“Sektörümüz Rekabet Edebilecek Olgunluğa Erişti”

Türk hazır giyim sektörünün küresel pazardaki rekabet gücünü değerlendiren Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, “Türk hazır giyim sektörünün küresel pazarda rekabet edebilecek olgunluğa eriştiğini düşünüyoruz.” dedi.

  19 Mart 2018 01:00 Pazartesi
“Sektörümüz Rekabet Edebilecek Olgunluğa Erişti”

Yaklaşık 80 yıl önce erkekler için takım elbiselik kumaş satarak tekstil sektörüne adımını atan Kiğılı, ilk olarak gömlek ardından ise pantolon, takım elbise ve palto imalatı ile başlayan hazır giyim yolculuğunda sektörün köklü firmalarından biri olmayı başardı. Marka, 2006 yılında Kiğılı markasına entegre Abdullah Kiğılı ExclusiveCut mağazalarını açarak hizmet alanını genişletti. Yurt içinde 67 ilde 225 mağazanın yanı sıra 13 ülkede 26 satış noktası ile sektörde var olan Kiğılı, 7 ilde toplam 30 bin 805 metrekarelik depolama alanı ile tüm Türkiye ve dünyaya ürünlerini ulaştırıyor.

“Kumaş Kalitemiz Avrupa Standartlarında”

Textowear dergisine özel paylaştığı değerlendirmesinde Türk hazır giyim sektörünün küresel pazarda rekabet edebilecek olgunluğa eriştiğini belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, “Kiğılı olarak uluslararası fuarlara katıldığımızda hem markamıza hem de sektördeki diğer Türk markalarına büyük ilgi olduğunu görüyoruz. Ayrıca yurt dışında açtığımız mağazalarımız da tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanıyor.” diye konuştu. Hazır giyim sektöründe kullanılan ürünlerin üretiminde de Türkiye’nin ileride olduğunu kaydeden Suerdem, “Bugün kumaş kalitemiz Avrupa standartlarında. Güncel renk ve desenler rahatlıkla bulunabiliyor.” dedi.

Koleksiyonlarla Zamanı Yakalıyor

Türkiye’de hazır giyim sektörünün büyümesine sağladığı katkı ile dikkat çeken Kiğılı, oluşturduğu kreasyonlarla zamanı yakalamayı başarıyor. Geniş bir hedef kitleleri olduğunu belirten Suerdem, “Jenerasyonlar değişse de, biz zamanın ruhuna ayak uydurarak her zaman onların yanında olmayı sürdürüyoruz.” dedi. Kiğılı olarak büyüme alanlarını belirlerken yurt dışını öncelikleri arasına aldıklarını belirten Suerdem, “Yerelleştirme kavramı her alanda müthiş önem kazanmış durumda. Biz de rekabette güçlü kalmak için her bir pazara has trendleri yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ciromuzun Yüzde 5’ini E-Ticaret Oluşturuyor”

Hazır giyim sektörünün ve Kiğılı markasının 2017 yılını değerlendirerek konuşmasını sürdüren Suerdem, “2017 yılı, sektörün geneli açısından daha dengeli bir yıldı. Gerçekçi hedefleri olan firmalar açısından hedeflerin tutturulduğu bir yıl oldu.” diye konuştu. Kiğılı olarak cirolarını önceki yıla göre yüzde 8 arttırdıklarını dile getiren Suerdem, yatırım miktarlarında ise yüzde 10’luk artış olduğunu belirtti. Suerdem, “Toplamda 10 yeni mağaza açtık. Dijital taraftaki pazarlama yatırımlarımıza hız verdik. Bugün ciromuzun yüzde 5’ini e-ticaret oluşturuyor.” diyerekhem satış rakamları hem marka algısı anlamında kendi standartlarını hep bir basamak yukarı taşımayı sürdürdüklerini söyledi.

‘Made in Turkey’ Yerine ‘Brand of Turkey’

2018 yılında yeni mağazalar, istihdam, yeni alanlar ve yeni pazarlar konusunda yatırımlarını sürdüreceklerini dile getiren Suerdem, “Hedeflerimiz arasında yurt içinde 15, yurt dışında ise 10 yeni mağaza açmak var. Bunun yanı sıra, 2018’de yurt dışında ‘Made in Turkey’ yerine ‘Brand of Turkey’ algısını oturtmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Kiğılı ülkemizde ‘Türkiye’nin erkek giyim markası’ konumunda. Bu konumlandırmayı yurt dışında da oluşturmak için çalışacağız.” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.