Texhong Grup, Türkiye’deki Yatırımlarını Hızlandıracak

Balıkesir’e yapacağı iplik yatırımı ile tekstil sektörünün gündemine gelen Çinli Texhong, iplik fuarında ürünlerini sergilerdi. Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak standında ziyaret ettiğimiz firma yetkilileri, yatırım hakkında önemli bilgiler verdi.

  27 Haziran 2013 22:28 Perşembe
Texhong Grup, Türkiye’deki Yatırımlarını Hızlandıracak

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ITM Texpo Eurasia 2013 Fuarı’na ikinci kez katılan Texhong Group, Türkiye pazarına yaptığı yatırımla dikkat çekiyor. Balıkesir’de büyük çaplı bir iplik yatırımı ile sektörün gündem başlıkları arasında ilk sıradaki yerini alan firma, fuarda Türk müşterileri ile ilişkilerini kuvvetlendirdi. Texhong fuarda Türkiye’nin dışında İran, Mısır, Özbekistan, Tacikistan gibi ülkelerden müşterileriyle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Hong Tianzhu tarafından 1997 yılında kurulan Texhong, yüksek kaliteli iplik ve kumaş üretimi yapıyor. Dünyanın önde gelen pamuk tekstili kuruluşlarından olan firma, aynı zamanda müşterilerine dağıtım olanağı da sağlıyor. Çin Şangay merkezli faaliyetlerini sürdüren grup, 11 üretim tesisi ve 800 binden fazla iğ kapasitesine sahip durumda. Ürün grupları arasında iplik, kumaş ve giysi bulunan Texhong, dünyadaki en büyük whole spinning fabrikasına sahip olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

ITM Texpo Eurasia 2013 İplik Fuarı’nda Textil Dünyası Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Texhong Grup Yetkilisi Joel Lu, 4 yıl öncesine kadar sadece Çin piyasasında etkin olduklarını belirterek, son yıllarda Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Japonya, Kore, Türkiye, Bangladeş ve Pakistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını söyledi. Türkiye’deki gelişime paralel olarak pazar paylarının yükseldiğini kaydeden Lu, yatırım yapma kararlarının gelişime bağlı olduğuna dikkat çekti. Yatırım bölgesi olarak Balıkesir’i, maliyeti azaltmak ve ürünü pazara ulaştırmak amaçlı tercih ettiklerini kaydeden Joel Lu, taşıma maliyeti, zaman ve gümrük gibi olumsuzlukların bu bölgeyle ortadan kalkacağını ileri sürdü.

Türkiye; Asya ile Avrupa Arasındaki Köprü

Yatırım yaptıkları Türkiye pazarıyla ilgili açıklamalarına devam eden Lu; “Türkiye pazarı büyüyor. Lokal endüstri çok güçlü ve teknolojiye önem veriyor. Bunu Uzakdoğu’da hayal dahi edemezsiniz ama buradaki yerel üreticilerin elinde kaliteli, modern makineler var. Türk firmalarının üretiminde teknik de öne çıkıyor. Çok kaliteli ürünler üretiliyor. Türkiye’nin tekstil geçmişinden aldığı kuvvet bizlerinde yatırım kararları almamıza imkan tanıdı” ifadesini kullandı. Türk pazarındaki nüfusun da etkisi ile yüksek oranlarda tüketim ve üretim olduğuna dikkat çeken Lu; “Yatırım kararı alırken tek sıkıntımız iş gücü maliyetlerinde yaşanabilecek olan sıkıntılar oldu” dedi.

Texhong’un temel olarak pazar ve pazarın diğer ticari alanlara yakınlığına ilgi gösterdiğini dile getiren Lu konuşmasını şöyle noktaladı; “ Rakiplerimize göre daha avantajlı konuma geçmek için Türkiye’nin AB, Balkanlar, Ortadoğu gibi alanlara yakınlığını avantaj olarak kullanmak istiyoruz. Türkiye’de uygulanan teşvik kanunlarının bizi de çok düşündürdü. Ancak hem limanlara hem de karayoluna yakınlık nedeniyle Balıkesir’in en cazip bölge olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi olan Türkiye’nin ekonomisi de beklentileri karşılıyor. Küresel alanda yaşanan krizden en az yara alan ülke olan Türkiye’nin gelişimi bizlerinde başarısında önemli bir rol oynayacak.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.