Wumag; ‘Asya İle Rekabet İçin Alman Kalitesi Kullanılmalı’

İstanbul ve Gaziantep’de Türk tekstil sektöründen uzmanlarla bir araya gelen Wumag Textroll, hem yeniliklerini tanıttı

  21 Mart 2013 02:36 Perşembe
Wumag; ‘Asya İle Rekabet İçin Alman Kalitesi Kullanılmalı’

Alman kalitesini yansıtan özel üretimleri ile sektör liderlerinden olan Wumag Texroll, 1948 yılından bu yana sektöre üreticilerine makine tedariği sağlıyor. Silindirler, Kurutma silindirleri, nonwoven ve teknik tekstil üretiminde kullanılan kalibrasyon silindiri çifti, Laminatör-Laminasyon silindiri, Thermo fikse makinesi gibi üretim alanlarında faaliyet gösteren firma, Almanya Krefeld’te bulunan merkez ofisinde optimizasyon ve proses taleplerine yönelik üretim gerçekleştiriyor. Wumag Texroll ayrıca, buhar ısıtmalı kurutma silindirleri ve su akışkan soğutma silindirleri imalatında yıllardır lider üretici konumunda bulunuyor.  Firmanın üretimi tüm tekstil kumaş tiplerine göre imal edilen baraban kurutmalardan başlayarak, nonwoven ve teknik tekstiller için yumuşatma ve kalibrasyon kalenderleri, özel kumaşlar için ısı ile termofikse, sertleştirme, kaplama ve lamine etme gibi özelliklere kadar devam ediyor.

VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep etkinliklerinde sunum yapan Wumag Texroll firmasının Üretim Müdürü Karl Heinz Vaaben, geniş üretim alanları ve üretim maliyetleri konusunda özel açıklamalar yaptı. Etkinliğin ardından Dergimizin sorularına yanıt veren Vaaben, “Wumag Texroll Büyük Ölçüde Düşük Maliyet Avantajları Sağlar” başlıklı sunumunu ve yeni teknolojilerini değerlendirdi. 2012 yılında pazarın en önemli silindir kurutma makinelerinden birisi olan Airplus teknolojilerini tanıttıklarını ifade eden Vaaben; “Devrim niteliğinde olan bu çalışma için oldukça mutluyuz” dedi. Son teknolojimizle müşterilerimize üretim maliyetlerini azaltmayı garanti ediyoruz diyen Vaaben, 2012 yılında odak noktalarında sürdürülebilirlik konusunun yer aldığını vurguladı.

Son yeniliklerinde kurutma silindirlerinin özel bir izolasyon kaplamasından çıkarılarak, yeni geliştirilen enerji verimlilik sistemleri AirPlus ve Steam Plus ile donatılacağını ifade eden Vaaben şöyle devam etti; “Bu tür önlemlerle çıkan hava miktarı etkili bir şekilde azalacak ve aynı anda kurutma randımanı yükselecek. AirPlus enerji geri kazanım sistemi ile geri kazanılan enerji tekrar kurutma prosesine akacak. Diğer yandan SteamPlus hassas ve istenen derecede ayarlı, kullanışlı buhar ve kondensat donanımının, tüm bypass kayıplarının tasarrufu için geliştirildi. Bununla birlikte bütün sistemler Ad-on ilave edilebilir paket olarak düzenlendi ve mevcut tesisler sonradan bu sistemle donatılabilecek özellikte dizayn edildi.”

Standart Değil, İhtiyaca Göre Üretim

Tekstil kurutma işlemi hakkında da açıklamalar yapan Vaaben, buharlaşan su miktarının yanında hava etkisinin de bu noktada önemli olduğuna işaret etti. Klasik sistemlerde hava kullanımının olumsuz sonuçlar doğurduğunu dile getiren Vaaben, yeni ürettikleri sistemle hava etkisini olumlu yönde kullandıklarını söyledi. Airplus sistemi ile bu işlemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vaaben şunlara işaret etti; “Kumaş cinsine ve sıcaklığa bağlı olarak yüzde 20’ye varan enerji tasarrufu sağlıyoruz. Bu oranın yüksek olması müşterilerimiz tarafından da tercih edilmemize sebep oluyor. Çok yönlü makine tedariği sağlamamız bize teknik tekstiller anlamında da başarılı sonuçlar getiriyor. Makine üreticileri arasında da farkımızı ortaya koyuyoruz. Niş pazarlara hitap eden nonwoven üreticilerine de bu bağlamda makine tedariği sağlıyoruz. Özel ürün veren firmalara özel makineler yaparak sıkıntılarına çözüm sunuyoruz.”

Teknik tekstillerde kumaş ısısını, genişliğini ve uzunluğunu her adımda hassas basınç düzeyinde kurguladıklarını ifade eden Vaaben, bu çalışma ile verimliliği artırdıklarını belirtti. Farklı kumaş terbiye efektleri uygulayan makineler ürettiklerini hatırlatan Vaaben; “Nonwoven üretimi konusunda yaşanan sıkıntılara, yaratıcı çözümler üreterek sürekli teknolojimizi güncel tutuyoruz” dedi.

Küresel Rekabete Dayanmak İçin Kaliteli Makine

VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep etkinliklerinde sunumunun odak noktasında yer alan Yaşam Döngüsü Maliyeti (LCC -Life Cycle Cost) konusuna da değinen Vaaben, bu konuda müşterilerin maliyet giderlerinin kontrol etmelerini, doğru yatırım yapmalarını amaçlıyoruz” dedi. Günlük kullanım maliyeti başta olmak üzere alınan ürünün tüm masraflarını kapsayan bir süreci anlatmak istediklerini vurgulayan Vaaben konuşmasını şöyle sürdürdü; “LCC, bir ürünün (malın, varlığın) kullanım ömrü boyunca toplam maliyetini ifade ediyor. Örneğin, LCC bir otomobilin satın alındığından itibaren kullanımı, tamiri ve bakımlarının yapılması ve elden çıkarılmasına kadar ki maliyetini belirliyor. LCC, satın alma maliyeti ve yatırımın faydalı ömrü süresince yapılan işletme masraflarının kümülatif toplamını ortaya çıkarıyor. Farklı gider faktörleri incelendiğinde, tekstil endüstrisinde kullanılan kurutma silindirlerinin işletme maliyetinin çok büyük bir bölümünü oluşturduğu ortaya çıkıyor. Bu bağlamda, enerji maliyeti yapılabilecek yüksek tasarruf potansiyeli içerisinde önemli bir oran oluşturuyor. Biz yaptığımız bu çalışmalar ile yaşanacak bu türden olumsuzlukların önüne geçmeyi amaçlıyoruz.”

Türk üreticilerinin Asyalı üreticilerle rekabet etmeleri için Alman makinecilerle çalışmaları gerektiğini dile getiren Vaaben, düşük üretim maliyeti ile firmaların küresel alanda ayakta kalmalarını sağladıklarını vurguladı. Son olarak Bluecompetence girişimi hakkında değerlendirmede bulunan Vaaben, ‘Bluecompetence’ girişimini müşterilerin geleceği adına atılmış büyük bir adım olarak tanımladı.

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.