Programın ilk mezunu olan öğrencilerin sertifika törenine, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BUÜ TBMYO (Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) Müdürü Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, İstanbul Moda Akademisi (İMA) Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.
''Türkiye’nin En Güçlü Sektörlerinden Biriyiz''
Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Sertifika Programı açılışında konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, İMA tarafından belirlenen eğitmenlerin ilk dönemdeki 17 öğrenciye toplamda 1080 saatlik bir eğitim programı gerçekleştirdiğini aktararak, “Bu eğitimlerin ardından öğrencilerimizin bir kısmı daha mezun olmadan firmalarımız tarafından istihdam edildiler. Öğrencilerimizin bir kısmının da şirketlerle görüşmeleri devam ediyor. Bu sonucu elde etmekten dolayı çok mutluyuz. Tekstil ve Konfeksiyon sektörümüz toplamda 30 milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin üçüncü en büyük ihracatçı sektörüdür. Yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık dış ticaret fazlası oluşturarak bu alanda Türkiye’nin lider sektörü konumundadır. Sektörümüzün global rakamlarına bakarsak 2023 yılında moda endüstrisinde 1,7 trilyon dolarlık bir ciro gerçekleşmiştir ve 100 milyon kişi bu sektörde çalıştı. 2000-2014 yılları arasında kişi başına satın alınan giyim ürünü adedi yüzde 60 oranında arttı” şeklinde konuştu.
''İMA’nın Sektöre Katkıları Artarak Sürüyor''
İstanbul Moda Akademisi (İMA) Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel ise şunları söyledi; “Yaklaşık 3 yıl önce UHKİB Başkanımız Sayın Nüvit Gündemir ile görüşmelerimizle birlikte Bursa’da bu programın hayata geçirilmesi fikri doğdu. Şu anda İMA 20 binin üzerinde mezunu, London College of Fashion ile olan ortaklık protokolü ve Avrupa Birliği’nden almış olduğu ikinci projesiyle birlikte hem dijital dönüşüm ile ilgili katkılarını güçlendirdi hem de sektöre katkılarını daha da ileriye götürdü.”
Yapılan konuşmaların ardından ‘Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programı’na katılanlara sertifikaları verildi. Sertifika töreninin akabinde katılımcılarımız öğrencilerimizin bitirme projesi sergisine davet edildi. Sergi esnasında öğrencilerimiz çalışmalarının başında durarak ziyaretçilere çalışmalarını hangi teknik ve uygulama ile yaptığını anlattı.