Staubli Türk Pazarında Yerini Güçlendirdi

Dokuma teknolojilerinde 1892 yılından bu yana bir gelenek yaratan Staubli, Türkiye pazarına olan ilgisini makinaları ve standıyla katıldığı ITM fuarında bir kez daha gösterdi.

  19 Mart 2013 20:08 Salı
Staubli Türk Pazarında Yerini Güçlendirdi

Dokuma ve hazırlık teknolojilerinin küresel üreticisi Staubli, ITM fuarında hem sergilediği ileri teknoloji makinalarıyla hem de ziyaretçilerle kurduğu birebir ve yakın diyalogla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Firmanın standında şu teknolojiler yer aldı; kumaşlara isim ve harf uygulaması yapan yeni Univalette elektronik jakarlı makine, yeni jenerasyon döner armür makinası S3060/S3260, SX tipi elektronik jakarlı makine, kumaş kenarı çözgü iplikleri için eşit gerilimi garantileyen yeni CS1 elektronik lef-off motion, dar kumaşlar için LX32, teknikçözgü iplikleri bağlamak için Magma T12 ve çözgü bağlama makinası TOPMATİC. Standda ayrıca,  Staubli Group üyesi Scöhnherr halı sistemlerinin ALPHA 400 serisi halı dokuma makinasında üretilen özel halı örnekleri ve tekstil makinalarındaki elektronik kontrol çözümleri sunan DEIMO yer aldı.

Biz de, sahip olduğu 4000 çalışanı, 25 ülkede yer alan satış ve müşteri hizmetleri birimleri ve 50 ülkede yer alan mümessillikleri ile sektörde çok önemli bir rol oynayan şirketin işleri ile ilgili, Staubli Pazarlama, Satış ve Servis Birimi Başkanı Fritz Legler ile bir görüşme yaptık.

Fritz Legler, Staubli’nin 1892 yılından bu yana tekstil endüstrisine dokuma çözümleri sunan İsviçre merkezli uluslararası bir grup olduğunu belirterek; “Türkiye pazarına verdiğimiz önem nedeniyle 1996 yılından bu yana kendi şirketimizle Türkiye’deyiz. İstanbul’daki satış merkezimizin yanı sıra Denizli, Gaziantep ve Bursa şubelerimizde tüm Türkiye’deki tekstilcilere geniş kapsamlı hizmetler sunuyoruz” dedi. Legler, Türkiye pazarının önemi nedeniyle ITM 2012 fuarına makinalarıyla ve stantlarıyla katıldıklarının altını çizdi ve en yeni teknolojileri fuara getirdiklerini vurguladı. Legler, bu teknolojiler arasında yüksek dizimli elektronik jakar makinalarının, düz dokuma için ağızlık açma sistemlerinin, armürlerin ve çözgü düğüm makinaları gibi dokuma hazırlık sistemlerinin bulunduğunu açıkladı.

Legler aynı zamanda halı dokuma endüstrisini ya da otomatik çekme makinaları pazarını yakından takip ettiklerini ancak bütün makinelarını fuardaki stantlarına getiremediklerini belirtti. Legler, “Şunu aaçıkça söyleyebilirim ki, jakar makinaları işi de burada oldukça önemli ve güçlü konumda. Ayrıca, otomatik çekme ve çözgü bağlama ve halı dokuma gibi çözgü hazırlık çözümlerinin de oldukça ilgi gören alanlar olduğunu fark ettik,” dedi.

Türkiye Krizden Hızlı Çıktı, Örnek Oldu

Herkesi derinden etkileyen küresel krizden Türkiye’nin kendini çok iyi kurtardığını hatırlatan Fritz Legler; “Bölgedeki diğer bazı pazarlarla karşılaştırıldığında, Türkiye gücünü gösteriyor ve mükemmel bir şekilde işi ilerletiyor. Bu nedenle Türkiye bizim için çok önemli bir pazar ve biz de Türkiye’deki gelişmelerden ve ülkenin kendini bu şekilde geliştirmesinden oldukça memnunuz,” dedi.

Türkiye’nin Asya pazarından farklı olduğunu, Türk pazarını Asya ve Avrupa arasında bir köprü olarak gördüklerini söyleyen Legler; “Türk müşterilerimizin değer katkısı olan ve Avrupa’da çok talep gören kumaş türlerine yöneleceklerine inanıyoruz. Ayrıca insan kaynağı açısından Türk tekstil endüstrisine baktığımızda Türkiye’nin oldukça yüksek sayıda eğitimli insanlara sahip olduğunu görüyoruz ve yabancı dil bilen çalışanlarınız sayesinde Avrupalıların taleplerine çok iyi uyum sağlıyorsunuz” dedi. Türk tekstilcilerin daha ileri teknoloji talep ettiğini, bu durumun pazar güçlerini arttırdığını söyleyen Legler; “Türk tekstilciler yeni kumaşlar üretiyorlar, bu yüzden daha yüksek kalitede teknoloji talep ediyorlar. Biz Staubli Group olarak her zaman en iyisini sunmak ve en iyisini yapmak için hem Türkiye’de hem de küresel pazarlarda var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Üretim Hızlandı Enerji Çözümleri Önem Kazandı

Fritz Legler teknolojik gelişmenin hız kesmeden sürdüğünü ve müşterileri için oluşturdukları yenilikçi çözümlerin günlük çalışmalarında ön plana çıktığını belirtti. Legler, yüksek hızda dokuma için yeni eksantrik ve armür makinaları piyasaya sürdüklerini belirtti. Bunlarda senkronizasyona ve seçim yapma mekanizmalarına yönelik gelişmeler elde edildiğini kaydeden Legler, müşterilerin talepleri konusunda; “Onların öncelikli hedefi yüksek kalitede üretim ve her zaman etkili ve bir aşamadan diğerine değişimi kolay olan çalışma koşulları,” dedi.

Dokuma makinalarında hızın artışıyla birlikte ihtiyaç duyulan enerjinin de arttığını ifade eden Legler böylelikle enerji tasarrufu için yeni çözümlerin bulunması gerektiğini belirtti. Staubli olarak enerji tasarrufunu garantileyen çözümlere odaklandıklarını dile getirdi. Legler, “Enerji tüketimi ve sürtünmeyi azaltmak için kolay devinime ve işlevselliği zedelemeyen basit hareket zincirlerine sahip olmak zorundayız,”dedi.

ITMA ASYA’ya Yenilikler Gidiyor

İstanbul’da düzenlenen ITM’den sonra Çin’de ITMA ASYA CITME’ye de katılacaklarını dile getiren Fritz Legler, ürünlerini geniş bir yelpazede sergileyeceklerini belirtti. Ayrıca, yine grup üyesi DEIMO’nun da elektronik sürücüleri (drives) ve kontrol çözümlerini de Çin’de sergileyeceğini söyleyen Legler, Asya pazarında büyük ilgi gören yeni drawing-in makineleri olan SAFIR S30’u orada sergileyeceklerini belirtti.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.