Tüm Beklentileri Aşan Bir Itma

Karl Mayer Grubu, 8–14 Haziran 2023 tarihlerinde Itma'daki gerçek fuar deneyiminden müteşekkir oldu.

  31 Temmuz 2023 08:50 Pazartesi
Tüm Beklentileri Aşan Bir Itma

Pandemi nedeniyle son birkaç yıldaki tüm ticari fuar kısıtlamaları ve iptallerinin ardından Itma 2023 – Karl Mayer Grubu için de dâhil olmak üzere rekor ziyaretçi sayılarıyla sona erdi. Yenilikçi endüstri öncüsü, "Değişime Öncülük Edin- kârlı, esnek, sürdürülebilir" sloganı altında 1.350 metrekarelik bir alanı kapsayan teşhirde müşteri başarısını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış çözümler ve yenilikler sergiledi. Karl Mayer Grubu, vasatın üzerinde yeni iş potansiyeline sahip sayısız yenilikçi, talebe dönük tekstil uygulaması ve bir dizi çığır açan dijital çözümün yanı sıra tüm iş birimlerinden toplam on bir makine sergiledi. Küresel oyuncunun standı gerçekten hedefi tutturdu.

İlk günden itibaren, Karl Mayer Grubu standı ziyaretçi kalabalığı olarak tanımlanabilecek deneyimlere çok aşina. Kaydedilen 2.900'ün biraz altında olan ziyaretçi sayısı, tüm beklentileri çok önemli ölçüde aştı. Çözgülü örme, çözgü hazırlama ve teknik tekstillerden oluşan orijinal Karl Mayer iş birimleri, Barselona'da düzenlenen Itma 2019'a kıyasla ziyaretçi sayısında %20 ila %30'luk bir artış kaydetti. 2020 yılında diğerlerine katılan Stoll iş birimi tarafından da fuara yoğun ilgi gösterildi. Düz örmeye ayrılmış stant alanı, grubun en yoğun stant alanıydı. Toplamın yaklaşık %30'unu temsil eden yüksek sayıda yeni gerçekleştirilen bağlantı açısından da pozitif verilere ulaşıldı. Birçok tekstil markası ve aynı zamanda bu sektörden olmayan ziyaretçiler, Karl Mayer Grubu ve değerli çözümlerinin önemli bir bağlantıyı temsil ettiği tüm tekstil üretim zinciri boyunca yeniliklerin sunduğu sürdürülebilirlik ve iş geliştirmeye ilişkin potansiyeline ilgi gösterdi.

Ziyaretçi sayısının yanı sıra müşterilerle gerçekleştirilen sohbetlerin kalitesi de ayrıca iyimser bir bakış açısı için zemin hazırladı. “Görüşmelerin çoğu çok özel proje oturumları ve derin içerikli uzman sohbetleriydi. Bütün bunlar göz önüne alındığında, en azından gelecek yılın sonuna kadar biz ve müşterilerimiz için geleceğe dönük tablonun olumlu olacağı güvenle varsayılabilir’’ dedi, Karl Mayer Grubu CEO'su Arno Gärtner. Bununla birlikte, beklentilerin ne ölçüde karşılanacağı, dünya tekstil pazarlarının toparlanmasına ve gelecekteki jeopolitik gelişmelere bağlı. En son küresel dinamikler, şimdiden tedarik yapılarında değişikliklere yol açtı ve bu, çeşitli ülkelerden Karl Mayer Grubu standını ziyaret eden ziyaretçilerin oranına da yansıdı. Çoğu Hindistan, Türkiye, İtalya ve Almanya'dan katılım sağladı. Çözgü hazırlama iş birimi de Pakistan'dan gelen ziyaretçilerden canlı ilgiye şahit oldu. Düz örgü iş birimi Stoll, ABD'den ve Bangladeş'ten gelen birçok talebi ele aldı.

Etki Yaratan Bir Sergi

Karl Mayer Grubu, Milano'daki son Itma ticaret fuarına, hızla yer alınması gereken bir spot haline gelen yeniliklerle dolu büyük ve davetkar bir stantla, katılan şirketler arasında yer aldı. Ziyaretçi geri bildirimleri, küresel pazar liderinin makine seçimi, yeni tekstil geliştirmeleri ve dijital çözümlerle tam doğru bir seçim yaptığını doğruladı. İstisnasız ve ticaret fuarının tüm etkinlik süreci boyunca, Grubun iş birimlerinin her biri tarafından sergilenen ürünlere katılımcıların pozitif yaklaşımı beklentilerin üzerine çıktı. Karl Mayer Grubu CEO'su Arno Gärtner ile küresel oyuncunun Kurumsal İletişim ekibinden Ulrike Schlenker ile gerçekleştirilen röportajda, ziyaretçileri en çok hangi ürünlerin etkilediği ve ilgilendirdiği ve düz örme sektöründen müşterilerin Grubun fuarı hakkında ne düşündüğü ortaya konuldu.

