
Dünyadaki çeşitli tasarımcı ve satın Almancılarının “izlenmesi gerekli” listelerinde yer alan Konak Fashion Fabrics, İntertextile Şanghay Giyim ve Kumaş Fuarı’na ikinci kez katıldı.
1963 yılında, tül perde imalatıyla sektöre adım atan Konak Fashion Fabrics, 2004 yılından itibaren bayan iç ve dış giyim kumaşları üzerine odaklandı.
Model ve kalitesi ile ilgi çeken ürünleri, sundukları hızlı servis sayesinde, dünyada, İngiltere, Fransa, İtalya ve Amerika gibi modanın kalbindeki, yeni trendlere yer veren önemli marka ve zincir mağazaları tarafından tercih edilen Konak Fashion Fabrics’in Satış Temsilcisi Serap Ulu, İntertextile Şanghay Giyim ve Kumaş Fuarı’nda Textil Dünyası Yayın Grubu’na şirketi hakkında açıklamalarda bulundu.
Çin Artık Katma Değeri Yüksek Ürünler İstiyor
Serap Ulu, Konak Fashion Fabrics olarak satışlarında, ihracata odaklandıklarını ve başta Avrupa olmak üzere, Amerika piyasası için de üretim yaptıklarını ve özellikle Amerika’da uzun vadeli ve ciddi yatırımlarının olduğunu belirtti. Ulu, “Ağırlıklı olarak Avrupa çalışıyoruz. Amerika’da uzun zamandır ciddi bir yatırımımız var, gerek müşteri gerekse numune bazında ve onların dönüşlerini bu fuarlarda alıyoruz. Amerika’ya sattığımız ürünler, Çin’de üretildiği için, buraya geldik.”
Daha önce katıldıkları fuarda, Çin’in lokal markalarıyla temasları olduğunu belirten Ulu, “Çin markaları, eskisi gibi klasik ve ucuz ürünler yerine katma değeri yüksek olan ürünler talep ediyorlar” dedi. Bunun sebebinin Çin’deki tekstil sektöründe yaşanan önemli bir zihniyet değişiminin göstergesi olduğunu söyledi.
Avrupalılarla Bizi Ayıran Ürün Kategorilerimiz
Ulu, katıldıkları Uzakdoğu fuarlarında İtalyan ve Fransızlar başta olmak üzere birçok Avrupalı katılımcı ile karşılaştıklarını ve “Avrupalılarla kendimizi kıyasladığımız zaman, ürün kategorilerimiz ve koleksiyon sunumlarımız farklılıklar gösteriyor. Bu da bizi diğerlerinden ayıran özelliklerden birisi…” olduğunu söyledi.
Üretim kapasitelerinin aylık 750 bin metre civarında olduğunu belirten Serap Ulu, Son satış rakamlarına göre üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç ederken, yüzde 30’u iç piyasada ihracatçı konfeksiyonculara sattıklarını kaydetti.