Mayer & Cie Örgü’de Sınırları Zorluyor

Örgü makinalarının önemli üreticilerinden Mayer &Cie geliştirdiği Relanit 4.0 UHS ile günde 500 futbol takımını karşılayacak 5500 tişört üretme gücüne sahip

  21 Mart 2013 03:14 Perşembe
Mayer & Cie Örgü’de Sınırları Zorluyor

Yuvarlak örgü makinalarının güçlü üreticisi Mayer& Cie, VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep konferanslarında hem teknolojilerini tanıttı hem de yoğun B2B görüşmeleri gerçekleştirdi. “Limitleri Aşıyoruz-Sadece bir örme makinesi ile günde 500 futbol takımını giydirebilmek için yeni makine çözümleri” başlığını taşıyan sunumu Mayer &Cie Bölge Satış Müdürü Torsten Meile ve Mayer Mümessillik yöneticisi Kahraman Güveri gerçekleştirdi.

1905 yılında kurulan Mayer&Cie’nin halen Güney Almanya’da Albstadt’ta üretimini sürdürdüğünü dile getiren Meile, iştiraklerle birlikte toplam 435 çalışanın bulunduğunu açıkladı. Firmanın üretiminin yüzde 98’ini 80’den fazla ülkeye ihraç ettiğini açıklayan Meile, firmanın 2012 yılında 67 milyon Euro ciro elde ettiğini ve toplamda bugüne kadar 67 bin makinanın üretildiğini hatırlattı. Mayer &Cie Group çatısı altında birçok firmanın yer aldığını belirten Meile, bunları şöyle sıraladı; Mayer Industries Inc., Rüster, Mayer Braidtech GmbH, Mayer &Cie. CZ, Mayer do Brasil, Mayer& Cie China, Matex.

Dünya yuvarlak örgü makine pazarı hakkında bilgi veren Torsten Meile, ITMF’nin 2011 yılı rakamları ile bu Pazar potansiyelini şöyle değerlendirdi; “Çin ve Hong Kong birlikte ele alındığında 212011 makine, Hindistan 1470 makine, Bangladeş 1066, Türkiye 889 makine ve Endonezya 658 makine ile ilk 5 ülkeyi oluşturdu. 2012 yılında Mayer Cie’nin sipariş aldığı makine sayısı 300’dür. Hali hazırda teslimatı yapılan makine sayımız ise 265’dir. Mayer Cie’nin tek plaka mekanik ve çift plaka mekanik segmentinde yuvarlak örgü makinaları ürettiğini dile getiren Meile, firmanın dünya çapında yaygın bir servis ve satış ağına sahip olduğunu vurguladı. “Yaklaşık 100 servis teknisyeni, 80’e yakın satış temsilcisi ile yaklaşık 100 ülkede Mayer &Cie faaliyetlerini sürdürüyor” diyen Meile, daha sonra geliştirdikleri örgü teknolojilerini tanıttı.

Ultra hıza sahip Relanit 4.0 UHS’nin relanit tekniği sayesinde geniş açılı iğne ve platin çelikler ile yüksek hıza sahip olduğunu ifade eden Meile, 30 inc makinada 2100 hız faktörü ile 70 rpm’nin olduğunu kaydetti. Relanit teknik ile yağ lekesiz ve uçuntusuz örgülerin mümkün olduğunu vurgulayan Meile, bu teknik ile konvensiyonel teknik arasındaki karşılaştırmada şunları öne çıkardı; “Relavit teknik birçok üstünlüğe sahip. Sadece 4 temas noktası ile ilmek oluşumu, ipliğin az strese maruz kalması, asgari uçuntu oluşumu, örgü ünitesine ve elemanlarına kolay erişim ve düşük elektrik sarfiyatı bunlar arasında yer alıyor. 300 gün baz alındığında yıllık olarak konvansiyonel teknik 42962km yol uzunluk elde ederken, relanit teknikte bu mesafe 35251km’dir. Yani yüzde 18 daha az mesafe söz konusu.

Mayer Temizleme Sistemi (MCS- Mayer Cleaning System) hakkında da konuşan Torsten Meile, bu sistemin; kolay kullanım ile yüksek randıman, düşük makine ısısı, uzun bakım periyodu, uzun iğne ömrü, değişmeyen makine ısısı sayesinde sabit kumaş kalitesi ve yüzde 30’a kadar düşük yağ sarfiyatını beraberinde getirdiğine işaret etti. Mayer Pendelreiniger’in üstün yanlarına değinen Meile, mekiklerin ve mekik tablasının etkili temizliği, azalmış uçuntu sayesinde kumaşta düşük hata oranı, düzgün vanize örgüler ve daha az duruşun örgü üreticilerine avantaj sağladığını ifade etti. Meile; “Relanit 4.0 30 inc E 25 ile üretim örneği olarak şunu diyebiliriz; günde 500 futbol takımının ihtiyacını karşılayacak 5500 tişört üretilir” diyerek sözlerini sona erdirdi.

Yakın Plan : Mayer &Cie

1905 yılında kurulan Mayer &Cie firması, yuvarlak örgü makinası üretimde küresel pazarda güçlü bir konumda bulunuyor. Tek plaka jerse, interlock ve ribana türü makine üretiminin yanı sıra, ürün gamında jakarlı, transferli ve ringelli kumaş üretimi için elektronik kontrollü, yüksek teknolojili makineler de bulunduruyor. Örme kumaşların klasik uygulama alanı ağırlıklı olarak dış ve iç giyim sektörü olsa da, günümüzde bunlar ev tekstilinde (mefruşat, yatak kılıfı kumaşı) ve teknik tekstillerde de (filtreler, bandajlar) kullanılıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.