U.S: Karl Mayer Grubu standı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularına odaklandı. Etkinliği ziyaret edenlerin tepkisi nasıldı?

A.G: Tekstil endüstrisi nihayet sürdürülebilirlik konusunun oldukça bilinçli hale geldi. Müşterilerimiz halihazırda düşük çevresel etkiye sahip geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır; ancak yine de onlara tamamen yeni olasılıkların kilidini açan çözümler gösterebildik. Bizim için önemli olan ürünlerimizin kârlı olduğu kadar sürdürülebilir olmasıdır. Kesikli elyafları – örneğin %100 pamuk – işlemek için yeni jakarlı raşel makinemiz ve enerji tüketimini üretim hedefleriyle eşleştirmek için HKS serimizdeki yeni enerji izleme sistemi büyük ilgi topladı. Bu alanlarda geliştirme çalışmalarımıza devam etmek niyetindeyiz. Diğer iş birimlerinden öne çıkan sürdürülebilirlik ana vurgusu, gereksiz israfı önlemek için arkası ve önü tek parça olarak işlenmiş biyo-bazlı malzemelerden yapılmış son derece hassas düz örme tam-kapsamlı bir tişört, en son atkı-girişi makinemiz ve yine daha az atık üreten WEFTTRONIC® II G ve haşıl ve indigo boyama makinelerinde kurutma işlemi sırasında %7'ye varan oranda daha az buhar kullanan yenilikçi buhar ve kondenzasyon sistemi CASCADE de ilgi büyük ilgi çekti.

Denim müşterilerimiz, su ve kimyasal madde tasarrufu sağlayan BLUEDYE ürünümüzün ilk pratik uygulamasının sonuçlarından etkilendiler. Tek başına hidrosülfit ve kostik soda- sürece dâhil olan ana çevresel kirleticiler- tüketimi yarıdan fazla azaltılabilir ve daha az iplik israfı sağlanır.

Dijitalleşme de artık müşterilerimiz için yeni bir konu değil. Bununla birlikte, çoğu ziyaretçi- bu yaklaşımdan çok etkilendi- grup şirketlerimizin bu alanda stratejik bir yaklaşıma sahip temel bir etmen olduğunu bilmiyordu. Yazılım şirketimiz KM.ON ile sadece bireysel çözümler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimize değer yaratma süreçlerini yalın olarak desteklemek için tasarlanmış yaygın genel konseptler sağlıyoruz. Gerçek makine ürünleri ile yazılım çözümlerinin etkileşimi etkileyici bir şekilde gösterildi. Dijital portföyümüz, örme ve düz örme kumaşların son derece verimli tasarım süreçleri için yazılım ürünlerini, örneğin çözgülü örme makinelerinde buluttan sağlanan verilerle son derece esnek ve basit hat oluşturmayı mümkün kılan akıllı makine işlevlerini ve üretim yönetimi için dijital ekipmanları içerir. Daha fazla üretim esnekliği ve verimliliği için temel oluşturan üretim verileri analiz araçları artık çözgü ve düz örme makinelerinin yanı sıra çözgü hazırlama sistemlerinde kullanılabilir.

Satış sonrası hizmet alanında da dijitalleşmeye giderek artan bir biçimde odaklanıyoruz. Geleneksel tekliflerimizin bir e-öğrenme platformu gibi yeni dijital hizmetlerle birleşimi yoluyla müşterilerimiz, benzersiz bir sonraki seviye destekten yararlanır. Eşit derecede yeni ve sezgisel bir müşteri portalı, bireysel çözümlere hızlı ve kolay bir şekilde erişilebilmesini ve inanılmaz sayıda ziyaretçinin ticaret fuarı sırasında platformda geleceğin portal kullanıcıları olarak kaydolmasını sağlar.

U.S: Ana odak konularının ötesinde, özellikle yüksek düzeyde ziyaretçi ilgisini çeken gösterimler var mıydı?

A.G: Evet kesinlikle! Hepimiz şu anda belirsizlikler ve çalkantılarla dolu zamanlardan geçiyoruz. Bu nedenle, Itma'da müşterilerimize bu temel değişiklikleri yönetmelerine yardımcı olmak için koordineli çözümler ve yeni gelişmelerden oluşan karma bir çantayı gösterme fırsatını değerlendirmek istedik. Geniş fuar teklif yelpazemiz, artan maliyetlere rağmen kârlılık, sürdürülebilirlik, pazar dinamiklerine hızlı ve esnek bir şekilde cevap verebilme, yeni iş fırsatları ve nitelikli personel eksikliğine rağmen istikrarlı değer yaratma süreçleri ile ilgiliydi. Bu ticaret fuarı konsepti tam hedefi vurdu. Standımız kısa sürede sektörden herkesin buluşmak istediği bir yer haline geldi ve birçok gösterim büyük oranda bir ziyaretçi ilgisi çekti. Tabii ki, çözgülü örme alanındaki HKS 3-M ON da dâhil olmak üzere geriye dönüp bakılması gereken bazı önemli gösterimler vardı. Bu dijital triko makinesi neslinin en yeni modeli, olağanüstü makine performansı ve en son teknolojiye sahip teknik özellikleri sayesinde maksimum fayda sağlar. Ama özellikle etkileyici olan, çözgü leventi’nden sıralı iplik besleme ve sayısız hat geçişleri ile çalışırken bile inanılmaz hızıdır. Bu makine, ticaret fuarı sırasında gerçekten dakikada 2.900 devir gibi benzersiz bir hıza ulaştı.

