Şimşek-Ege Etiket; tekstil, konfeksiyon ve diğer sektörlere; etiket ve matbaa ürünleri, konularında hızlı numune ve geniş koleksiyon olanağı ile hizmet vermeyi sürdürüyor.
Çeyrek asrı aşan tecrübeleri ile yan sanayi ürünlerinde hazır giyim sektörüne kalite ve farklılık kattıklarını ifade eden Şimşek-Ege Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ege, Ür-Ge departmanları ile her yıl kendi koleksiyonlarını çıkarmanın yanı sıra, müşterilerine de yeni sezon çalışmalarında tasarım desteği verdiklerini dile getirdi. Çoraptan şapkaya, denimden abiye giyime, iç çamaşırından, dış giyime tüm konfeksiyon üreticilerine hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Osman Ege, ürün yelpazesi ile ilgili şunları paylaştı; “Etiketlerin barkodlu, yapışkanlı, RFID çipli gibi alt sınıflarının yanı sıra, her türlü baskı tekniğini kullanarak çok geniş yelpazeli hammaddeden etiketler üretiyoruz. Zara, Bershka, H&M, C&A, Replay, Pepe Jeans, Debenhams, George, Next vb. gibi yabancı markalara, LC Waikiki, DeFacto, Koton, Colin’s vb. yerli birçok markaya üretim yapıyoruz. Ür-Ge departmanımız her sene kendi koleksiyonumuzu çıkartıyor, ayrıca müşterilerimize de yeni sezon çalışmalarında tasarım desteği veriyoruz. Yıllık toplam 750 milyon üzerinde etiket üretmenin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika‘da onlarca ülkeye direkt ihracat yapıyoruz.”
“Hazır Giyime Kalite ve Farklılık Katıyoruz”
Türkiye’de konusunda en büyük firmalardan biri olduklarını sözlerine ekleyen Osman Ege, dünya çapında markalara gerçekleştirdikleri üretimlerle de farklılık yarattıklarını kaydetti. Ege, firma olarak kalite standartlarını en yüksek seviyede tuttuklarını vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünya standartlarında üretim yapan ve her türlü sosyal, çevresel ve kimyasal denetimden geçebilen bir firma olduğumuz için son dönemde yerli kurumsal markalardan da büyük talep görmekteyiz. Genelde markalar tüm etiketlerini bizimle çalışıyorlar bunun yanı sıra değişkenli etiketlerdeki başarımız da müşterilerimize avantaj sağlıyor.”
Dünyanın dört bir yanından müşterilerle çalışmanın, çok çeşitli numune ve malzemelere sahip olduklarını ifade eden Ege, “Bu tecrübemizi müşterilerimizin yeni geliştirmelerine destek vererek kullanıyoruz. Özellikle hızlı numune ve geniş koleksiyon olanağımız müşterilerimizin yeni tasarımlarda işini kolaylaştırıyor. Hazır giyim için en önemli öge yenilik. Biz onların ürünlerine kalite ve farklılık katıyoruz.” dedi. Ayrıca Avrupa’ya fason üretim yapan müşterilerin etiket ihtiyaçlarına yönelik, izinli olarak orijinali ile aynı numuneleri ürettiklerini belirten Ege, “Onları ithalat zahmetinden kurtarıp, hız ve maliyet avantajı kazandırıyoruz.” sözlerine yer verdi.
“İnovasyon ve Tasarıma Ağırlık Vermeliyiz''
Türk konfeksiyon yan sanayi sektörünün halen dünya pazarından çok küçük bir pay aldığını sözlerine ekleyen Osman Ege, Ür-Ge, Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de konfeksiyon yan sanayinin, hazır giyimin performansına paralel bir ivme ile hareket ettiğini belirten Osman Ege, “Konfeksiyon yan sanayi firmaları da kendi müşteri portföyünün durumuna göre performans sergiliyor. Aynı zamanda yan sanayi ürünlerinin ithalatında da toplam ihtiyaca görece düşüş yaşanıyor. Ancak Türk yan sanayisi halen dünya pazarından çok küçük bir pay alıyor. Bunu geliştirmek için daha fazla pazarlama yapmak, daha çok satış kanalı oluşturmak ve Ür-Ge, Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma ağırlık vererek, kalite/maliyet dengesini çok iyi kurmak gerekiyor.” açıklamaları yer verdi.