Epson, 20-26 Haziran tarihleri arasında bu yıl 18’incisi düzenlenen dünyanın önde gelen tekstil makineleri fuarı ITMA’da yer alarak yeni dijital tekstil baskı inovasyonlarını ve trendlerini ziyaretçileriyle buluşturdu. Dijital tekstil baskı teknolojilerinde Japon öncüsü olan Epson, ortakları For.Tex ve F.lli Robustelli ile birlikte, tekstil piyasası için en son çıkan inovasyonları ve çözümlerini fuarda sergiledi.
For.Tex, kumaşların ön / son proseslerine yönelik boyalar, koyulaştırıcılar ve ürünler sunuyor. F.lli Robustelli ise tekstil baskı mühendisliği ve üretiminde lider firmalar arasında yer alıyor.
Total Solution
Epson, ITMA 2019’da tekstil baskı dünyası için anahtar teslim ve entegre bir sistem olan benzersiz Total Solution'ı gösterme fırsatı yakaladı. Total Solution, operatörlerin dijital tekstil pazar fırsatlarını yakalamalarına yardımcı oluyor. Bu her şey dahil tekstil dijital baskı sistemi, en yeni teknolojiye sahip tekstil baskı teknolojisi olan Precision Core baskı kafalarına sahip. Genesta mürekkepleri, Epson teknolojisini ve kumaş proses uzmanlığını kullanarak maksimum sonuçları elde etmek için geliştirildi. Bu sistem, Monna Lisa serisinde maksimum ifadeye, başarılı endüstriyel yazıcı yelpazesine ve yüksek kaliteli tekstil baskı sektörünün referansına sahip.
EMEAR ve Americas Epson Europe DTF Satış ve Pazarlama Direktörü Paolo Crespi, ITMA 2019 sonrası Tekstil Business Dergisi’nin sorularını yanıtladı.
“Amacımız Tekstil Baskı Sektöründe Vazgeçilmez Bir Ortak Olmak”
Paolo Crespi; “ITMA 2019’daki varlığımız Epson'un sürekli yüksek kaliteli mürekkep ve yazıcı geliştirmeye olan bağlılığını ortaya koydu.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız, yüksek kaliteli tekstil baskı sektöründe vazgeçilmez bir teknolojik ortak olmaktır. Bu amaç, ortaklarımız F.lli Robustelli ve For.Tex ile birlikte Mona Lisa’yı lanse ederek geliştirdiğimiz DTF pazarını da içeriyor. Epson'un her pazar segmentinde tanınan süblimasyon çözümleri, baskı sektörü için sunduğumuz teklifin bir parçası.”
Odak Nokta Sürdürülebilirlik
Crespi’ye göre, sürdürülebilirlik meselesi, tekstil endüstrisindeki pazar tüketicilerine, üreticilerine ve aynı zamanda ITMA’da, “Endüstri sürdürülebilirliği için inovasyon” konularına odaklanıyor. “Mürekkep püskürtmeli baskı, geleneksel baskı için sürdürülebilir alternatifler arasında yer alıyor. Bu, avantajların sadece finansal ve organizasyonel değil aynı zamanda ekolojik olduğunu da gösteriyor.” diyen Crespi, “Bugünün moda endüstrisi, sürdürülebilirlik sorunlarına karşı hassas davranmakta ve tekstil baskısında güçlü bir partner bulmanın önemi giderek artmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Paolo Crespi, tüm Avrupa ülkelerinde Epson satış şirketlerinin yaygın varlığından bahsederek şu değerlendirmelerde bulundu. “Doğrudan tekstil ürünlerinin kullanıcılarıyla ilgilenme ve teknolojimizi sürekli olarak geliştirme imkanımız var. Yerel olarak görev yapan ve Epson'un müşterileriyle iletişimde kalmasına yardımcı olan satış ve teknik servis görevlilerimiz var.”
ITMA Fuarı’nın, giriş seviyelerinden seri üretim birimlerine kadar tüm Monna Lisa Evo Tre yazıcıları gösterdiklerini belirten Crespi, ITMA’yı harika bir fırsat olarak değerlendirdi ve ifadelerine şöyle devam etti: “Daha spesifik olarak, ITMA'da gelişen dijital tekstil pazarı için en yeni Epson yeniliklerini sergiledik. Epson PrecisionCore Teknolojisine sahip yeni Monna Lisa Evo Tre ürün aralığımız büyük ölçekli, yüksek hızlı üretimden küçük baskıya ve talep üzerine örnek baskıya kadar tüm tekstil pazarı ihtiyaçları için eksiksiz bir çözüm sunar. Monna Lisa Evo Tre 64'ün önizlemesi ve Monna Lisa Evo Tre 8'in yanı sıra Monna Lisa Evo Tre 32 ve Monna Lisa Evo Tre 16'nın önizlemeleri gerçekleşti. Ayrıca, 16 kanallı yeni bir konfigürasyon sayesinde Monna Lisa Evo Tre 32'yi daha geniş bir renk yelpazesi ile donatma olanağını gösteren tekstil pazarına yeni bir mesaj gönderdik. Ayrıca tekstil pazarına yüksek sürtünme haslığı ve yüksek baskı kalitesi sağlayan, yeni pigment mürekkepleri olan yeni Genesta PG-Revo'yu gösterdik. Bu durum çevre dostu performanslar sağlar çünkü kumaşın aynı kaliteyi koruyan herhangi bir baskı sonrası işleme ihtiyacı yoktur.”
