ECR Fuarcılık tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen KTM 2022, 100’e yakın katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında tekstil sektöründen ulusal ve uluslararası teknoloji üreticilerinin yanı sıra, servis ve yedek parça sağlayıcılar ve aksesuar üreticileri; tekstil üreticilerinin yanı sıra sektör dernek ve temsilcilerinden oluşan ziyaretçilerle buluştu. 3 gün süren fuar Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Bölge Tekstilcisi Fuara Yoğun İlgi Gösterdi
Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen KTM2022’yi Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Adana, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Denizli gibi tekstil sektörünün yoğun olduğu illerden 8.921 sektör temsilcisi ziyaret etti.
''Tekstilin Başkenti''
Fuarın açılışında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Türkiye’de tekstilin başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş, bu alanda her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kahramanmaraş artık tekstilin yanı sıra bu sektörde kullanılan makineleri üreten bir konuma geldi. Bu alanda düzenlediğimiz fuarımızın her geçen yıl daha da büyüdüğüne şahit oluyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fuarımızın şehrimiz, ülkemiz ve tekstil sektörü için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
“Tekstilde Öncü Şehirlerden Biriyiz”
Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Kahramanmaraş’ımız çok kadim bir şehir. Birçok sektörde öncü rol oynuyor. Pamuktan ipliğe, dokumaya, boyamaya, hazır giyime evirilen tekstil de bunlardan bir tanesi. Hamdolsun girişimcilerin ve hemşerilerimizin gayretleriyle tekstil şehrimizde son derece önemli bir konuma geldi. Kahramanmaraş’ımız almış olduğu teşvikleri %100 amacına uygun kullanan şehirlerden bir tanesi. Bu da bizim için bir gurur kaynağı. Hamdolsun bu sektörde çok önemli bir aşamaya geldik. Şehrimizin ihracatının büyük bir kısmını da tekstil ve buna dayalı ürünler oluşturuyor” dedi.
''İhracatımızı Artıracağız''
Başkan Güngör konuşmasının devamında, “Geçmişte çok kısıtlı alanda faaliyet gösteren fabrikalarımız bugün çok daha geniş alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanın daha da genişletilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Islah Organize Sanayii Bölgesi (OSB) ile daha fazla katma değer kazandırdığımız bir alan oldu. Şehir protokolümüzün yoğun gayretleri sonucu bu Islah OSB’leri hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte yine milletvekillerimiz, teşkilatımız ve protokolümüzle birlikte yeni yatırım alanlarını şehrimize kazandıracağız. Böylece şehrimizin ihracatını da artıracağız ” cümlelerini kaydetti.
''Fuarımız Hayırlı Olsun''
Güngör, “Tekstilin girdi maliyetlerini ve dışa bağımlılığını azaltmak için tekstil makinelerinin yerli olması, bunların bir kısmının da şehrimizde üretilmesini çok önemsiyoruz. Hatırı sayılır ölçüde yerli makineye sahibiz. Bu oranın artırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde ciddi gayret sarf ediliyor. Fuarların da bu alandaki yeni gelişmeleri takip ve teşvik etmek açısından son derece önemli olduğunu biliyoruz. Tekstil sektörünün öncü şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ımızda da bu fuarın düzenlenmesini çok önemsiyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Tekstil Makineleri Fuarı’mızın şehrimiz, ülkemiz ve sektör için hayırlı olmasını diliyorum. Emeklerinden dolayı bütün girişimcilerimize teşekkür ediyorum” cümleleriyle konuşmasını noktaladı. Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı gerçekleştirildi.