Suessen, Compact Çözümlerini Tanıttı

İplik teknolojileri için kompakt ekipmanlar üreten Suessen, ‘Elyaftan İpliğe Kadar’ sloganı ile geliştirdiği teknolojilerini İstanbul’da görücüye çıkardı.

  19 Mart 2013 23:04 Salı
Suessen, Compact Çözümlerini Tanıttı

İplik makinaları için kompakt ekipmanlar geliştiren Suessen, 1920’den bu yana sektöre ‘elyaftan ipliği’ kadar birçok teknolojik yenilik sundu. Firma, İsviçreli Bracker ve Graf ile Çek Cumhuriyeti merkezli Novibra ile güç birliği çerçevesinde aynı standda ürünlerini sergiledi. Suessen, bu 3 firma ile birlikte Premium Textile Components (PTC) isimli bağımsız bir yapılanma ile iplik teknolojileri üreticilerinin talep ettiği bütün komponentleri tedarik ediyor.

Kompakt ring iplik eğirme ve rotor iplik eğirme teknolojilerinde pazar lideri olarak tanımlanan Suessen, yeni yatırımlara ve AR-GE çalışmalarına verdiği önemli pazarında fark yaratıyor. Firma, makine üretim segmentini Rieter’e sattıktan sonra tamamiyle kompakt sistemler, çekim sistemleri, open-end iplik makinaları için yedek parça ve modifikasyon konularına odaklandı. Suessen’in geliştirdiği teknolojiler arasında; OERotor SpinBox’lar için TwinDisc’ler, Autocoro Rotor İplik Makinaları SE7-SE 10’lar için SE Serisi SpinBox’lar, ring iplik makinaları için HP-SpinSet’ler ve EliTe® Compact Spinning sistemleri öne çıkıyor.

Firmanın İstanbul’da öne çıkarttığı teknolojiler arasında; EliTe®CompactSet V5, yeni PINSpacer NT ile donatılmış ACP Kalite Paketi, CPS – COT Koruma Sistemi ile Premium Parts - Spinning Components and  Spare yer aldı. Ring makinaları üzerine katılan EliTe®CompactSet, hem tek kat (EliTe) hem de çift kompakt iplik (EliTwist) iplik üretebilmesi nedeniyle iplik üreticilerinden yoğun ilgi görüyor. Aktif Kızaklı PINSpacer NT, ana çekme alanında güçlendirilen interfiber friksiyonu sayesinde çekme süreci daha da geliştirildi. Yeni CPS-COT Koruma Sistemi, yapay elyaf ring makinasında top rolların kullanım ömrünü uzatarak çekme ünitesinin bakım-onarım oranını düşürüyor.

ITM 2012 fuarında yoğun bir fuar takvimi yaşayan firmanın çalışmaları hakkında Suessen Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ioannis Spiridopulos ve Suessen Türkiye Bölge Satış Müdürü Kaan Atsu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Spiridopulos küresel bağlamda değerlendirmelerde bulunurken, Atsu Türkiye pazarındaki gelişmeleri ele aldı. Yetkililer, geçtiğimiz yıl Suessen’in büyümesine sürdürdüğüne vurgu yaptı.

2011 Mükemmel Bir Yıldı

2011’i mükemmel bir yıl olarak tanımlayan Suessen Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ioannis Spiridopulos, 2012’nin ise başlangıçta kötü bir yıl olarak görülmediğini söyledi Spiridopulos; “2011 yılı ile karşılaştırırsak, bu yıl beklentilerimiz biraz daha yavaş gerçekleşiyor. Yani iş hacminde daha düşük bir görünüm var ama yine de fena değil. Türkiye, dünyanın en büyük pazarlarından bir tanesi. Bizim segmentimizde baktığımızda dünyanın en büyük 3. pazarı konumunda” dedi. 2012 yılı boyunca da Türkiye’den güçlü bir pazar beklediklerini açıklayan Spiridopulos, Türk hükümetinin almış olduğu tekstil ve iplik ithalatına karşı korunma önlemlerinin bölgesel sektöre olumlu katkı sağladığını ifade etti. Bu nedenle bu yıl da Türkiye’deki iş hacimlerinin ve ticaretlerinin gelişeceğini savunan Spiridopulos; “2012 yılı için Türkiye pazarına çok olumlu bakıyoruz” dedi.

Suessen’in bir makina üreticisi değil komponent üreticisi olduğunu hatırlatan Spiridopulos, bu yönde yatırımlarını sürdürdüklerini ve gönül rahatlığı ile iş yaptıklarını belirtti. Geliştirdikleri teknolojilerle iplik makinalarındaki kaliteyi arttırdıklarını ifade eden Spiridopulos, böylece üretkenliğe katkı sunduklarını söyledi.

Türkler Elite®Compact’ı Talep Ediyor

Kompakt eğirmenin yeni bir teknoloji olduğunu belirten Ioannis Spiridopulos; “50 yıllık ring teknolojisi ile karşılaştırıldığında sadece 11 yaşında bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu alanda gelişim için daha çok fırsat ve imkan var. 2011’de Elite®Compact büyük bir gelişim gösterdi ve pazarda güçlendi. Kompakt sistemi 3-4 sene gibi bir sürede geliştirdik. Sistem tamamen Suessen tarafından yapılan ve tamamen yeni tasarlanan Compact Spinning sistemine sahip ve çekme sistemi ile fark yaratıyor. Yani son 10 yılı ele alırsanız, sistemdeki gelişimi ve farkı hemen görürsünüz” dedi.

