Teknik kumaş dokuma alanında yoğunlaştırdığı faaliyetleri ile dikkat çeken Picanol, 2012 yılında yakaladığı başarılı satışların ardından tanıtım çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak ITM Hightex Texpo Eurasia fuarında Türk müşterileriyle buluşan firma, gördüğü ilgiden oldukça memnun oldu. Fuarda özellikle rapierli dokuma tezgahları konusunda bilgiler sunan firma, hem var olan müşteriyle diyaloğunu geliştirdi hem de yeni bağlantılar kurarak başarılı iş ilişkilerine imza attı. Firma ayrıca Almanya’da düzenlenen Techtextil fuarında başarılı bir sunum yaptı. Böylece ITM Texpo Eurasia fuarının ardından Techtextil’e de katılarak hem Avrupa hem de Ortadoğu bölgesindeki tüm müşterilerine ulaşmış oldu. Geniş OptiMax esnek rapier makina, hem kullanıcı dostu hem de esneklik arayan dokumacılar ve teknik tekstil yatırımcıları tarafından ziyaret edildi. OptiMax positif greyfer (gripper) makinası da, Picanol’un başarısı kabul edilen OptiMax platformunda sunuldu. Kolay kullanılabilir yapısı ile dikkat çeken makinede, sert ve hacimli teknik iplikler problemsiz ve maksimum hızda sürece eklenebiliyor. OptiMax tezgahının kenarındaki Ecofill, sıfır atık sistemini ön plana çıkarıyor. Picanol, teknik dokumacıların yoğun talebi nedeniyle bu teknolojinin gelişimi hızlandırıldığını açıkladı.
Picanol’ün fuar çalışmaları ve teknolojik gelişmelerine yönelik Tekstil Dünyası Yayın Grubu’na açıklamalar yapan Pazar İlişkileri Müdürü Erwin Devloo; “Başarılı bir dönemin ardından Türk pazarındaki gücümüzü artırmak için ITM Texpo Eurasi fuarında yer aldık” dedi. ITM Texpo Eurasia fuarında daha çok rapierli dokuma tezgahları öne çıkardıklarını vurgulayan Devloo, denim dokuma ve yün dokuma makinelerine olan ilgiden oldukça memnun olduklarını açıkladı. Devloo, Türk müşterilerinden gelen taleplerin kendi gelişimlerini de olumlu yönde etkilediğini söyledi.
Türk Pazarı Tekstilin Tüm Segmentlerine Hitap Ediyor
Türk pazarının gelişimi ve talepleri hakkındaki görüşlerini paylaşan Erwin Devloo; “Tekstilin her alanında hızla gelişen Türkiye pazarı bizim de en önemli satış alanlarımız arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde OptiMax rapierli makinelerimiz pazarda ilgi gördü. Başta kayseri olmak üzere, Bursa, Gaziantep gibi alanlarda müşteri ilişkilerimizi güçlendirdik” ifadesinin kullandı. Devloo konuşmasına şöyle devam etti; “Türkiye’deki müşterilerimizle ilişkilerimizi geliştirmek için yapılan etkinlikleri de yakından takip ediyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de ITM Texpo Eurasia fuarında yer aldık. Türkiye’de yapılan en donanımlı fuar olan ITM, oldukça profesyonel organize ediliyor. Küresel alanda da birçok fuara katıldığımız için açıkça söylemek gerekirse, yılın en başarılı edisyonunda yer almaktan mutluluk duyduk. Tüm taleplerimizin karşılanması bizi sevindirdi. Geçen yılki etkinlik ile karşılaştırdığımızda da ulaşılan noktanın takdir edilmesi gereken bir yer olduğunu söylemek isterim.”
Türk Teknik Tekstil Sektörü Yolun Başında
Türkiye’de teknik tekstil segmentinin gelişim sürecinde olduğunu belirten Erwin Devloo, bu sektörün henüz başlangıç seviyesinde olduğunu ifade etti. Devloo, buna karşın, Türkiye’nin güçlü otomotiv sektörü nedeniyle teknik tekstil segmentinde ilerleme yaşanacağını, dünyadaki diğer örneklerin bunu kanıtladığını aktardı. Önümüzdeki 10-15 yıl içinde bu alanda gelişmenin güçleneceğinin kaydeden Devloo, tedarik sürecinin zorunluluğu nedeniyle otomotivin olduğu yerde teknik tekstilinde gelişeceğini yineledi. Devloo; “Bu nedenle biz Picanol olarak, teknik tekstil dokumalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin teknik tekstillerde ilerlemesi zaman alacak ama mutlaka gerçekleşecek, Picanol olarak biz buna hazır olacağız” şeklinde konuştu.
Beş Temel Düşünce Rotamızı Belirliyor
Picanol’ün teknolojik gelişmeleri yakından izlediğini ve AR-GE çalışmaları ile bu konuda sürekli yenilik sunduğunu aktaran Devloo, özellikle Enerji, Zaman, Malzeme Kalitesi, Makinenin İşlevi ve Pazar alanları konusunda ciddi çalışmalara destek verdiklerini dile getirdi. Bu alanlarda başarılı olmanın sonucunda firmanın tercih edilir olmasının kaçınılmaz olduğunu savunan Devloo şöyle devam etti; “Küresel alanda faaliyet gösteren tüm ülkeler bu beş adımı her teknolojide tercih etmeye devam ediyor. Ancak en çok dikkat edilen konu tabi ki enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik atılan adımlar. Biz de bu yönde fark yaratmaya devam ediyoruz. Daha az enerji kullanımı sonucu firmaların karlılık oranını arttırıyoruz. Ayrıca makinenin sorunsuz kullanımı firmaların üretim sürecine olumlu katkı sağlayan en önemli başlıklar arasında yer alıyor. Makinede yer alan bütün aksamların elektronik oluşu bireysel zaman kayıplarının da önüne geçiyor.”
Küresel pazarda çevreci, maliyet düşürücü ve verimliliği yüksek olan makinalara olan talebin sürekli arttığını belirten Devloo, Picanol’un dokuma makinalarının bu bağlamda her zaman enerji tasarrufu sağlayan yeni teknolojiler içerdiğini ifade etti. Devloo, ilk defa direkt motor benzeri uygulamaları gerçekleştirdiklerini, hava kullanımında tasarruf sağlayan makinaları ilk kez sunan firma olduklarının altını çizdi. Bu konuda her zaman başı çektiklerini belirten Devloo; “AR-GE çalışmalarımızda öncelikli konu enerji tasarrufu olmuştur. Bu nedenle, Türkiye dahil, tüm pazarlarda güçlü bir pozisyona sahibiz. Türkiye enerji masraflarının oldukça yüksek olduğu bir pazar. Tekstil üreticilerine enerji tasarrufu sunan makinalarla çözümler üretiyoruz. Bu konuda fark yarattığımız için Türk pazarında açık ara önde gidiyoruz” dedi. Enerjinin bundan sonra önemli bir maliyet kalemi olarak hep olacağını vurgulayan Devloo, üretkenliğin ve verimliliğin de bir başka önemli başat aktör olduğunu söyledi. Devloo, enerji tasarrufu ile birlikte makinanın etkin kullanımını yükseltme ve makinanın atığını en aza indirme sürecinin birlikte ele alınması gerektiğini dile getirdi.
ABD’de 50 Yıldır Faaliyetimiz Sürüyor