Türk Dericiler 2023’e Emin Adımlarla İlerliyor

DTG, Şangay’da düzenlenen Çin Deri Fuarı’nda Uzakdoğu pazarına özel çalışmalarını tanıttı.

  15 Kasım 2012 20:22 Perşembe
Türk Dericiler 2023’e Emin Adımlarla İlerliyor

Şangay’da 4-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen All China Leather Exhibition (Çin Deri Fuarı-ACLE)’ye odak ülke olarak katılan Türkiye, Uzakdoğu ile deri alışverişini en üst seviyeye taşımayı hedefliyor. 1998’den bu yana düzenlenen fuar, katılımcı firmalara Çin’deki pazara ihracatın da kapılarını aralıyor. Toplam 41 ülkeden 1300’ü aşkın firmanın katıldığı fuara 62 firmayla katılan Türkiye böylece, İtalya’yı da geride bırakarak, ev sahibi Çin’den sonra en yüksek katılımı sağlayan ülke oldu. Deri Tanıtım Grubu (DTG) öncülüğünde bu önemli fuara katılan Türk firmaları, fuarla birlikte Türkiye ve Uzakdoğu arasındaki deri alışverişinin de olumlu etkilenmesini bekliyor. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Deri Tanıtım Grubu (DTG) Başkanı Lemi Tolunay Türkiye’nin deri sanayinde üretim ve ihracatta lider ülkeler arasındaki yerini aldığını ifade etti. Çin’den sonra en büyük katılımın sağlandığı ülke konumunda Türkiye’nin olduğunu vurgulayan Tolunay, bu başarı ile küresel piyasanın en önemli oyuncularından olduğumuz kanıtladık” dedi.

 

Tolunay, sektörün 2011 yılını 1.44 milyar dolar ihracatla kapattığını belirtirken, Türkiye’nin deri ihracatında 2023 hedefinin de 10 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Tolunay sözlerini şöyle noktaladı; “Bu hedefe ulaşılması adına Çin çok önemli bir noktada yer alıyor. Fuar öncesinde DTG yönetimi olarak biz de Haining’i ziyaret ettik. Haining ile Türk deri sektörü arasında bilgi alışverişi ve ticari faaliyetlerin gelişmesi için önemli adımlar atıyoruz. İhracat yaptığımız önemli pazarlar arasında, Çin ve Hong Kong başta olmak üzere, Uzakdoğu ülkeleri de bulunuyor. Çin’e 2011’de deri ihracatımızda yüzde 80 oranında artış yakalanmış olması, Çin pazarının kalitesi ve tasarımıyla ön plana çıkan Türk derisine ilgisinin arttığının en büyük göstergesi oldu. Hong Kong ve diğer bölge ülkeleri de eklendiğinde Uzakdoğu’ya toplam deri ihracatımız 125 milyon dolara yaklaşıyor. Hedef 2013 yılında Uzakdoğu’ya deri ihracatında 150 milyon dolara ulaşmak. Bu amaç için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

 

Şangay’da DTG standında katılımcıları bekleyen bir diğer sürpriz de, ünlü modacı Bora Aksu’nun hazırladığı enstalasyon çalışmaları oldu. Tasarımlarıyla uluslararası moda dünyasından tam not alan ve böylece Londra başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin moda haftalarında yer alan Bora Aksu’nun enstalasyonu Hong Kong’un ardından Şangay’da da büyük ilgi topladı.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.