Yatırımlarımızı Kahramanmaraş’a Yapıyoruz

Kahramanmaraş'ta KTM 2014 Fuarının gerçekleşmesi bizleri onurlandırır. Üretimin olduğu yerde makineyi tanıtmanın her zaman için daha iyi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.

  01 Ocak 2014 10:20 Çarşamba
Yatırımlarımızı Kahramanmaraş’a Yapıyoruz

Birçok sektörde yatırımlarına devam eden Kipaş Holding, 1 milyar doları geçen cirosu ile Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler grubu kimliğini koruyor.

Türkiye’nin en önemli şirketlerinden Kipaş Holding, 30 yıllık deneyimi ile üretimde kaliteyi, verimliliği; ileri teknolojiye ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle her zaman bir adım önde duruyor. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş Holding şirketleri, holdingleşmeden sonra da bu geleneğini sürdürmeye devam ediyor. 1984 yılında kurulan Grup, günümüzde fabrika sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük grupları arasında yer alan Kipaş Holding, ulaştığı ihracat performansı ile Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler grubu konumunda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl 400 bin iğ ring, 20 bin rotor open–end rakamına ulaşan Kipaş Holding, ipliğin yanı sıra birçok tekstil kolunda üretim gerçekleştiriyor. 220.000 metrekare kapalı alanda 475 adet dokuma makinası, bütün sektörlerde toplam 8000 çalışanı ile yıllık 20 milyon metre non-denim ve 30 milyon metre denim kumaş üretimi de gerçekleştiren Kipaş, uluslararası piyasada da adından söz ettiriyor.

Türkiye’nin yıllık iplik üretiminin de yüzde 10’luk kısmını tek başına gerçekleştiren Kipaş kumaş üretim tesisleri, başta pamuklu olmak üzere, tüm elyaf gruplarından üretilen kumaşları içeren zengin bir üretim portföyüne sahip bulunuyor.

Aynı zamanda çimento ve enerji sektörlerine yönelik yatırımlar da yapan Grup, kağıt üretiminde yılda yaklaşık 400 bin ton rakamını hedefliyor. Bu alanda Türkiye’nin ikinci büyük yatırımını yapan Kipaş, bu alandaki boşluğu gidermeyi hedefliyor.

“Gelişmelere Duyarsız Kalmıyoruz”

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu üyesi Hanefi Öksüz, tekstil sektöründe 30 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Sürekli tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı teknolojileri işletmelerinde kullanıldıklarını dile getiren Öksüz, sürekli olarak modernizasyon çalışmaları yaptıklarını ve bu sayede kapasitelerinin artarak, piyasadaki gelişmelere duyarsız kalmadıklarına dikkat çekti.

Öksüz; “Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’nde 150 bin iğe yakın bir ring iplik yatırımı yaptık. Burada farklı konseptte ve değişik karışımlarda üretim yapıyoruz. Bunun dışında Türkiye’nin ciddi oranda açığı bulunan modern elyaflarla birlikte teknik tekstile ağırlık vermek istiyoruz. Yatırımlarımızı orta ve kısa vadeli olarak planladığımız için, Türkiye’nin ihtiyacı olan teknik tekstiller alanında kaliteli ve faydalı ürünlere yöneldik” dedi.

Kahramanmaraş’ın teşvikte 5. Bölgede olduğunu söyleyen Öksüz, bölgelere verilen teşvikteki bazı aksaklıklardan bahsetti. “Benim düşünceme göre, hangi şehir hangi alanda başarılı ise o alanda teşvikler verilmesi gerektiğine inanıyorum. Mesela burası iplikçilikte başarılı olmuş. Ona göre teşvik verilmesi gerekli. Çünkü burada ona göre sanayi kurulmuş, kalifiye elemanlar ona göre yetiştirilmiş. Mutlaka bunlar gözetilerek bölge teşviki verilmesi gerekli. Bu sayede gelişmiş veya gelişen sektörler daha çok gelişir” dedi.

Tekstil dışı yatırımlarımız var

Şu anda tekstil dışı yatırımlarda bulunduklarını ifade eden Öksüz, enerji, kağıt ve çimento sektörlerine yöneldiklerini söyleyerek, “2011 yılında ithal ipliğe dair bir ek vergi uygulaması getirilmişti. 2012 yılında bu karardan beklenmedik bir şekilde vazgeçilmesi bizi doğrudan etkiledi. Türkiye’nin kendi rekabet gücünü aşacak durumda olmadıktan sonra, kendi sanayisini ve üreticisini korumak durumundadır.  Eğer devlet ürünleri gümrüksüz olarak girmesine izin verecekse, uluslararası arenada rekabet için Türk sanayicisinin en fazla sıkıntı çektiği enerji maliyeti, ithal ürünlerde sınırlama gibi alanlarda nefes almasını sağlamalıdır, tabii ki bu piyasanın şartlarına göre olmalıdır.”

Kipaş Holding’in cirosunun 1 milyar doları geçtiğini söyleyen Hanefi Öksüz, jeotermal enerjiye yönelik Ken, Kiper ve Karen Şirketler Grubu aracılığı ile yatırımlarının olduğunu dile getirdi. Öksüz, önümüzdeki dönemdeki yatırım projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Öksüz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bizim jeotermal alanda üç yatırımımız bulunuyor. Karen, Ken Enerji ve Kiper Enerji olarak orada üretim sahası oluşturmayı hedefliyoruz. Maren Enerji şirketimiz şu anda faaliyette ve üretimine devam ediyor. Ken Enerji ise 2014 yılının ikinci yarısında üretimine başlayacak. Kiper’de sanıyorum 2014 yılının sonunda jeotermal üretimine başlayacak. Karen Enerji’nin de 2015 yılında üretime geçmesi hedefleniyor.

‘Sosyal Sorumluluk Projelerine Önem Veriyoruz’

Yatırımlarını doğdukları topraklara yani Kahramanmaraş’a yaptıklarını söyledi. Holding olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyleyen Hanefi Öksüz; “Kahramanmaraş’ta ana sınıfından başlayıp, ilköğretim ve lise seviyesinde devam eden eğitim kurumlarımız var. Buradaki başarılı öğrencilerin hepsine burs vermeye devam ediyoruz ve öğrencilerimizin yüzde 70’i burslu olarak okuyor. İyi eğitim almak isteyen başarılı herkese de kapımız açık. Ayrıca sosyal sorumluluk gereği 12 okul, 2 hastane, ibadethaneler, taziye evleri, gençlik ve spor destekleri ve verdiğimiz burslarla Kahramanmaraş’tan kazandığımızı Kahramanmaraş’a veriyoruz.”

Kahramanmaraş’ta 8 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Öksüz, Kahramanmaraş’ta olan ve olacak her türlü etkinliği de desteklediklerini aktaran Öksüz, şehrin kendilerinden çok fazla beklentilerinin olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin Kahramanmaraş’a kısa ve uzun vadede büyük katkılarının olacağını ve bu yüzden bu etkinliği desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ın tekstil makineleri fuarına ihtiyaç duyduğunu belirten Öksüz, bu tip fuarlar sayesinde yeni teknolojileri üreticilerden tanıma imkanı bulduklarını ve uygulanabilirliğini test ettiklerini söyledi. Üretimin olduğu yerde makineyi tanıtmanın her zaman için daha iyi sonuçlar doğuracağını ifade eden Öksüz, Türkiye’de ipliğin yüzde 33’ünün üretildiği, Kahramanmaraş gibi tekstilin kalbi sayılan bir yerde bu tip organizasyonların gerçekleşmesinin kendilerini onurlandıracağını belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.