Eylül 2011’de gerçekleştirilen ITMA Barselona fuarından sonra Türk iplikçilerin özellikle Elite®Compact’a yoğun ilgi gösterdiğini açıklayan Spiridopulos; “Fuarda ve fuar sonrasında Elite®Compact’a olan talep netleşti ve Türkiye’deki büyük projeler için anlaşma sağlandı. Bu nedenle Türkiye pazarına bu yıl Elite®Compact siparişlerimizi yetiştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Türk tekstilcilerin kalite algısının yükseldiğini bunun Suessen ekipmanları bağlamında nasıl bir talep oluşturduğunu sorduğumuz Spiridopulos, kendilerini bu alandaki teknoloji lideri olarak tanımladı. Spiridopulos; “Suessen olarak biz bu liderliğimizi korumak için çalışıyoruz. Türkiye’de satış, servis ve insan konusunda yatırım yapmaya karar verdik. Bizim açışımızda servis çok önemli. Bu yüzden Türkiye’de kendi servisimizi kuracağız. Stoklarımız burada yer alacak ve müşterilere direkt ve hızlı sunum sağlayacağız. Satış ve satış sonrası sergisi bir bütün olarak ele alıyoruz. Teknolojik alandaki lider konumumuzu servis üstünlüğümüzle birleştirdiğimizde rakiplerimizle kıyasla daha çok avantajımız olduğuna inanıyorum” dedi.

Avrupa’da Maliyet, Asya’da Kalite Avantajınız Var

Türk tekstilinin küresel pazardaki rekabet gücü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ioannis Spiridopulos, 5 sene öncesine kadar Türkiye’nin tekstil sanayisinde İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi şanslı olduğunu söyledi. Türkiye’nin diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında birçok avantajı olduğunu ve bu noktalarda gelişme gösterdiğini belirten Spiridopulos, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin kendi pamuk üretimi var. Bu yerel pamuk önemli bir avantaj. Sonra devlet ve hükümetin tekstil ve iplik fabrikalarına verdiği destek var. Diğer yandan Türkiye’nin Avrupa ülkeleri ile karşılaştırdığımızda en büyük avantajı düşük işçilik maliyeti, iyi bir know-how bilgisi. Ayrıca Avrupa’ya coğrafi olarak çok yakın olmanız avantaj sağlıyor”. Türkiye’nin Hindistan ve Çin gibi Asyalı üreticilerle karşılaştırıldığında ise kaliteli üretime odaklanarak avantaj sağladığını kaydeden Spiridopulos, Türkiye’nin iplik pazarında daha rekabetçi bir güce sahip olduğunu savundu. Spiridopulos, üretim ve yatırım gücüyle Türkiye’yi kendileri için doğru bir pazar ve iş partneri olarak gördüklerinin altını çizdi.

Antep ve Maraş Öne Çıkıyor

Suessen Türkiye Bölge Satış Müdürü Kaan Atsu, Türkiye’de bütün bölgelerden ilgi görmelerinin yanı sıra özellikle iplik üretiminin öne çıktığı Antep ve Maraş’ın yer aldığı Doğu bölgesinin ön önemli nokta olarak ileri çıktığını kaydetti. Atsu,  Türk üreticilerin özellikle Compact çözüm tercih ettiğini belirten Atsu; “Doğu’nun yanı sıra Ege bölgesinden de yeni müşterilerimiz var. Söke, Torbali ve Çerkezköy de bu bölgeler arasında öne çıkıyor. Yani, 2012’de Compact konusundaki çalışmalarımızı Türkiye’de tekstil ve iplik üretimi gerçekleşen her noktasında aktif bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. Atsu sözlerini şöyle sürdürdü; “Compact teknolojiyi tüm bölgelere götürüyoruz. Şu an başlamış olan bazı projeler var, bazı projeler ise ilavesi sürdürüyor. Türk iplikçiler Compact projelere hızla adapte oluyor. Mevcut sisteme-tesise Compact teknolojiyi hızlı ve sorunsuz bir şekilde adapte edebilmemiz bizim en büyük avantajımız. Firmalar yeni makine ve hat beklemek yerine, mevcut tesislerini Compact’a çevirmeyi tercih ediyorlar. Bu bağlamda Suessen’le işbirliği yapan çok sayıda Türk firması var.”

Sıfırdan bir yatırım yerine modifikasyonu tercih eden firmaların yatırım maliyetini daha kısa sürede geri kazandığına işaret eden Atsu, diğer yandan Compact teknoloji ile geliştirilen tesislerin daha kaliteli üretime geçtiğini hatırlattı.

Hükümetin geçen yıl uygulamaya koyduğu teşvik ve destekle özellikle ince numaralı iplik üretiminin avantajlı bir alana dönüştüğünü vurgulayan Atsu bunun makine üreticisi olarak sadece Rieter ve Zinser’e değil, diğer firmalara da katkı sağlayacağını belirtti. Atsu; “Bu nedenle Uzak Doğu pazarındaki makine üreticileri içinde Türkiye cazip bir pazar görünecektir. Ama Türk iplikçiler orijinal makinalar için bizleri tercih etmeyi sürdürüyor. Dünyanın en büyük 3.-4. tekstil üreticisi olarak Türkiye, 2012 yılında çok iyi bir görünüme sahip bulunuyor” diye konuştu.

Suessen’in Premium Textile Components (PTC) içinde yer aldığını dile getiren Kaan Atsu, bu yapılanmada Bracker, Graf, Novibra ve Suessen firmalarının olduğunu aktardı. Atsu, bu çatı konumundaki yapılanmanın elyaftan ipliği kadar sloganı ile gerekli olan tüm ekipmanların (çekim sistemi, bilezik, kopça, tel tarak vb.) üretiminde uzmanlaşan 4 firmanın gücünü yansıttığını kaydetti. Atsu, bağımsız bir yapı olan PTC’nin hem iplik fabrikalarına hem de makine üreticilerine ürünlerini özgürce sattığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.