Türkiye’nin En Büyük Organize Sanayi Bölgesi

Türkiye’nin sanayide lokomotif kenti olan Gaziantep'te 6. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yapımının çalışmalarına başlandı.

  01 Ekim 2024 12:07 Salı
Türkiye’nin En Büyük Organize Sanayi Bölgesi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi bugün 5 bölgesi ve 43 milyon 250 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük OSB’si. 2025 yılında yapımı tamamlanacak olan 6. Organize Sanayi Bölgesi 12 milyon m2’lik bir alanı kaplayacak ve OSB’nin toplam istihdamının 350.000 kişiyi bulması hedefleniyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicilerin yerlerini almalarının ardından alt yapı çalışmalarının ağustos ayı itibarı ile başlayacağını ve bir yıl içinde 6. OSB’de üretim yapılmasının planlandığını belirtti. Şimşek, “Bu ekonomik iklimde sanayicinin yatırım yapması zor ama üreticiyi desteklememiz, yatırımcının önünü açmamız lazım. Müteşebbislik ruhu öldürülmemeli. Yatırım yapan sanayicilerimize teşekkür ederim. Biz sanayiciye yatırım yapılacak ortamı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimizin yatırım ortamını düzenlemek için aldıkları kararlar neticesinde yatırımların artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Fırat’ın Suyunu OSB’ye Getireceğiz”

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Dünyanın 200’e yakın ülkesine ihracat yapıyoruz ve birçok sektörde dünya lideriyiz. 300 bin kişiye sağladığımız istihdam ve yaptığımız yatırımlarla sadece Gaziantep için değil, ülkemiz için de altın harflerle yazılacak örnek çalışmalara imza atıyoruz. Su, insan hayatı için olduğu kadar sanayi için de çok elzem bir konu. Çünkü sanayi bölgemizdeki tesislerin önemli bir bölümü suya dayalı üretim yapıyor. Gelecekte yaşanacak su kesintilerinin üretimi aksatmaması için çok büyük bir projeye başladık. Mayıs ayında temelini attığımız Fırat su isale hattı projemiz ile sanayimizin büyümesi göz önüne alınarak Fırat – GAOSB arası yapılacak olan 55 kilometre uzunluğundaki hat ile 120 bin metreküp su ihtiyacını karşılayacağız. Böylece sanayicimize daha kaliteli suyu daha ucuza ulaştıracağız.

''Kumaş Boyama, İplik Boyama ve Benzer Sektörler Gelişecek’’

Fırat Nehri-OSB arası su isale hattı projemizi 1 yıl içinde faaliyete geçireceğiz. Bu projenin tamamlanması ile birlikte suya ihtiyaç duyan kumaş boyama, iplik boyama ve buna benzer sektörler gelişecek ve sanayimizde çeşitlilik artacak. Başladığımız ve çalışmaları devam eden projelerimizin hayata geçmesi ile bu hayalimizi gerçekleştireceğiz. Sanayi bölgemizden başarı hikayeleri ile yeni global markaların çıkmasını sağlamak için altyapımızı güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz.’’

''Tekstil Makineleri Fuarı İçin Doğru Lokasyon: Gaziantep’’

2024 yılı ilk 3 ayında Gaziantep tekstil sektörü 340 milyon USD ihracat gerçekleştirerek İstanbul’un ardından En Çok Tekstil İhracatı gerçekleştiren il oldu. Türkiye Tekstil İhracatının ilk üç ayda %71’lik kısmı İstanbul ve Gaziantep’ten gerçekleştirildi. Gaziantep’te faaliyet gösteren şirketlerden 28’i, Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alıyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep’in tekstil üretim kapasitesi ile ilgili istatistiki verileri şu sözler ile ifade etti; ‘’Kentimiz Türkiye’de üretilen Makine halısı üretiminin %91’ini Türkiye’de üretilen Polipropilen İplik /Polypropilene Yarn üretiminin %91’ini, Dokusuz kumaş / Nonwoven fabric üretiminin %82’isini, Akrilik İplik(Acrylic yarn) üretiminin %77’isini, Gipe İplikler / Gipe Yarns üretiminin %48’ini, PE veya PP şeritten Çuval, torba / Bags and Sacks from PE/PP Band üretiminin %40’ını, Pamuk İpliği / Cotton Yarn üretiminin %36’sını tek başına gerçekleştirerek Türkiye’de lider üretici konumundadır. Gaziantep’in gerçekleştirdiği Tekstil üretiminin yanında, etrafında yer alan komşu şehirlerde kümelenmiş olan tekstil sektörü ile Türk tekstil üretiminin merkezi konumunda.  Gaziantep organize sanayi bölgesinde 30.000m2’lik kapalı alanı ile bulunan Uluslararası Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenecek olan Gaziantep Tekstil Makineleri Fuarı, Türk tekstil yatırımcısı ile tekstil makine ve teknoloji üreticilerinin buluşmasına ve yeni iş birliklerine olanak sağlayacaktır.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.