Nonwoven sektörüne dönük teknoloji üreten Dilo Group, enerji ve ham maddelerdeki maliyet artışlarının ışığında, tüm tekstil üretim zinciri enerji ve hammadde tasarrufu fırsatlarına yöneliyor. Son yıllarda tüm kesik elyaf proseslerinde olumlu sonuçlarla neticelenen ve işlem verimliliğini, tülbent kalite ve homojenliğini artıran yeni makineler geliştirmeye odaklanan Dilo Group, geliştirdiği ürünler ile elyaf tüketimini azaltırken, daha düzgün tülbent oluşturmayi amaçlayan Dilo-İzomasyon prosesine odaklandı.
Dilo’nun tülbent oluşturma ve tülbent bağlama sürecinde kullandığı proseslerin mekanik ağırlıklı olmasından dolayı üretim maliyetlerinde önemli tasarruf sağlıyor. Müşterilerine sağladığı yüksek üretim hızı ve verimliliği ile öne çıkan Dilo, dokusuz kumaşlarda daha fazla düzgünlük sağlama imkanı sunan İzomasyon prosesi ile önemli bir başarı elde etti.
Homojen Üretim
Elyafı devamlı ve homojen biçimde tarak besleyicisine sunan dosaj ünitesi (DON) ve düzgünlüğü geliştirmek için bir başka adım da 5 metreye kadar genişliklerde çalışabilen Dilo Spinnbau tarafından tasarlanan tarak besleme ünitesi (MultiFeed), İzomasyon prosesinde 1,7 dtex elyafla üretimde 400 kg/saat ve üzeri çalışma kapasitesi sağlayan Twinflow tarak besleme sistemi kullanılıyor. Böylece düz üretim tarak hatları için son teknoloji besleme çözümü sunan Twinflow, daha homojen dublaj etkisi sağlayabiliyor.
Dilo’nun tasarlayıp geliştirdiği Spinnbau Multicard, bakım ve temizlik için kolay ve hızlı erişimi sayesinde yüksek üretim uygunluğu sunmasının yanında 200 m/dakika ya kadar potansiyel hızı ile tüm tarak çalışma enleri ve elyaf incelliklerinde, dokusuz kumaş üretimi için ekonomik çözümler ortaya koyuyor.
Elyaf Tasarrufu
Çapraz sericilerde HL serilerinde 200 m/dakika ve DL serilerinde 160 m/dakika ya kadar giriş hızlarına ulaşılabiliyor. DL serileri aynı zamanda yüksek hızlarda yüksek homojenliği sağlayan Dilo Machines Webguide ile donatılabildiği için kayda değer elyaf tasarrufu sağlıyor. 16 metre serme enlerine kadar serme hassasiyeti ile dikey ve yatay çapraz sericiler üretimde yüksek kalitenin elde edilmesini sağlıyor.
İzomasyon prosesinde tek taraflı iğneleme ve bir iğneleme makinesinde her iki taraftanda iğneleme özelliğine sahip makineler, dokusuz kumaş üretimi ve desenleme özelliğine sahip farklı iğneleme makinalarıyla çeşitli ürün kullanım alanları için dokusuz kumaşlar iğnelenip üretilebiliyor. Eliptik ve dairesel hareketler sayesinde, iğneleme bölgesindeki çektirmelerin kontrol edilebildiği sistemde, küçük en aralığında, yüksek hızlı dokusuz kumaş üretimi sağlanıyor.
Az Enerji Kullanımı
Doğal ve biyolojik geri dönüştürülebilir elyafların kullanılmasına yönelik Dilo’nun ürettiği makineler, tekstil ürünlerinin ve elyafların geri dönüştürülmesi yanında biyoplastikten yapılan elyafların kullanılmasıyla, az enerji tüketimi ile öne çıkıyor. Tülbent oluşturma ve tülbent bağlama proseslerinde kullanılan makineler çoğunlukla mekanik olduğundan, mekanik olmayan proseslere göre daha az enerji tüketimi söz konusu.