Fayat: “Hedeflerimize Ulaşacağız”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, 19’uncu Başkanı Şeref Fayat ile yeni bir döneme başladı.

  24 Şubat 2015 10:14 Salı
Fayat: “Hedeflerimize Ulaşacağız”

Türkiye’de hazır giyim sanayinin gelişmesi için gerekli ortamı hazırlamak ve sektöre öncelik etmek amacıyla 1976 yılında kurulan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), sektörün önemli firmalarını temsil eden 400 üyeyi bünyesinde barındırıyor. Türk hazır giyim sektörünü uluslararası üst kuruluşlarda da başarıyla temsil eden TGSD’nin 14 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşen genel kurul toplantısında başkanlığa seçilen Şeref Fayat, Yayın Grubumuza konuştu. Çok önemli bir görevi devraldığını ifade eden Fayat, sektör için elinden gelen çabayı göstereceğini ve faydalı olacağına inandığını söyledi.

TGSD’de 5 yıldır yönetim kurulu üyesi ve son 3 yıldır ise başkan yardımcısı olduğunu belirten Fayat, Yönetim Kurulu üyelerinin önerisiyle başkanlığa seçildiğini ifade ederek, “Başkanlık görevimi yürüttüğüm süre boyunca, sektörün paydaşlarıyla daha yakın ilişkiler kurmak, dernek üye tabanını genişletmek ve sektör sorunlarına kalıcı çözümler önermek ve hayata geçirmek istiyorum” dedi. Anadolu’da ve Avrupa’da TGSD’nin şubelerini açmayı hedeflediğini ifade eden Fayat, özellikle Avrupa’da yer alan şubeleri, TGSD üyelerinin pazarlama gücünü geliştirecek merkezler olarak kurgulayacaklarını söyledi. Ayrıca yeni dönemde, sektörde yer alan herkesi derneğin çatısı altına toplamak için çalışacağını belirten Fayat, öncelikli olarak, Türkiye’nin hazır giyim ihracatını arttırmayı hedef olarak belirlediklerini ifade etti. Bunun için TGSD olarak çeşitli çalışmalara imza atacaklarını belirten Fayat, B2B iş görüşmelerin ve alım ofisleri ile üreticiler bir araya getirecek olan ve 2008 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleşen İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı’nın da aralarında olduğu etkinlikler planladıklarını ifade etti.

İstanbul Moda Konferansı

Dernek olarak, yapacakları etkinliklerle sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Fayat, bu yıl 8’incisini düzenleyecekleri İstanbul Moda Konferansı ile moda ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı birçok şirketi bir araya getireceklerini ve tekstil ve moda sektöründe faaliyet gösteren yerli markalara dış pazarlara açılmak ve iç pazarda bilinirliklerini artırmak için iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı sunacaklarını söyledi. Dünya genelinde bilinen ve takip edilen markalar ve ünlü modacılar tarafından ilgiyle karşılanan İstanbul Moda Konferansı’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü markaların CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlarını ağırlayacağını ifade eden Fayat, bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını belirtti.

2015’teki İhracat Hedefi, 19,5 Milyar Dolar

Derneğin en önemli amaçlarından birisinin de 2023 hedeflerine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Fayat, tekstil ve hazır giyim olarak 2015 yılında yüzde 4 büyüme oranına ulaşarak, tekstil ihracatımızı 19,5 milyar dolara çıkarmak için çaba sarf edeceklerini söyledi. Türk giyim sanayisinin gelişmesinde öncülük eden kurumların başında gelen TGSD’nin bu doğrultuda çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Fayat,  “Gün geçtikçe artan markalarıyla, trendlere uygun tasarım ve koleksiyonlarıyla, yurtdışı perakendede güçlenen kimliğiyle konfeksiyon üretiminden moda üretimine geçişini tamamlamış bir sektör öngörmekteyiz.  2023 yılında 60 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflemekteyiz. Bu ihracatın 30 milyar dolarlık kısmını üretim ve marka etkisi ile gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Geçmişte başarılı olduğumuz gibi gelecekte de ihracatta, yatırımda,  istihdamda,  katma değerde, moda ve markada öncü ve lider sektör olmaya devam edeceğiz” dedi.

“UFUK 2023 Sektörel Yol Haritası”

Temelleri 2003 yılında atılan, UFUK 2023 Sektörel Yol Haritası ile Türk tekstil sektörünün vizyonunu katma değeri yüksek, yenilikçi, rekabetçi ve teknoloji içeren ürün ve hizmet sunumları ile dünya ticaretindeki payını ve toplumsal refahı arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Fayat, bu hedeflerin gerçekleşmesi için üstlerine düşen bütün görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Bu doğrultuda, dernek olarak 2023 hedefleri doğrultusunda sektör için gerekli olan yapısal reformların çıkarılması için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Fayat, “Eğer, bu reformları hayata geçirebilirsek hedefimiz olan 60 milyar dolar ihracatı gerçekleştirebileceğimizi inanıyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.