Karl Mayer’den Eşsiz Esneklik ve Kârlılık: Atkı Girişi Yeniden Keşfedildi

Karl Mayer Teknik Tekstiller, Milano'daki Itma 2023'te atkı girişi makinesi sektöründe en çok satan modeli Wefttronic® II G'yi sansasyonel yükseltmelerle sunarak pazar anlayışını ortaya koydu.

  05 Ekim 2023 08:53 Perşembe
Karl Mayer’den Eşsiz Esneklik ve Kârlılık: Atkı Girişi Yeniden Keşfedildi

Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hagen Lotzmann, "Süper bir yanıt kaydetmeyi başardık. Özellikle fuarın ilk gününde, ziyaretçi sayısı şaşırtıcı derecede yüksekti" diyerek memnuniyetle özetledi. Yüksek ziyaretçi ilgisinin nedeni, yenilikçi makine özellikleriydi: yeni Vario Atkı serme sistemi, kenarları sabitlemek için bir çözüm, atkı geriliminin izlenmesi ve merkezi bir emiş cihazı. Wefttronic® II G, Itma'da geogrid üretimi için en çok satan çalışma en genişliği olan 213" en çalışma genişliğinde gösterildi.

Daha Fazla Tasarım Özgürlüğü

Her şeyden önce Vario Weft, atkı desen tasarımında devrim yaratarak müşterileri memnun etti. Yenilik, atkı desen tarımı değişikliklerini son derece basit, hızlı ve esnek hale getiriyor. Elektronik çözüm, iplik geçişi sırasında herhangi bir mekanik müdahale gerektirmez ve tekrar uzunluğu açısından herhangi bir sınırlaması yoktur. Ek olarak, çok önemli ölçüde daha az kenar telefi vardır.

Bu avantaj bobininin temeli, yeni geliştirilmiş bir desen hattı oluşturma prensibidir: Eskiden atkı taşıyıcı ve taşıma zinciri, arzu edilen desen hattına göre bir atkı girişi ile çalışırken, artık her zaman tam bir iplik geçirme kullanılmaktadır. Taşıma zincirinin dur-kalk işlemi ve destekleyici platinin yeni bir hareket eğrisi, ipliğin desen hattına göre beslenmesini sağlar. Kumaşa bir atkı ipliği girişi sağlanacaksa, dolaşımlı taşıma zinciri tarafından örgü elemanlarına kılavuzlandırılır ve destek platini tarafından kaydırıcı iğnelerin temas bölgesine getirilir. Kumaşta boş alan oluşturulmak isteniyorsa taşıma zinciri durur ve destekleyici platin atkı ipliğinin altına daldırılır. "Vario Weft'in atkı atma desen hattında sunduğu esneklik müşterilerimiz için tamamen yeni. Itma sırasında bu konudaki tartışmalarda potansiyeller tartışıldı ve düşünce süreçleri başlatıldı. Birçok yeni ürün fikri bekliyoruz ve bunların uygulanması için müşterilerimize yardım amacıyla ulaşılabilir olacağız" diye açıkladı, Hagen Lotzmann.

Daha Düşük Maliyetler ve Çevresel Etkiler

Taşıma zincirindeki boş pozisyonların giderilmesi ile burada oluşan atıklar da ortadan kaldırılmaktadır. Geleneksel işlemde atkı iplikleri boş pozisyonlardan geçirilmekte ve iş akışına paralel işleyen iplik bölümlerinin bertaraf edilmesi gerekmekte, bu da maliyetler ve çevre dengesi üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Bağıl iplik telefi, daha fazla pozisyonun köprülenmesi gerektiğinde ve atkı iplik girişleri gerçekleştiğinde daha fazladır, yani ızgara ne kadar açıksa. Bununla birlikte, mutlak tasarruf potansiyeli göz önüne alındığında, kumaştaki atkı ipliği sayısı da hesaba katılmalıdır.

Örneğin, 5 tam, 10 dışarı atkı ipliği ile yaklaşık %61 daha az malzemeye ihtiyaç duyulur. Bu, yılda yaklaşık 38.000 EUR daha az maliyet ve yaklaşık 256.000 kg daha az CO2 emisyonu ile sonuçlanır. 2 tam, 2 dışarı iplik geçişi ile daha yoğun ızgara tasarımları söz konusu olduğunda, malzeme tasarrufu %46'nın hemen altında daha düşüktür, ancak maliyetlerdeki mutlak yıllık tasarruf yaklaşık 40.000 Euro ve yaklaşık 270.000 kg CO2 emisyonlarında daha yüksektir.

Sabit Kenarlar

Wefttronic® II G'nin bir başka yeniliği de kumaş kenarlarını stabilize eder ve bu amaçla atkı ipliği uçlarını kullanır. Örgü kenarlarının yanlarından dışarı çıkan atkı ipliği uçları mekanik olarak ve hava akışı aracılığıyla çözgülü örme elemanlarına geri döndürülür ve bir dikiş aracılığıyla örgü yapısına sıkıca entegre edilir.

Bu şekilde birleştirilmiş kumaş uçları sayesinde, ızgaralar bitirme işlemi sırasında daha iyi sabitlenebilir- özellikle orta-ağırlıkta ve ağır jeotekstiller için bir avantaj. Bu, çözgülü örme kumaşın çekme davranışının kontrollü bir şekilde ayarlanmasına ve kalitesinin iyileştirilmesine olanak sağlar. Konsolide kenar yapıları, örneğin eğim stabilizasyonu ve güvenlik ağları gibi alanlarda da yeni uygulama alanları açabilir.

Kontrollü İplik Gerilimi

Kumaş kalitesini en üst düzeye çıkarmak için Wefttronic® II G, bir atkı gerilimi izleme sistemi ile ekipmanlandırılmıştır. Yeni çözüm, her bir yalın ipliği takip eder ve eşik değerler aşıldığında veya altına düşüldüğünde eylemleri tetikler: önce bir uyarı, ardından makine durdurulur.

Yeni desen hatlarına sıfırlanırken, atkı gerilimi kolayca ayarlanabilir ve kontrol edilebilir, böylece ürün kalitesinin tekrar üretilebilirliği iyileştirilir. Ayrıca üretim süreçlerinin kontrolü ve denetlenebilirliği için gerilim değerleri muhafaza edilebilir.

Kesintisiz Çalışmada Otomatik Emiş

Kenar atıklarını emmek için yeni bir cihaz olan CSD 600, makine verimliliğini artırmaya odaklanır. Yenilik, makinenin çalışması sırasında atkı telefini sürekli olarak toplar ve herhangi bir manuel müdahale olmaksızın tam otomatik boşaltma için çalışma duraklarını kullanır. Ayrıca, makinenin her iki tarafında birer emiş kabini bulunan önceki çözüme göre daha az elektrik enerjisi gerekir. Tasarruf potansiyeli %8 civarındadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.