Düz örgü alanındaki müşteriler, ADF 530-32 ki FLEX'ten etkilendiler. ‘Her şey için tek makine’ ana başlığıyla bu Stoll modeli, değişkenlik kavramını gerçekten devrimleştiriyor. Tam donanımlı ziyaretçi, ticaret fuarı sırasında bir çift pantolon, bir elbise, bir şapka, bir süveter ve hatta bazı üst giyim kumaşının zahmetsiz giyimiyle bunu açıkça gösterdi. Farklı yüksek kaliteli örme ürünlerden oluşan benzersiz ürün spektrumuyla, yalnızca inanılmaz bir hız sunmakla kalmaz, aynı zamanda siparişte yapılabilecek değişiklikleri işleme esnekliği de sunar.

Teknik tekstiller alanındaki ana cazibe, yeni özellikler ve yükseltmeler sayesinde şimdi daha da fazla rekabet gücü sağlayan WEFTTRONIC® II G idi. Özellikle yeni VARIO WEFT serme sistemi müşterilerimizde gerçek bir seçim olduğunu kanıtladı. Atkı girişi bileşeni, maksimum esnekliği hedefler. Bu makine ile, atkı ipliğinin deseni elektronik olarak – hızlı ve kolay bir şekilde, iplik işleminde mekanik müdahale veya tekrar uzunlukları ile ilgili sınırlamalar olmadan– değiştirilebilir. Aynı zamanda daha az atık üretir. Bu gerçekten hareketle, WEFTTRONIC® II G, sürdürülebilirlik ve maliyetler söz konusu olduğunda iyi puan alır.

Itma'da sergilediğimiz çözgü hazırlama alanında öne çıkan bir ürün MULTI-MATIC® 32 Compact oldu. Yeni çözgü numune makinesi önceki modelle aynı ayak izine sahip olmakla birlikte iki kat daha verimlidir. Ayrıca, hızlı ve kolay hat değişiklikleri ve kısa geçiş süreleri sayesinde pazar gereksinimlerine esnek bir şekilde tepki vermeyi mümkün kılar. Dahası, optimize edilmiş ergonomiye sahip tam otomatik model, nitelikli personel sıkıntısı durumunda hala güvenli bir şekilde çalıştırılabilir.

U.S: Bu yılki etkinlik, bir Karl Mayer Grubu iş birimi ve markası olarak Stoll ile birlikte temsil edildiğiniz ilk Avrupa Itma'sıydı. Genişletilmiş ürün portföyü ile grubun temsili hakkında ziyaretçilerinizden hangi geri dönüşleri aldınız?

A.G: Stoll müşterileri dikkate alındığında, markanın geleceğine ve bağımsızlığına olan güvenlerini başarıyla kazandık ve bunu sağlamlaştırdık. Elbette bazı düz örgü şirketleri, Stoll'un grubumuza entegre edilmesinden hâlâ emin değildi, ancak sergilerimiz gerçekten beklenen etkiyi yarattı ve Stoll'un maksimum müşteri odaklı ve yenilikçi düz örgü makinelerine adanmaya devam ettiğini gösterdi.

Aslında, müşteriler şimdiden entegrasyonun bazı öncelikli faydalarını deneyimlemeye başlıyor. Tamamen yeni ürün tasarım olanakları sunmak için örme, çözgülü örme ve dokuma teknolojilerini birleştiren bir makineyi Itma'da piyasaya sürdük. Bunlar arasında sektörel çok yönlü destek yapılarıyla tekstil tekstüre dokuları, dekoratif dikiş efektleri, özel iplikleri standart malzemelerle birleştirerek yenilikçi tasarımlar ve fonksiyonel özellikler yaratma yer alıyor.

Bu yeni gelişmeyle ilgili harika geri bildirimler, bizi bu yönde daha da ileri gitmeye teşvik ediyor. Aslında, prototip, ticaret fuarı süresince sürekli olarak insan kalabalığıyla çevriliydi.

Birçok ziyaretçinin örme alanında teknolojik sınırları aşan yenilikler aramasıyla, etkinlikte bir dizi başka sinerji de görünür kılınıyor. Şans eseri, aradıklarını bulabildikleri için, bizim standımızdan başka bir yere bakmaları gerekmedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.