AI-Destekli Kalite Kontrolünde Shelton Vision İğneleme

Şirketin 50 yılı aşkın süredir en başarılı ITMA fuarı, benzersiz otomatik kumaş kontrol sistemlerine olan talebin arttığını gözlemliyor.

  12 Ocak 2024 08:49 Cuma
AI-Destekli Kalite Kontrolünde Shelton Vision İğneleme

ITMA 2023 fuarında kamuflaj kumaşlarındaki hataları dakikada 100 metreye varan hızlarda tespit eden WebSpector otomatik kumaş kontrol sistemini başarıyla sergileyen BTMA Üyesi Shelton Vision, tekstil endüstrisinin birçok alanında beklenenin üzerinde sayıda yeni siparişleri garanti etti.

Şirket, teslimat sürelerini karşılamak ve devam eden artan talebe yönelik kapasiteyi büyütmek amacıyla operasyonlarını güçlendirmek için sürekli ek personel alımı yapıyor. Shelton Vision CEO'su ve Genel Müdürü Mark Shelton, "Görüntüleme teknolojisini ve tam otomasyona sahip kumaş denetimini hızla benimseyen yeni nesil yönetimle birlikte, tekstil endüstrisinde kesinlikle bir 'değişim dalgası' görüyoruz" dedi. "Otomatik kumaş denetiminin tüm üretim çıktısı ve birinci kalite verim iyileştirme faydalarının yanı sıra, endüstrideki şirketler, özellikle tekrarlayan manuel kumaş denetimi yapmak için gerekli olan personeli işe alma, eğitme ve elde tutma konusunda zorluklarla karşılaşıyor."

Araştırmaların, manuel denetimin kumaştaki mevcut hataların yaklaşık %65'ini tespit edebildiğini, WebSpector'ın ise %98'in üzerinde otomasyonlu hata tespiti sunduğunu ortaya koyduğunu ekliyor.

"Sadece bu değil, makine öğrenimini kullanarak, mercek sistemi otomatik olarak yeni stilleri eğitiyor ve Yapay Zekâ platformumuz, yanlış pozitifleri ortadan kaldırmak ve hem sarım kesme optimizasyonu hem de çıktı verimi artışı için tutarlı olarak doğru veriler sağlamak üzere gerçek zamanlı hata adlandırma ve derecelendirmede yüksek doğruluk elde etmenin yanı sıra panel kesme süreçlerinde kumaş kullanımını optimize etmek için de sürekli olarak güncelleniyor.”

Desenli Kumaş Denetimi

Düz, tek renkli tekstillere yönelik pazar lideri mercek sistemi temeli üzerine inşa edilen Shelton'ın patent bekleyen görüntü işleme teknikleri kompleks desenleri –hatta kumaş üzerindeki belirgin bir biçimde bozulma ve deformasyona sahip olanları bile tanır ve bunlara uyum sağlar. Kumaşlar katı değildir ve lokal bozulmaya maruz kalırken kesilebilir veya gerilebilir, ancak WebSpector sistemi, aynı düz kumaş seviyelerinde güvenilir bir denetim işlemi sağlamak için bu tür anormalliklerle gerçek zamanlı olarak başarılı bir şekilde ilgilenir. Benzersiz ve gelişmiş yazılım teknikleri, tamamen pürüzsüz bir görüntü sağlayarak, yüksek hızlarda çalışan kumaşlardaki hataların tam olarak tespit edilmesini sağlar.

ITMA 2023'ten önce bu tekniklerin etkinliği, fabrika denemeleri ve satılan ilk sistemlerin kurulumu yoluyla zaten doğrulanmıştı.

Yeni müşterilere teknolojiyi kendi kumaşlarında çalışırken görme fırsatını tam olarak göstermek ve sağlamak için Shelton, Leicester, Birleşik Krallık'taki genel merkezinde amaca yönelik olarak yüklenen, tam kapsamlı, yüksek hızlı bir şirket içi teşhir sistemi oluşturmaya yönelik bir yatırım yaptı. Artan ilgi seviyesi, yeni müşteri gösterimleri için sürekli olarak işlenen sarıcı akışıyla daha da açık bir şekilde ortaya konuyor.

Otomotiv iç mekanları ve tek parça dokuma hava yastıkları sektörleri bu ileri teknoloji için temel güzergâh olmaya devam ederken, daha fazla bitmiş kumaş WebSpector sistemleri şu anda performans giyim ve üst düzey moda, denim, dış mekân döşemesi, güneş kremi, yatak kumaşı, vitrin süslemeleri ve hatta karbon fiber kompozitler üreticiler için mevcut olarak tedarik edilmektedir. Bitmiş kumaş kontrolüne ek olarak, hem düz hem de desenli kumaşların onarımını basitleştirmek için kumaş şekillendirme/gri parça kumaş denetimine yönelik büyüyen bir talep vardır.

Marka Desteği

“Değer zincirleri genelinde artan kalite beklentileri ve markalar ile daha büyük kuruluşların teknolojimizin neler yapabileceğini –daha temel düzeyde, önceki teknolojilerle elde edilen deneyimlerdeki hayal kırıklıklarından sonra güvenilir bir kumaş kontrol sistemi teknolojisinin gerçekten var olduğunu fark etmesi bize büyük destek sağlıyor” dedi, Shelton. "Bu markalar ve kurumlar, sistemimizin kumaş tedarikçilerine benimsenmesini aktif olarak teşvik ediyor."

"Shelton ve BTMA yakın zamanda bazı pazar araştırmaları yaptı ve ilk sonuçlar, daha düşük işgücü maliyetli pazarlarda bile kumaş üretiminin son büyük kısmı olan kalite kontrolü otomatikleştirmek için makine merceğine yatırım yapma konusunda güçlü bir talep olduğunu gösteriyor" diye ekledi, İngiliz Tekstil Makineleri Birliği'nin (BTMA) CEO'su Jason Kent. “BTMA'nın bu üyesinin, teknolojisinin önümüzdeki birkaç yıl içinde firesiz kumaş üretimi için tercih edilen çözüm haline gelmesi konusunda büyük bir potansiyeli var. Aslında bu zaten oluyor. Tekstil endüstrisine odaklanan benzersiz bir dijital görüntüleme teknolojisiyle Shelton, artık araştırma ve geliştirme alanında yıllara dayanan organik yatırımlardan yararlanıyor ve otomasyonlu tekstil denetiminin tercih edilen sağlayıcısı haline geldi.”

BTMA Hakkında

1940 yılında kurulan İngiliz Tekstil Makineleri Derneği, İngiliz tekstil makine üreticilerini ve ürünlerini dünyaya aktif olarak tanıtmaktadır. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, üyeleri ile tekstil imalat sektöründe giderek çeşitlenen endüstriler arasında bir köprü görevi görüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.