Kahramanmaraş Tekstil ve Turizm Şehri Olacak

Tekstilde büyük yatırımların Kahramanmaraş da yapılması sebebi ile bu kentte KTM2014 Uluslararası tekstil makinaları fuarın yapılması çok geç kalınmış bir organizasyondur.

  01 Ocak 2014 10:17 Çarşamba
Kahramanmaraş Tekstil ve Turizm Şehri Olacak

Türkiye'nin en önemli tekstil firmalarından olan ve Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Matesa Tekstil San. Tic. A.Ş. üretim kapasitesinin yüzde 50’sini ihraç ediyor.Her yıl Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer alan ve dünyadaki sayılı tekstil tesislerinden birine sahip olan Matesa Tekstil San ve Tic. A.Ş. ihracattaki payını her yıl daha da artırarak yeni başarılara imza atıyor. 1989 yılında iplik ve örme kumaş ile sektöre giriş yapan Matesa A.Ş. iplik, örgü, örgü boyahane, dokuma, dokuma boyahane ve denim fabrikalarıyla yüksek kalite standartlarında üretim yapmaya devam ediyor. Özellikle 2000 yılından sonra yatırımlarını hızla hayata geçiren ve tekstilin her alanında yer alan Matesa, üretiminin yüzde 50’sini ihraç ederek dünyaya açılma hedefini başarıyla sürdürüyor.

Matesa Tekstil  San Ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlhami Deniz Tekstil Dünyası Yayın Grubuna özel açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın ekonomik gelişimine çok büyük katkı sağlayan Matesa Tekstil, 400 bin metrekaresi açık, 300 bin metrekaresi kapalı olan tesislerinde her türlü elyaftan karışımlı ve karışımsız, şantuklu, likralı, compact ve renkli iplik üretiyor. Günlük iplik üretim kapasitesi 100 ton olan Matesa A.Ş. aynı zamanda günde 45 ton örgü, 45 ton örgü boya, 60 bin metre dokuma, 80 bin metre dokuma boya ve 80 bin metre denim üretim gerçekleştiriyor.

Matesa Tekstil olarak dünyanın büyük markalarına üretim yapan ve sipariş edilen her türden ipliği üretebilecek şekilde dizayn edilmiş fabrikalara sahip olduklarını söyleyen İlhami Deniz, “Kalite-Güven- Servis- Yedek Parça temini sağlandığı sürece firmamız yerli üreticileriyle de çalışmaktayız. Hali hazırda; destek sistemlerde ve işletme malzemelerinde yani klima, şantuk aparatı, lycra aparatı, kondüsyonlama ünitelerinde yerli üreticilerin ürettiği makineleri tercih ettik” dedi. Yerli firmaların yanı sıra birçok yabancı tekstil makine üreticisi ile çalıştıklarını vurgulayan Deniz, yabancı kaynaklı firmaların Türkiye’ de teknik servislerinin, teknik personellerinin ve kısmen yedek parçalarının bulunmasını talep ettiklerini belirtti.

Ür-Ge ve Ar-Ge Güçlendirilmeli

2013 yılı üretimleri hakkında bilgi veren İlhami Deniz, “Sektörde yatırımların arttırılarak ve çeşitlendirilerek üretimlerin devam etmesi beklentimizdir. Katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ülke ekonomisi açısından faydalı olacaktır. Bu beklentinin karşılanabilmesi için firmalarda Ür-Ge ve Ar-Ge birimlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir” dedi. Matesa Tekstil A.Ş. 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer almalarının kendileri için önemli olduğunu belirten Deniz, sosyal sorumluluk projeleri ile Kahramanmaraş ve bölgesi için önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. İlhami Deniz, eğitim enstitüleri ile sürekli iletişim içinde olan Matesa’nın düzenlediği kurslar ve staj imkanları ile kalifiye eleman yetişmesine destek olduklarını dile getirdi.

Ortak Paydada Buluşmak “Güç Birliği”ni İfade Eder

Son yıllarda sanayi sektöründe yaşanılan yapısal değişimlerle birlikte büyük çıkış yakalayan Kahramanmaraş Türkiye’nin en büyük üretim merkezlerinden birisi haline geldi. Bu gelişime paralel olarak düzenlenen ve ulusal ve uluslararası büyük katılımın yaşandığı “Uluslararası Tekstil Zirvesi” hakkında sözlerine devam eden Deniz, “Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz, ayrıca Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve özel sektöre katkılarından, gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gala gecesi kapsamında hazırlanan gösteriler ve tanıtımlar görsel bir şölen niteliğinde idi. Bu tarz etkinlikler firmaları ortak paydada buluşturarak gerçekleştirildiğinde güç birliğini ifade eder. Tekstil sektöründeki bu durum şehrimizin bu işe gönül verdiğinin ve yatırımlarını bu alana yönlendirdiğinin göstergesidir” dedi.

Kahramanmaraş Tekstil Turizm Şehri Olacak

Sektörün birbirine yakınlaşması yüz yüze görüşmeler ile ticari ilişkilerin başlaması için bu tür organizasyonların her zaman fayda sağlayacağının altını çizen İlhami Deniz 23-25 Ekim 2014 tarihinde Kahramanmaraş’ta yapılacak “Tekstil Makineleri Fuarı” için şunları söyledi: “Fuarlar buluşma, biraraya gelme noktasıdır.Tekstilde en büyük yatırımların Kahramanmaraş da yapılması sebebi ile bu kentte böyle bir fuarın yapılması çok geç kalınmış bir organizasyondur. Uluslararası Tekstil Makinası Fuarının Kahramanmaraş’ da yapılması, tanıtımı yapılacak bütün makinaların bölgede aktif kullanılıyor ve kullanılabilir olması sebebi ile çalışan makinelerinde gösterilebilmesi açısından firmalara faydalı olacaktır. Ayrıca Kahramanmaraş ‘ı bir Tekstil Turizmi şehri de yapacaktır. Şehir ekonomisinin ve turizm olanaklarının artırılmasına katkı sağlayacaktır.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.