Uzun yıllar boyunca, özellikle kot endüstrisinde önemli yatırımlara imza atmış olan Vav Teknoloji, sektördeki sağlık ve güvenlik açıklarından biri olan kot kumlama ve potasyum permanganat uygulamaları sonucunda, insan sağlığını tehdit eden unsurları önlemek ve daha güvenli bir üretim süreci yaratmak adına geliştirdiği, insan elini hatasız bir şekilde kopyalayabilen 2 yeni robotuyla sektöre yenilikçi bir hizmet sunuyor.
Kot materyalinin son kullanıma gelene kadar geçirdiği kumlama ve birçok farklı yıkama aşamasında ortaya çıkan zararlı tozların solunması ölümcül hastalıklara neden oluyor. Geçmişte yaygın olarak yapılan kumlama işleminde ortaya çıkan bu durum, sistemin değişimine olan ihtiyacı arttırdı. Kumlamaya alternatif olarak geliştirilen elle zımparalama yönteminde ise zorluk ve yüksek maliyetler bu yöntemin de pek tercih edilmemesine neden oluyor. Almanya merkezli yüksek teknoloji firması Vav Teknoloji, bu sorunun çözümü için geliştirmiş olduğu robotlar sayesinde daha az enerji ve daha az kimyasal kullanımı sağlayan bir sisteme imza atıyor.
Sprey ve Zımpara İşlemlerinde Robotik Çözüm
Kota uygulanacak efektler için kullanılan potasyum permanganat, Vav Teknoloji’nin geliştirmiş olduğu robotlar sayesinde, tüm zararlı etmenler uzaklaştırılarak uygulanabiliyor. Gerek potasyum permanganat, gerekse zımparalama işlemi için, Vav Teknoloji’nin 2 farklı robotuna entegre edilmiş olan Clone Mac 10AX AN kopyalama sistemi, en başarılı işçinin kol hareketlerini aynen tekrarlayarak, sprey ve zımpara işlemlerini uygulayabiliyor.
Bu robotlardan ilki zımparalama aparatının monte edildiği, Eraser MD48 Scraping, kot zımparalama işlemini, kotun her yerinde eşit olacak şekilde standardizasyonu sağlanmış olarak gerçekleştiriyor. Da Vinci OB48 Spraying Robot ise, kot efektlerinin daha belirgin ve daha beyaz olmasını sağlayan ve insan sağlığı için tehlike oluşturan potasyum permanganat uygulamalarına çözüm olarak üretildi.
Vav Teknoloji, geliştirmiş olduğu tüm makine ve robotlarıyla, ilk başta, kimyasal kullanımı ve uygulamasındaki düzenlemelerle, çevre ve insan sağlığını korumayı ve bunun yanında işçi ve üretim maliyetlerini azaltarak, düşük enerji tüketimiyle yüksek kalitede, çok daha verimli üretim koşullarına ulaşmayı hedefliyor.