Üretim maliyetleri konusunda önemli tasarruflar sağlayan Benninger Küsters, tekstil sektörü için daha az kimyasal, su ve enerji kullanımı sağlayan yeni sistemini tanıttı. Yeni geliştirilen Küsters S-Roll teknolojisi sayesinde kısa ve uzun metrajlı, dokuma ve örgü kumaşlar düşük maliyetlerle boyanabiliyor. Boyahanelerin, özellikle dokuma ve örme kumaşlarda çok önemli avantajlar sağlayan bu sistem sayesinde yüksek bir üretim esnekliği elde etmesinin yanında aynı renklerin tutturulmasını sağlayan boyama reçeteleri ile yıllar sonra bile aynı boyama sonuçlarını alınabiliyor.
Geliştirilen soğuk Pad-Batch (CPB) yöntemi ile reaktif boyalarla yapılan Pad-Batch boyama prosesi fular içerisinde oluşturulan emprenye süreci ile gerçekleşiyor. Bu sayede boyamada kullanılan makineden bağımsız olarak gerçekleşen etkenler minimuma indirildi. Boyanın akışkanla etkileştiği kısa süreden sonra, kumaş genişliğinin tamamına düzgün ve eşit bir şekilde uygulanmasının sağlandığı bu sistem ile farklı elyaf ve iplik kalınlığının olduğu kumaşlarda görülen farklı emiş değerleri, kumaş gerilimleri, atkı bozulması, farklı nem oranları, akışkanın ısısı, boyanın özellikleri ve kurutma işleminde kenarlarda oluşan boya migrasyonu gibi sebeplerden boyama şartları etkilenmesinin önüne geçildi.
Tekrar Üretilebilirlik
Küsters S-Roll teknolojisi sayesinde boyama prosesi, akışkanın kumaş genişliğinin tamamına muntazam ve eşit bir şekilde emdirilmesi ve akışkanın “kenar-orta-kenar” bölümlerine farklı şekillerde uygulanmasını ile sağlanmaktadır. Küsters S-Roll sisteminde bulunan tekrar üretilebilirlik özelliği sayesinde basınç sapmasının tüm silindir eni boyunca kontrollü bir şekilde elektronik olarak sağlanıyor. Ayrıca daha önceki modellerde bulunan “Blue Nip” silindir kaplaması geliştirilerek, gerekli olan uygulama koşullarının ve boyanacak malzemenin birbirine en iyi ve uzun ömürlü bir şekilde uyarlanması gerçekleştirilmektedir.
Düşük Maliyetli Üretim
Boyama prosesi sırasında ek üretim emniyetleri sağlayan Contidos dozajlama sistemi ile yeni dört çevrimli soğutma ve sıcaklık yönetim sistemi, boyama fularının kolay kullanımını ve tekrar üretilebilirliğini arttırıyor. Boyahanelerde en çok karşılaşılan sorunlardan birisi olan boyama teknesinde “ölü alanların” oluşmasını önlemek için bilgisayar destekli simülasyonlar ile akışkan koşulları farklı hız ve farklı kumaş kaliteleri de göz önünde bulundurularak test edilen sistemde geliştirilen “mini U flow”lar ile boyama sonucuna etki eden faktörler minimuma indirilmektedir.
Küsters S-Roll boyama yöntemi, özellikle çektirmeli boyama yöntemi ile karşılaştırıldığında boyama işleminde gerekli olan su kullanımının boyanacak kumaş kilogramı başına önemli bir oranda azalması, çok düşük elektrolit kullanımı, düşük gerilim, kumaşta tüylenme olmadığı için enzim işlemine gerek duyulmaması ve kumaş ağırlığı değişmemesi gibi avantajlar sağamktadır. Bu avantajlar, yalnızca boyama işleminin ve buna bağlı olarak tekstil ürünlerinin kalitesini arttırmakla kalmayıp, aynı zamanda ekonomik açıdan da olumlu sonuçlar veriyor. Bunların yanında acil teknik destek için Telelink sistemi kullanılarak, Benninger AG’nin Yetkinlik Merkezi’ne her zaman online ulaşılabilir ve verimlilik değerleri kontrol edilebiliyor.
Benninger Yüzde 25 Tasarruf Sağlıyor
Türkiye tekstil pazarına doğru makine yatırımları konusunda her türlü bilgi ve teknik desteği sunmayı ilke edinen ve Benninger Küsters’in Türkiye mümessilliğini üstlenen Benninger Dincer Mümessillik firmasının kurucusu Erdinç Dincer, Beninnger firmasının Küsters’i bünyesine kattıktan sonra tekstil açık en dokuma ve örgü kumaşlar için boya ve terbiye çözümleri konusunda her türlü makine konseptini sunabilir hale geldiğini belirterek “Benninger makinelerini tercih etmek demek, günümüzde azalan karlılık oranlarını göz önüne alındığında toplam üretim maliyet analizi yapıldığı zaman üretimde tasarruf etmek demektir. Benninger’in ürettiği makineler, kimyasal kullanımındaki tasarruf, düşük su kullanımı ve enerji tasarrufu gibi üretim maliyetlerini çok düşürecek avantajlar sağlamaktadır. Özellikle kimyasal kullanımında yüzde 25’e varan tasarruf elde edilebiliyor” dedi.