Tekstil Geri Dönüşümü: Trützschler ve Balkan Güçlerini Birleştiriyor

Markus Wurster, "Aşınma hattı, harman hallaç dairesi, tarak makinası, cer makinası, tarak garnitürleri ve tabii ki hizmet ve teknolojik bilgi birikimimizle, küresel olarak eksiksiz bir geri dönüşüm paketi sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

  25 Ağustos 2023 09:00 Cuma
Tekstil Geri Dönüşümü: Trützschler ve Balkan Güçlerini Birleştiriyor

Balkan Tekstil Makineleri INC.CO ile iş birliği, kesme ve çekme çözümleri ile geri dönüşüme yönelik ürün portföyümüzü tamamlayarak, bizi geri dönüşüm için eğirme hazırlıkta ilk tam kapsamlı şirket yapıyor! Kombine makine uzmanlığımız ve teknolojik bilgi birikimimiz sayesinde müşterilerimiz mümkün olan en yüksek kalitede iplik üretebilir ve atıkları tam anlamıyla değere dönüştürebilir.

Sadece ürün yelpazemizi tamamlamakla kalmayıp aynı zamanda değerlerimizi de paylaşan bir ortak olan Balkan Tekstil Makineleri INC.CO.‘yu tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Hem Balkan hem de Trützschler, tekstil zincirinde sürdürülebilirliğin temel bir etmen olduğu aile şirketleridir. Balkan, tekstil geri dönüşümü için en önemli pazarlardan biri olan Türkiye'de köklü bir şekilde yerleşmiştir. Sağlam ve güvenilir makineleri, tekstil atıklarının kesilmesine, karıştırılmasına ve tek tek elyaflara ayrılmasına ve bunların ikincil elyaf balyaları halinde basılmasına yardımcı olur. Bu balyalar, Trützschler makineleri ile hazırlık sürecine beslenebilir.

Trützschler Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Markus Wurster, "Artık, geri dönüştürülmüş malzemelerden rotor ve ring iplikler için özel olarak geliştirilmiş, teknolojik açıdan lider makinelerden oluşan eksiksiz bir ürün yelpazesi sağlayabiliyoruz" dedi ve ekledi, "Müşteriler, bir fabrika projesini planlarken ve yürütürken daha az karmaşıklıktan yararlanıyor. Trützschler ve Balkan'ın birleşik süreçleri mükemmel bir şekilde hassas ayarlıdır, güvenilirdir ve yeniden üretilebilirdir. Ve tabii ki müşteriler, Trützschler'in öncül hizmetine erişebilir." Balkan Tekstil Makinaları INC.CO Sahibi Osman Balkan şunları ekliyor; “Trützschler gibi uluslararası düzeyde güçlü bir oyuncuyla güçlerimizi birleştirebildiğimiz için çok mutluyum. Birlikte, küresel olarak tekstil atıklarıyla mücadeleye çok önemli bir katkı sağlayabiliriz."

İkincil Elyafları Uygun Tarak Garnitürleriyle İşleme

Elbette uygun tarak garnitürleri, eksiksiz geri dönüşüm çözümümüzün bir bileşenidir. Trützschler Tarak Garnitürleri, ikincil elyafların işlenmesindeki teknolojik zorlukları karşılamak ve ortaya çıkan iplik kalitesini iyileştirmek için tarak garnitürlerini sürekli olarak geliştirdi. Taraklama işleminin kalbi olan düz şapkaya özel önem verilmiştir. Trützschler Tarak Garnitürleri, MT/PT 40'ın dayanıklılığı ile MT/PT 45'in temizleme gücünü birleştirerek, geri dönüştürülmüş malzemeler için yeni düz şapka olan MT/PT 45R'yi gelişimini destekledi.

Düz şapka ve silindir telin doğru kombinasyonu, iplik kalitesinin temelidir. Bu nedenle Trützschler Tarak Garnitürleri, üretim oranlarına, tekstil atık türüne ve ham maddeye bağlı olarak farklı geri dönüşüm uygulamalarına uygun -saf veya melanjlı- çeşitli silindir teller sunmaktadır. Bu özellik sayesinde müşteriler mümkün olan en iyi tarama sonucundan, uzun tel ömründen ve geri dönüşüm uygulamalarında yüksek üretimden faydalanabiliyor.

Markus Wurster, "Aşınma hattı, harman hallaç dairesi, tarak makinası, cer makinası, tarak garnitürleri ve tabii ki hizmet ve teknolojik bilgi birikimimiz dâhil olmak üzere, müşterilerimize Haziran 2023'ten itibaren küresel olarak eksiksiz bir geri dönüşüm paketi sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

TRUECYCLED, Trützschler'in son teknoloji ürünü geri dönüşüm yüklemeleri anlamına gelir. Bu Trützschler hazırlama süreçleri, üreticilerin katı atıklardan yüksek kaliteli bir son ürün elde etmelerini sağlar. TRUECYCLED ile üreticiler, katı tekstil atıklarından üretilen yüksek kaliteli iplik için ön koşul olan en iyi teknolojiyi ve ayrıca güvenilir ve yeniden üretilebilir bir üretim sürecini kullandıklarından emin olabilirler. TRUECYCLED süreci nasıl görünür? Geri dönüştürülmüş malzemelerden ideal sonuçlar elde etmek için Trützschler'in teknolojik tavsiyelerine ve bir Trützschler makine ürün hattına dayanmaktadır.

Örneğin Trützschler, kendi tüketim öncesi atıklarını değerlendirmek için yakın zamanda bir moda şirketiyle çalıştı. Trützschler harman hallaç dairesi makinelerinin özel bir kombinasyonu, Geri Dönüşüm için TC 19i ve Trützschler cer makinalarının kullanımı sayesinde, %60 oranında tüketici öncesi atık içeren bir ring ipliği yaratmak mümkün oldu – gerçek bir TRUECYCLED ürünü! Trützschler müşterileri ve ortakları, çok önemli miktarda tekstil atığı içerdiği sürece TRUECYCLED markasını hem sürecin kendisi hem de son ürün için kullanabilir.

Trützschler Hakkında

Trützschler Grubu SE, merkezi Mönchengladbach, Almanya'da bulunan bir Alman tekstil makineleri üreticisidir. Şirket dört iş birimine ayrılmıştır: İplik Eğirme, Nonwoven Kumaşlar, Sentetik Elyaflar ve Tarak Garnitürleri. Trützschler makineleri, kurulumları ve aksesuarları dünya çapında on lokasyonda üretilmekte ve geliştirilmektedir. Buna Almanya'daki (Dülmen, Egelsbach, Mönchengladbach, Neubulach) dört fabrikanın yanı sıra Çin (Jiaxing ve Şanghay), Hindistan (Ahmedabad), ABD (Charlotte), Brezilya (Curitiba) ve İsviçre'deki (Winterthur) tesisler dâhildir. Türkiye, Meksika, Özbekistan ve Vietnam'daki hizmet firmaları ve Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'daki servis merkezleri, tekstil işleme endüstrisi için kilit bölgelerde müşteriye yakınlık sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.