Hollandalı Intercarpet’ın Tercihi Brückner Oldu

Intercarpet pazara hem CO2- nötr üretimli hem de geri dönüştürülebilir halı ve zemin kaplamaları getirme iddialı hedefiyle güdümlü çok büyük bir yatırım yaptı.

  03 Temmuz 2023 08:56 Pazartesi
Hollandalı Intercarpet’ın Tercihi Brückner Oldu

CO2 Nötr Tekstil Terbiyesi Sadece Bir Gelecek Vizyonu mu?

İklim değişikliği inkar edilemez bir şekilde ilerliyor. CO2 nötr üretimi tartışılıyor ve gelecekte tekstil zincirindeki son ürünlerin geri dönüştürülebilirliğine daha fazla dikkat edilmesi yönünde çağrılar yapılıyor. Bu, tekstil üreticilerini, makine yapımcılarını, elyaf üreticilerini ve kimya endüstrisini birbirine daha da yaklaştırdı. Burada sadece klasik tekstil üreticileri değil, ama aynı zamanda endüstriyel tekstiller veya tekstil halı ve zemin kaplamaları üreticileri de zorlanıyor.

Hollandalı halı ve zemin kaplamaları üreticisi Intercarpet, pazara hem CO2- nötr üretimli hem de geri dönüştürülebilir halı ve zemin kaplamaları getirme iddialı hedefiyle güdümlü çok büyük bir yatırım yaptı. Ancak çevre standartları açısından bu ana hedef, gelişimin tek odak noktası değildi. Son ürün aynı zamanda kalite, kurulum kolaylığı, ağırlık, konfor, bakım ve temizlik unsurları açısından geleneksel olarak üretilen tüm halıları geride bırakmalıdır.

Dokuma Halı Ustası

Intercarpet, orta ve üst pazar segmentlerinde ana bir tekstil halı ve zemin kaplamaları tedarikçisidir. Hollanda'daki iki fabrikada dünya çapında ihracat için dokuma halılar, tafting halılar, örme kaliteler ve suni çim kaplamalar üretilmektedir. Tüm yaygın sentetik elyaflardan üretilen tipik halı kalitelerine ek olarak, en yüksek kalitede yün kaliteleri de işlenmemiş ham yünden üretilir. Intercarpet'ın doğa ve çevre üzerindeki yükü azaltmak açısından her zaman öncü olduğu, yıllar içinde birçok sunumda defalarca sorgulanan bir gerçektir. Atık yönetimi ve enerji verimliliği Intercarpet'te sadece genel-geçer moda terimler değildir.

CO2 Nötr Tafting Halı Üretimi

Orta-ölçekli, sahibi tarafından yönetilen bir mühendislik şirketi ve tekstil kuru terbiye alanında pazar lideri olan Brückner Tekstil Teknolojileri, bu projede ortak olarak seçilmiş olmaktan gurur duyuyor. Brückner'in teslimatı, yağlamasız bilyalı rulman zincirine sahip bir ramöz ve bir DUO-THERM sıcaklık uygulama fırınını içerir. Özel özellik, fırının tamamen elektrikle ısıtılmasıdır. Elektrikli ısıtma alanındaki deneyimiyle Brückner, CO2 nötr bir geleceğe giden yolda değerli bir katkı sağlıyor. Fırın, çevre dostu ve yeşil elektrikle çalıştırılır ve böylece ilk kez CO2 nötr tafting halı üretimi imkanı sunar. Hava akım sürücüleri, atık hava akımı veya kumaş taşıma sisteminin sürücüleri gibi tüm elektrik tüketicileri, enerji tasarruflu motorlarla takımlandırılmıştır. Yatay bilyalı rulman zinciri ayrıca düşük yuvarlanma sürtünmesi nedeniyle en düşük tahrik gücünü sağlar.

Bugün Brückner, termal ısı uygulama ve kurutma hatları için tüm yaygın ısıtma sistemlerini teklif etmektedir. Buna doğrudan veya dolaylı gazlı ısıtma, termal yağ ısıtması, düşük basınç ve yüksek basınç versiyonunda buharlı ısıtma, tasvir edilen elektrikli ısıtma veya ayrıca örn. ek elektrikli ısıtma ile buharlı ısıtma kombinasyonları dahildir.

Tekstil Terbiye Endüstrisine Öncü

400'den fazla çalışanıyla Brückner, etkinlik çadırlarından reklam banner afişlerine, otomotiv tekstillerinden ve arazi güçlendirme veya yol inşaatı için jeotekstillere kadar dokunmamış kumaşlar parçalarının veya endüstriyel tekstillerin üretimi için tekstil terbiye endüstrisine yönelik hatlar tasarlıyor.

Intercarpet'ın yeni ürün portföyü, geleceğe dönük daha da fazla yenilik teklif ediyor. Yeni geri dönüştürülebilir ürün ve yenilikçi CO2 nötr üretimi, her şartta çevre dostu ve yeşil bir geleceğe doğru önemli bir adımdır. Bu aynı zamanda tekstil terbiyesinde CO2 nötr üretimin sadece bir gelecek vizyonu olmadığının, Intercarpet'ın yeni üretim hattı ve yeni teknolojisi ile şimdiden geleceğe ulaştığının yeterli bir delilidir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.