İnta Makina ve Kimya Temsilcilik Tic. Ltd. Şti, Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Murata’nın yeniliklerini müşterilerine yakından tanıtmak üzere Murata merkez ofisinin bulunduğu Japonya Kyoto şehrine bir iş gezisi düzenledi. Geziye Türkiye’den toplam 25 tekstil üreticisi firmanın üst düzey yöneticileri katılım gösterdi.
Geziye katılan üst düzey yöneticiler arasında; Arıkan Tekstil’den Süleyman Sağsöz, Adana Mensucat’tan Abdurrahman İlbak, Balsuyu Tekstil’den Adem Kuzu, Beşler Tekstil’den Mehmet Tuncer, Bulut Tekstil’den Ferman Bulut, Burteks Tekstil’den Alp Karakayalı, Daro Tekstil’den İbrahim Bilgili, Dokuboy Tekstil’den Cemal Eroğlu, Ensar Tekstil’den İbrahim Seçil Aydın, Gökhan Tekstil’den Neriman Turan, Has Dokuma’dan Ayhan Kozan, His Tekstil’den Mustafa Berk, İskur’dan Hakan Karagöl, Karsu Tekstil’den Ali Ulvi Karahan, Kipaş Mensucat’tan Ahmet Duygal, Marteks Tekstil’den Serdar Canbolat, Matesa Tekstil’den Buket Çelebi, Mem Tekstil’den Cenap Aktepe, Melike Tekstil’den Ergun Yılmaz, Modasan’dan Osman Yılmaz, Narteks Tekstil’den Yılmaz Can, Penteks Tekstil’den Taylan Otlu, Saftad Tekstil’den Fatih Uslu, Şahtaş Tekstil’den Bülent Eren ve Şirikçioğlu Tekstil’den Murat Yücel yer aldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Daisuke Murata, Türk Müşterilere Büyük İlgi Gösterdi
Düzenlenen ziyaret programı ile ilgili detayları yayın grubumuzla paylaşan İnta Makina ve Kimya Temsilcilik Tic. Ltd. Şti, Genel Müdürü Tolga Baydar, Türk tekstil sektörünün öde gelen temsilcilerinin ağırlandığı bu özel programın oldukça başarılı geçtiğini vurguladı. Baydar program ile ilgili şu bilgileri paylaştı; Uzun yıllardır çalışılan tekstil firmalarının yanı sıra potansiyel Vortex müşterilerinin de yer aldığı gezide, Kyoto şehrinde bulunan Murata merkez ofisleri, Vortex showroom ve Ar-Ge merkezi gezilerek, QPRO Plus, FPRO Plus ve Vortex makinaları yakından tanıtıldı. Murata Machinery Ltd., Yönetim Kurulu Başkanı Daisuke Murata, Türk ziyaretçileri ile bizzat ilgilenirken, düzenlenen çeşitli sunum ve davetlerde de kendilerine eşlik etti. Ziyaret sırasında Murata’nın 2017 yılı toplam satışları hakkında da katılımcılara bilgi verildi. Tekstil, otomasyon ve CNC tezgah bölümleri dahil olmak üzere 2017 yılında toplam 2.35 milyar dolar satış rakamına ulaşan Murata’nın bu başarısı katılımcılarımız tarafından ilgiyle karşılandı.”
Disc Splayser Türkiye Pazarına Yeniden Sunuluyor
Gerçekleştirilen sunumlarda Murata’nın Türkiye tekstil sektörüne yönelik gelişmeleri hakkında da bilgiler paylaşıldığını bildiren Tolga Baydar, “Türk tekstil pazarından gelen yoğun talep nedeniyle Disc Splayser’in tekrar piyasaya sürüleceği müşterilerimize duyuruldu. Ayrıca lycra core yarn iplikler için geliştirilen yeni düğümleyici hakkında da bilgiler paylaşıldığı verimli bir gezi oldu.” sözlerine yer verdi.
Gezi kapsamında, Kaga fabrikasında sıfır stok Kaisen sistemi ile çalışan bobin ve Vortex makineleri üretim hatlarının da bilgisini paylaşan Baydar, “Otomasyon ve robotlu üretim müşterilerin en çok etkilendiği alanlardan biri oldu.” dedi. Tekstil makine üretimi dışında lojistik otomasyon (posta merkezleri ve havaalanlarında kullanılan bavul dağıtım sistemleri), cnc tezgah ve otomotiv sanayinde kullanılan makine ve robotların üretildiği Inuyama fabrikası da düzenlenen gezinin önemli duraklarından biri oldu.
Fabrika gezileri dışında Kyoto ve Hiroşima’ya yapılan turistik geziler ile renklenen seyahat programı, edinilen önemli bilgiler ve katılımcıların duyduğu memnuniyet ile sona erdi.