Sanayi üretimin çevresel etkilerine dönük tartışmalar ve sürdürülebilir üretim konuları dünyanın gündemine özellikle 1990’lı yıllarda gelmişti. Çevre örgütlerinin artan eylemliliği ve kamuoyunun bu konuya gösterdiği duyarlılığın artışı ile birlikte hem hükümetler hem de sanayi kuruluşları bu yönde adımlar atmaya yoğun olarak, bu dönemde başladı. Sera gazı emisyonlarının aşamalı olarak azaltılmasına yönelik 1997 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Kyoto protokolü imzaya açılmıştı. Bu bağlamda düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Konferansı ile de gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin gaz salınımlarını kontrol altına alınması hedefleniyor. Ülkelerin yükümlülük altına girmesini sağlayan kararlar, bazı ülkeler tarafından da reddedilmişti. Atmosfere salınan zararlı gazların engellenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren tekstil terbiye teknolojileri üreticisi Brückner, yeni teknolojilerini Hindistan’da tanıtarak kullanıma sunmayı hedefliyor. Alman üreticilerin de desteklediği bu girişimde Brückner, ısı geri kazanım teknolojisi dağıtımı ve pazarlanması alanında projenin özel ortağı olarak seçildi.
Sektörde 60 yıllık bir geçmişe sahip olan Brückner 2012 Eylül ayında, ‘Hindistan Eco Tur’ kapsamında özel roadshow ile çalışmalarına başladı. Firmanın bu çalışmadaki amacı ise; Hintli üreticilerin enerji tasarruf potansiyellerini göstermek ve aynı zamanda tekstil fabrikalarında CO2 emisyonlarını azaltmak. Bu amaçla Brückner, Hintli tekstil terbiye üreticilerine yönelik mobil ısı geri kazanım ünitesi inşa etmeyi planlıyor. Firma ilk tanıtımını Ahmedabad bölgesinde yaptı. Firmanın bu çalışmaları desteklemek için bölgede uzmanlara iş alanı açması da, müşterilerin sistem hakkında sıkıntı yaşamasının önüne geçiyor. Aynı zamanda bölgede bulunun destek ekibi, çok büyük enerji tasarruf potansiyelleri ve CO2 emisyonunu azaltmaya yönelik çalışmaları ölçüp belgeleme yetkisine de sahip bulunuyor.
Alman makine üreticileri arasında teknik tekstil terbiye teknolojileri ile öne çıkan Brückner’den yapılan açıklamaya göre, 3-4 hafta sürecek test aşamasından sonra test ünitesi müşterilerin kullanımına sunulacak. Brückner bu çalışmaları 2013 yılının sonuna kadar sürdürecek. Firma planları doğrultusunda özel şovlar, önümüzdeki yıl boyunca da devam ederken, üreticiler bu konuda bilgilendirilecek. Birçok Hintli üreticinin bu uygulamadan yararlanmak istediği açıklanırken, teknolojiye olan ilginin sadece terbiye hatları için değil bütün üretim alanları için olduğu ifade ediliyor. Brückner tarafından üretilen bu birimler, makineye sonradan takılabiliyor.