluş sayesinde parasal tasarruf etmeyi de sağlıyor. Yeni yıkama teknikleri geliştiren FONG’s, müşterilerini yaş terbiye süreçleri hakkında da sürekli bilgilendiriyor. Fong’s Grup’un, DTG ve Knit-Tech Fuarlarında sergilediği ürün örneklerinden bazıları ise şu şekilde sıralanıyor;

 

Fuarda Yeni Teknolojiler Yer Aldı

DTG ve Knit-Tech Fuarında var olan ürünlerin dışında yeni teknolojilerde sunan Fong’s Grup, FC 30 program kontrolörü ile Then TDS merkezi bilgisayar sistemlerinden kontrol edilebilen bir teknoloji sunuyor.  Şematik diyagram ile belli bir partinin çalışma parametrelerini ekranda görme imkanı sunan FC 30, 8’e kadar değişik işleme bükümünü depolama özelliğine sahip. Kullanıcı, FC 30 üzerinden müşteri veri tabanı oluşturabilirken, değişik ürün kodlarını (kumaş veya iplik türü) gerekli operasyon parametreleri ve boyama prosedürleri ile birlikte tanımlayabiliyor. Kullanıcıya aynı ekranda 4 farklı işlem görüntüleyebilme imkanı veren teknoloji, 640x480-pixel ve TFT renkli LCD ekran seçenekleriyle birlikte sunuluyor.

FC 30 program kontrolörünün dışında Fong’s’un fuarda müşterilerine sunduğu yeniliklerden birisi de Goller Universa oldu.  Goller Universa’nın  piyasada bulunan benzerlerine göre daha tasarruflu su, enerji ve kimyasal tüketimi sağladığı belirtiliyor. Makinede silindirler ve tamburlar arasındaki mesafe kısa tutularak kıvrılmayı önlemek için kumaş çok düşük bir gerginlikte işleniyor. Müşterilerin talepleri doğrultusunda hazırlanan konveyör işlem bölmesi, yıkama esnasında karşılaşılan sorunlara pratik çözümler sunuyor. Paslanmaz çelikten imal edilen tasarımın, taşıyıcı bantları daha istikrarlı bir duruma getirmesi planlanıyor.

 

TEC Serisi Yüksek Isılı Boyama Makinesi

Fong’s’un yeni TEC Serisi yüksek sıcaklık boyama makinası sürekli yenilikler ile geliştiriliyor. Firmanın fuarda müşterilerine tanıttığı Fong’s Tec Serisi Yüksek Isılı Boyama JUMBOTEC3-2T, 600kg modeli, özellikle kompakt ve hassas yapılara sahip kumaşlar için kullanılıyor. Farklı kapasitelerde üretim yapma imkanına sahip olan makine 200kg, 250kg ve 300kg gibi seçenekleri bünyesinde barındırıyor. Makina konseptlerinin hepsi farklı kumaş ağırlığı, elektrik ve su tüketimi gereksinimini karşılıyor. Seri, daha düşük maliyet, yüksek kalite ve yeşil çevre konseptiyle müşterilerin taleplerini karşılarken emisyonu da azaltıyor. Ayrıca Tec Serisi Yüksek Sıcaklık Boyama Makinası, yeni nesil tasarımları bünyesinde barındırıyor.

Doğal ve sentetik lifler ve harmanlanmış ürünler gibi farklı ve çeşitli boyama işlemleri gerçekleştiren makine, sıkı, kırışıksız ve hassas kumaşlar için özel olarak tasarlanmış. Çeşitli yeni fonksiyonlar ile makinada, pamuk reaktif boyama işlemi açık renk için yaklaşık 248 dakika sürüyor. Çevre dostu olan makinada su tüketimi ise; açık, orta ve koyu tonlar için sırasıyla her bir kilo için 27.5, 37.8 ve 47.7 L/kg olarak açıklanıyor.


Synergy 500 G2 ile Ekstra İşleme Zamanı

 

Fong’s standında sergilenen ürünler arasında Then-Airflow’un geliştirdiği Synergy 500 G2’de yer aldı. Saf yün dışında her türlü lif için uygun olan Synergy 500 G2’nin, bu özelliği makinayı her türlü boyahane için önemli bir teknoloji haline getiriyor. Bu model ayrıca, kendi kendini temizleyen filtre sistemi ya da “sıcak damla” fasilitesi gibi ekstra özelliklere sahip bulunuyor. Fong’s’un yaptığı açıklamaya göre bu özellikler işlem zamanından ek yüzde 25 tasarruf sağlayarak müşteriye günde bir üretim partisi daha kazandırıyor. Synergy 500 G2 düşük likör oranıyla da dikkat çekiyor. Pamuk için 1:3.5, polyester için 1:2.5 likor oranı ile çalışan makine, geniş bir uygulama yelpazesi ile tekstil işletmelerine büyük ekonomik faydalar getiriyor. Bu arada, çevre kirliliği konusunda da endişeleri ortadan kaldıracak özelliklere sahip bulunuyor.


Allwin Plus, Yüksek Isı Paket Boyama Makinası

Firmanın sergilediği diğer ürün olan Allwin Plus Yüksek Isı Paket Boyama Makinesi, entegre REV pompası, ısı değiştirici ve akışı tersine çeviren entegre tasarımıyla 1:4 düşük bir likör oranı sunuyor. Yeni tasarlanmış entegre sistem, konvansiyonel makineler ile karşılaştırıldığında alandan yüzde 30 oranında tasarruf imkanı sağlıyor. Ayrıca makina doğal ve yapay elyaflar ve karışımlarına uygunluğu ile öne çıkıyor. Boyama segmentine farklı bir nefes getiren Allwin Plus’ın kapasite aralığı 28 kg ile 9129 kg arasında değişiyor.

 

Fong’s tarafından yapılan açıklamaya göre, Allwin Plus boyama makinesinin pamuk iplikleri için toplam işlem süresini 276 dakikaya düşürdüğü, konvansiyonel makineler ile karşılaştırıldığında elektrik ve su tüketiminden yüzde 40, kimyasal tüketiminden de yüzde 19 tasarruf sağladığı belirtiliyor. Makinaya entegre şekilde bulunan ILC (Akıllı Seviyeleme Kontrol Sistemi), bütün paket katmanları üzerinden seviyelemeyi geliştiriyor, bu nedenle de iplik kaybını en aza indirmeyi başarıyor. Bunun dışında AIR+ (İleri Akıllı Durulama Sistemi) ile durulama süresi kısaltılarak su tüketimi azaltılıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.