Hindistan'da Pamuk Ekimi Zorluklarla Karşı Karşıya

Hindistan, artan sıcaklıklar ve öngörülemeyen yağışlar nedeniyle giderek büyüyen bir su kriziyle mücadele ederken, ülkenin pamuk ekimi sektörü büyük zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor.

  24 Haziran 2024 08:48 Pazartesi
Hindistan'da Pamuk Ekimi Zorluklarla Karşı Karşıya

Dünya Kaynakları Enstitüsü'nün Su Kemeri Su Riski Atlası'ndan elde edilen son verilere göre, küresel GSYİH'nın %31'i (70 trilyon dolar) şaşırtıcı bir şekilde 2050 yılına kadar yüksek su stresi nedeniyle risk altında. Hindistan, Meksika, Mısır ve Türkiye’nin GSYİH'nın yarısına katkıda bulunarak bu krizin en ağır yükünü taşıması bekleniyor.

Milyonlarca çiftçiyi destekleyen ve Hindistan'ın GSYİH'sine önemli katkıda bulunan pamuk sektörü suya ağır bağımlılığı nedeniyle tehdit altında. Geleneksel pamuk tarımındaki su tasarrufu sağlayan sulama teknolojilerinin yaygın olarak benimsenmemesi, kaynak sıkıntılarını daha da kötüleştiriyor ve çevresel ve tarımsal endişelere katkıda bulunuyor. Geleneksel sulama yöntemleri, sadece su kaybına değil, aynı zamanda toprak erozyonuna ve su kirliliğine de katkıda bulunarak çevresel bozulmayı daha da kötüleştiriyor.

Bu sorunları ele almak için, paydaşlar pamuk yetiştiriciliğinde su tasarrufu sağlayan sulama teknolojilerinin yaygın olarak benimsenmesini önceliklendirmeli. Hükümet desteği ve teşvikler, bu teknolojilerin küçük çiftçilere erişilebilir hale gelmesini sağlamada önemli bir rol oynayabilir, ki bunlar pamuk endüstrisinin omurgasını oluşturur.

Hindistan, iklim değişikliği ve su kıtlığı gibi çift yönlü zorluklarla yüzleşirken, sürdürülebilir uygulamaları benimseyerek ve paydaşlar arasında iş birliğini teşvik ederek, ülke pamuk endüstrisi için daha dirençli ve refah dolu bir yol harcayabilir, milyonlarca çiftçinin geçimini sağlarken gelecek nesiller için değerli su kaynaklarını koruyabilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.