Kipaş Holding Gücünü Kurumsal Yapısından Alıyor

Tekstil, enerji, konfeksiyon, çimento ve kağıt sektöründe yatırımlarına devam eden Kipaş Holding, 1 milyar Dolar’a yaklaşan cirosu ile uluslararası alanda da tanınan şirketler arasında yer alıyor.

  28 Haziran 2013 00:29 Cuma
Kipaş Holding Gücünü Kurumsal Yapısından Alıyor

Son dönemde üç sektörde büyüme kaydeden Kipaş Holding, günümüzde en büyük yatırımını kağıt sektörüne yönelik yapıyor. Aynı zamanda çimento ve enerji sektörlerine yönelik yatırımlar da yapan Grup, kağıt üretiminde yılda yaklaşık 400 bin ton rakamını hedefliyor. Bu alanda Türkiye’nin ikinci büyük yatırımını yapacak olan Kipaş Holding, kağıt sektöründe ekim ayında üretime başlamayı planlıyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş Holding şirketleri, holdingleşmeden sonra da bu geleneğini sürdürüyor. 1984 yılında kurulan Grup, günümüzde fabrika sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük grupları arasında yer alıyor. Yılda 100 milyon Dolar ihracat rakamını yakalayan Kipaş Holding, ulaştığı ihracat performansı ile Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler grubu konumunda bulunuyor. Kipaş, tekstil sektöründe entegre üretim tesisleri ile yılda 60 bin ton iplik, 50 milyon metre kumaş ve 5 milyon adet hazır giyim üretebiliyor.

Avusturya’da ‘Lenzing’in 75. Yıl Etkinlikleri’nde Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak röportaj gerçekleştirdiğimiz Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer, Kipaş Holding üretim yapısı ve faaliyetleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekstil sektöründe 30 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gümüşer, on yaşın üstünde hiçbir makine ile üretim yapmadıklarını söyledi. Sürekli tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı teknolojilerin kullanıldığını dile getiren Gümüşer, on yılda bir modernizasyon çalışmaları yaparak piyasadaki bu gelişmeye duyarsız kalmadıklarına dikkat çekti. Gümüşer; “Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin iğe yakın bir ring iplik yatırımı yaptık. Burada farklı konseptte ve değişik karışımlarda üretim yapıyoruz. Bunun dışında Türkiye’nin ciddi oranda açığı bulunan modern elyaflarla birlikte teknik tekstile ağırlık vermek istiyoruz. Bu nedenle pazarda kaliteli ve faydalı ürünler yapılması gerekiyor. Teknik tekstil iplikleri, kumaşlar, askeri elbiseler gibi teknoloji isteyen ürünleri Türkiye ithalat yolunu seçiyordu. Bizde artık bu ürünleri ülkemizde üretmeye çalışıyoruz. Tüm altyapı çalışmalarını, AR-GE ve teknik ekip çalışmalarını hızlandırdık. Kumaş test sonuçlarımızı da kısa zamanda ilgili laboratuvarlara onaylattıracağız” dedi.

Teşvik Kararları Alınırken Dikkat Edilmeli

Tekstil alanında kısa vadede yatırım planlamadıklarını belirten Gümüşer, daha çok kağıt ve çimento sektörüne yöneldiklerini söyleyerek, devlet teşvikleri ile ilgili şöyle konuştu; “Devlet teşviklerinden her firma gibi yaralanıyoruz. Ama bu daha çok KDV muafiyeti ve gümrüksüz mal ithal edilmesi üzerine oluyor.  Aslında geçmiş dönemde enerji ile ilgili yapılan bazı teşvikler vardı. Bu imkanlardan yararlananlar ciddi anlamda gelişim gösteriyordu. Ondan sonra hazırlanan yasalar genel olarak Türkiye’nin tamamına yakınında uygulanan teşvikler olarak tanımlandı. Dolayısıyla teşviklerin yatırımı artırıcı bir unsur olarak adlandırılmasını yanlış buluyorum.”

‘Sosyal Sorumluluk Projelerine Önem Veriyoruz’

Tekstil sektörü dışında da yatırımlarının devam ettiğini belirten Halil İbrahim Gümüşer, jeotermal enerjiye yönelik Ken, Kiper ve Karen şirketler grubu aracılığı ile yatırımlarının olduğunu dile getirdi. Gümüşer, önümüzdeki dönemdeki yatırım planları ve Kipaş Holding’in sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Gümüşer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bizim jeotermal alanda üç yatırımımız bulunuyor. Karen, Ken enerji ve Kiper enerji olarak orada üretim sahası oluşturmayı hedefliyoruz. Maren enerji şirketimiz şu anda faaliyette ve üretimine devam ediyor. Ken enerji ise 2014 yılının ikinci yarısında üretimine başlayacak. Kiper’de sanıyorum 2014 yılının sonunda jeotermal üretimine başlayacak. Karen Enerji’nin de 2015 yılında üretime geçmesi hedefleniyor. Bunun yanında holding olarak sosyal sorumluluk projeleri ile de yakından ilgileniyoruz. Kahramanmaraş’ta eğitim konusunda ana sınıfından başlayıp, ilköğretim ve lise seviyesinde devam eden kurumlarımız var. Buradaki başarılı öğrencilerin hepsine burs vermeye devam ediyoruz. Bu sene öğrencilerimizin yüzde 70’e yakını burslu okudu. İyi eğitim almak isteyen başarılı herkese kapımız açık, buna paralel olarak şu anda Türkiye’de özel okullar içerisinde ilk dokuzun içerisindeyiz.”

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.