PrecisionCore Teknolojisi
ITMA 2019 Fuarı’nda sergilenen baskı teknolojileri hakkında konuşan Paolo Crespi, PrecisionCore teknolojisi ile ilgili şunları söyledi. “Monna Lisa yazıcılarının tümü PrecisionCore Heads'in son sürümüyle donatılmıştır. PrecisionCore teknolojisi, hassasiyet açısından kaliteyi sağlar. PrecisionCore baskı makinesi kafası teknolojisi, Epson’un tarihindeki araştırma ve geliştirmeye yapılan en büyük yatırımlardan birinin ürünüdür ve şirketin MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) imalatındaki uzmanlığını malzeme bilimindeki gelişmelerle birleştirir. Ticari, endüstriyel ve ofis baskısı için yüksek hızlı çözümler sunma esnekliği ile PrecisionCore, Epson’un en geniş uygulama yelpazesinde tanınmış renk kalitesi ve çıktı dayanıklılığı sağlama geleneğini sürdürmekte ve genişletmektedir. PrecisionCore'un diğer baskı teknolojilerine kıyasla kafa ve omuz üzerinde durmasını sağlayan, hız ve kalitenin birleşimidir.”
Mona Lisa Projesi
Crespi, değerlendirmelerine şu eklemeleri yaptı.”Monna Lisa yazıcıları, son 15 yıllık faaliyetlerde yüksek kaliteli tekstil pazarı standartlarını belirledi. Bu yönde ilerleyen Epson, herhangi bir potansiyel tekstil müşterisine; dijital baskıya, farklı modellerle üretim hacmine ve ihtiyaçlarına göre alanlara yaklaşma imkanı verir. Yatırımın üretime ayrılan kalite, verimlilik ve kaynaklara tam olarak uyması gerekir. Ayrıca, müşteriler ön işleme, yazıcı, mürekkep, arızi ekipman, kurulum ve servis hizmetlerimizin yanı sıra RIP yazılımımızı da içeren kapsamlı desteklerden yararlanabilirler. Epson Edge Print Textile'de bulunan Epson görüntü işleme teknolojisi sayesinde yüksek kalitede üretim yapılabilir. Bu da tekstil için toplam çözümümüzdür.” Mona Lisa projesi için Türkiye çok önemli bir pazar bölgesi olduğunu belirten Crespi, en başından beri, İtalya’dan sonra Türkiye’ye odaklandıklarını söyledi ve ne yazık ki, Ağustos 18’de gerçekleşen Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle bu durumun yavaşladığını belirtti. Bu durumu iyileştirmeye çalıştıklarını söyleyen Crespi, kredinin işi geliştirmek için çözülmesi gereken bir konu olduğunu vurguladı.
Hizmetler, tekstil sektörünün başarısı için kesinlikle kilit noktadır. Bunun bilincinde olan Epson, verdiği hizmetlere çok yatırım yaptı. Epson satış şirketleri, müşterileri yerel olarak desteklemek için ilk temas noktasıdır. Bu hizmetlerin arkasında, Fratelli Robustelli ve For.Tex teknisyenleri, sorunları ortaya çıktıkları anda derhal çözmek ve aynı zamanda doğru talimatları vererek gelecekte tekrar ortaya çıkmalarını engellemek hatta tekrar ortaya çıkmaları durumunda yerel müşterileri sorunları bağımsız olarak çözmeleri için eğitmek üzere her zaman bağlantı kurar. Uzaktan kumanda sistemi, Fratelli Robustelli teknisyenlerinin gerektiğinde yardım gerektiren makinelere bağlanmalarına yardımcı olur. For.Tex tekstil laboratuarı ve Como'daki Tekstil Çözüm Merkezi her zaman tüm süreçler için iyi bir destektir.
Dünya genelinde 50'den fazla ülkeden Barselona'daki stantlarına ziyaretçi çektiklerini belirten Crespi dünya çapında Epson organizasyonunu geliştirmek nedeniyle tüm satış şirketlerini, Epson’un ITMA standında yer almaya davet ettiklerini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti. “ Müşterin hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın, kendisiyle ilgilenecek özel bir satış elemanı bulabilecekleri bir fırsat oldu. Bizim içinse en önemli şeyin daima “müşterilerimizin ihtiyaçlarını önemsemek” olduğunu ve gelecekte de çalışma metodumuzda izlemeye devam edeceğimiz yolun bu olduğunu söyleme fırsatıydı. Monna Lisa ürünleri hakkında tanıtım yaparken, potansiyel müşterilerimizin dikkatini ihtiyaçlarına daha iyi uyan Monna Lisa modeline çekmek istiyoruz.”