Fuar Kahramanmaraş’a çok olumlu katkılar sağlayacak

KTM2014 ile yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulacağız. Bu fuarın üretim, teknoloji, enerji ve çevre konularındaki çalışmaların geldiği son noktayı görmek, yeni fikirler ve anlaşmalar için bulunmaz bir ortam olacağına inanıyorum

  01 Ocak 2014 10:19 Çarşamba
Fuar Kahramanmaraş’a çok olumlu katkılar sağlayacak

Klima ve iklimlendirme sektöründe edindikleri mühendislik ve tecrübeyi tekstil sektörüne aktaran Temsan Makine, 1960 yılında tarım makineleri ve yedek parça imalatıyla küçük bir atölyeyle başladıkları iş hayatına bugün 10.000 metrekare üretim alanı ile devam ediyor.

Birçok sektörde müşterilerinin memnuniyetini kazanmış olan Temsan, hallaç makinaları üreterek başladığı tekstil sektöründe bugün iplik, dokuma ve denim kumaş üretimi ile devam ediyor.

Temsan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kesim, 2000 yılında Amerika’dan getirdikleri 39 adet Picanol marka makine ile dokuma alanında üretime başladıklarını anlattı. Bugün 110 tezgahta dokuma yaptıklarını kaydeden Kesim, piyasanın şu andaki durumunu göz önüne alarak bu alanında daha temkinli hareket ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ın Artan Potansiyeli

2007 yılında devlet tarafından verilen teşvikler kapsamında iplik üretimine geçtiklerini ifade eden Kesim, “Günlük 18 ton iplik üretim kapasitesine sahibiz. Kahramanmaraş’ın sürekli artan tekstil potansiyelini göz önüne alarak, iplik konusunda yeni yatırımlar planlıyoruz” dedi.

Piyasa şartlarına göre sürekli yenilik ve değişim içinde olduklarını anlatan Kesim, 2012 yılında denimde üretime başladıklarını söyledi. Üretim yaptıkları makineleri Almanya’dan özel olarak getirttiklerini belirten Kesim, “Şu an için 110 tezgah ile denim üretimi yapıyoruz. Denimin terbiyesi konusunda hambezle ilgili projeler ve yenilikçi çalışmalar üretmekteyiz. Yürütülen bu çalışmalarının sonuçlarını, D-Plus markasıyla ürettiğimiz denim kumaşlar ile yoğun talep görmekteyiz” dedi.

Tekstil İçin Kaliteli Ortam Şart

Klima ve iklimlendirme üretiminden edindikleri tecrübeyi tekstil üretiminde kullandıkları ifada eden Kesim, “Klimalarımızı tekstil üretim alanlarında kullanıyoruz. Tekstil üretiminde pamuk, iplik, dokuma, boya ve konfeksiyon olmak üzere çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanlarda iç ortam sıcaklığı ve hava kalitesi, ürün kalitesini direk etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak üreticinin karşısına çıkmaktadır” dedi. Kaliteli ürün için iç ortam şartlarının belirli bir oranda dengede tutulmasının gerektiğini söyleyen Kesim, “İç ortam sıcaklık ve nem değerindeki küçük farkların bile kumaşın bozuk veya düşük kalitede çıkmasına neden olabilmektedir. Ürettiğimiz tekstil klimalarının bu alanda en iyi verimi veren klimalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Fuar Kahramanmaraş’a çok olumlu katkılar sağlayacak

Türkiye sanayisinin lokomotif illerinden birisi olan Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan tekstil makine fuarı KTM2014’ün gerçekleşecek olmasından çok memnun olduğunu belirten Kesim, “Bu sayede yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulacağız. Bu fuarın üretim, teknoloji, enerji ve çevre konularındaki çalışmaların geldiği son noktayı görmek, yeni fikirler ve anlaşmalar için bulunmaz bir ortam olacağına inanıyorum.”

Uluslararası katılımla gerçekleşecek fuar dolayısıyla Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda katılımcı ile bir araya gelerek, yapılan çalışmaların sektördeki yansımalarını görme fırsatını elde edeceklerini ifade eden Yusuf Kesim, Kahramanmaraş’a gerek turizm gerekse bilinirlik açısından çok büyük katkılar sağlayacağını söyleyerek yapılacak fuarın Kahramanmaraş için hayırlı olmasını diledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.