Türkiye’nin en önemli entegre şirketleri arasında yer alan Kipaş Holding, yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Yıllık cirosunun önemli bir kısmını yatırıma ayıran Holding, aynı zamanda Anadolu’nun en iyi 500 şirketi arasında 7 şirketiyle ön sıralarda yer alıyor. Özellikle tekstil alanındaki üretimi ve yatırımlarıyla uluslararası alanda tanınan bir markaya dönüşen Kipaş, makine parkında yoğun olarak işbirliğine gittiği Rieter ile ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Rieter’in ürettiği 4.000. tarak makinasını satın alan Kipaş, bu nedenle holdingin iplik üretim tesisinde holding ve Rieter temsilcilerinin bulunduğu bir tören düzenledi. 4 bininci tarak makinasına günün hatırası olarak plaket takıldı.
Textil Dünyası Dergisi olarak yerinde takip ettiğimiz törende, iki firma arasındaki işbirliğinin gelecekte de yoğunlaşarak süreceğine dair mesajlar verildi. Törene katılanlara bir selamlama konuşması yapan Kipaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, dergimize önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımların süreceğine ve yatırımlar için Maraş bölgesine yoğunlaştıklarına değinen Öksüz, profesyonel iş ilkeleri ile ‘insani’ ilişkileri buluşturarak başarıyı yakaladıklarını söyledi.
İplik Yatırımlarımız Rieter ile Devam Edecek
Tekstil iş segmentinin Kipaş’ı hep üst noktalara çıkardığını ifade eden Hanefi Öksüz, Rieter’i önemli bir teknoloji partneri olarak gördükleri dile getirdi. Rieter ile olan işbirliğinin süreceğini söyleyen Öksüz, sözlerini şöyle devam ettirdi; “Bizim iplik yatırımlarımız devam ettikçe Rieter’le çalışmalarımız sürecek. Bu grupla çalışmayı bırakmamız için hiçbir neden yok. Rieter’in ürünlerinin kalitesi ve servis anlamında sağladığı imkanlarla işbirliğimiz giderek artıyor. Hatta bir aile gibi olduk. Makine imalatı sadece laboratuvarda ya da makinacının fabrikasında olmaz, esasen o makinayı kullanarak üretim gerçekleştiren fabrikalarda o makinaların geliştirilmesi sağlanır. Biz Rieter’le böyle bir işbirliği içindeyiz, biz birbirini tamamlayan kurumlarız.”
Kipaş Holding’in 7 farklı sektörde faaliyetlerini sürdürdüğüne belirten Öksüz, tekstilde varolmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Tekstil alanında yatırımların ve modernizasyonların devam edeceğini dile getiren Öksüz, kapasite kullanım oranlarının çok yüksek seviyelerde olduğunu açıkladı. Öksüz; “Yatırımlardaki ilk hedefimiz kapasite artışı sağlamak değil. Öncelikli hedefimiz elimizdeki kapasiteyi en modern şekilde muhafaza etmek. Bu amaca hizmet eden firmalarla da çalışmalarımız sürecek. Tekstilde çok önemli bir noktaya geldik. Bizim bundan sonra sıfırdan yatırım yerine, kapasite artırıcı yatırımlarımız olabilir. Geldiğimiz bu noktayı bizim en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım ve kaliteli üretimle birlikte çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor” dedi.
Okunma : 2791