VIATT 2025: Vietnam Tekstil Endüstrisinin Canlanmasına Destek Noktasında Hazır ve Çok Yönlü Fuar

Fuarın açılış edisyonu sırasıyla 17 ve 55 ülke ve bölgeden 409 katılımcı ve 17.262 ziyaretçi çekti.

  08 Ekim 2024 08:34 Salı
VIATT 2025: Vietnam Tekstil Endüstrisinin Canlanmasına Destek Noktasında Hazır ve Çok Yönlü Fuar

2023'ün zorluklarıyla başa çıktıktan sonra, Vietnam'ın tekstil ve konfeksiyon ihracatı giderek toparlanıyor. Ayrıca, Planlama ve Yatırım Bakanlığı'na (MPI) bağlı Yabancı Yatırım Ajansı'na göre, bu yılın ilk beş ayında Vietnam'a yapılan doğrudan yabancı yatırım (FDI) yıllık bazda %2 artışla 11 milyar ABD dolarına ulaştı. Vietnam'ın yenilenen iş fırsatlarını karşılamak için, Vietnam Uluslararası Giyim, Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Ticaret Fuarı (VIATT), 26- 28 Şubat 2025 tarihleri ​​arasında Saigon Sergi ve Kongre Merkezi'nde (SECC) düzenlenecek etkinlikle geri dönecek.

Messe Frankfurt (HK) Ltd. Genel Müdürü Sayın Wilmet Shea, "VIATT'ın ilk edisyonundan sağlanan değerli geri bildirimler, gelecek yılki fuarı daha da güçlü hale getirmemize ve küresel tekstil altyapımızda giderek artan önemine odaklanmamızı destekledi" dedi. "Vietnam'ın iş ortamının yükselişte olmasıyla birlikte, VIATT 2025'in ülkenin tekstil endüstrisinin birçok alt sektörde yenilenen büyümesinden faydalanmak ve entegrasyonu için etkili ve trend bir platform olarak hizmet etme potansiyeli konusunda heyecanlıyız."

Fuarın açılış edisyonu sırasıyla 17 ve 55 ülke ve bölgeden 409 katılımcı ve 17.262 ziyaretçi çekti. Bu sağlam temel üzerine inşa edilen VIATT 2025, en son endüstri trendlerini sergilemeye ve çeşitli ilgili alanlara odaklanmasını genişletmeye devam edecek. Buna, tekstil endüstrisinde sürdürülebilirlik konusunu ilerletmek ve bunu ekonomik ve sosyal değişim talepleriyle yakından ilişkilendirmek için adanmış bir alan olan fuarın yeni Econogy Hub'ı da dâhil olacak. Gelişen çevre altyapısıyla, fuar ayrıca İnovasyon & Dijital Çözümler Bölgesi'nin açılışıyla sektör oyuncularının iş dünyasında yeni teknolojinin hızla benimsenmesine uyum sağlamasına yardımcı olacak. Bu alan, katılımcıların yapay zekâ tasarımı, dijital üretim, büyük veri analitiği ve daha fazlası gibi en son teknoloji ve çözümleri ortaya çıkarmalarına olanak tanıyacak.

Aynı zamanda, VIATT 2025, fuarın açılış edisyonunda birçok kesimden olumlu geri bildirimler alınarak giyim, ev tekstili ve teknik tekstil sektörlerinden geniş bir katılımcı yelpazesini ağırlamaya devam edecek.

Giyim Kumaşları & Moda

2024'ün ilk dört ayında tekstil ve konfeksiyon ihracatı yıllık bazda %6,3 büyüyerek 10 milyar ABD dolarının üzerine çıktı. ABD, Vietnam'ın en büyük ihracat pazarı olmaya devam ediyor, ardından AB, Güney Kore, Çin ve Japonya geliyor. Bu talebi karşılamak için Vietnam'ın tekstil endüstrisi büyük miktarda ham madde ithal etmeye devam ediyor. VIATT 2024'te günlük giyim, spor giyim ve üniformalara yönelik iplik, elyaf ve kumaşların yanı sıra konfeksiyon aksesuarlarına yönelik talep yüksekti.

Önceki edisyonda konuşan CDX Textile Direktörü/ Pazarlama Müdürü Sayın Surina Gan şunları söyledi; “Ticari anlaşmalara ek olarak, Vietnam tekstil ve konfeksiyon sektörü için kendisine büyük iş ağı destek bağlantıları kurmuştur. Bu fuar daha uluslararası bir platformdur ve biz de bunu dört gözle bekliyoruz. Ana pazarlarımız olan Amerika ve Avrupa ve ayrıca Japonya, Kore ve Tayvan gibi yeni pazarlar gibi dünyanın dört bir yanından birçok müşteri ve markayla tanışmak istiyoruz.”

Yaklaşan edisyonda, giyim tekstili katılımcıları fayda programın moda şovlarına, seminerlere ve daha fazlasına katılarak stantlarının ötesinde sergileme yapabilirler.

Ev & Kontrat Tekstilleri

Vietnam'ın ev tekstili pazarının, modern ve şık ev tekstillerine olan artan talep, e-ticaret genişlemesi ve olumlu hükümet girişimleri tarafından yönlendirilen 2024- 20323 yılları arasında %2,4'lük istikrarlı bir Bileşik Yıllık Büyüme oranına (CAGR) ulaşması bekleniyor. Fuarın önceki edisyonunda ürün grupları arasında yatak takımı, ev giyimi ve banyo tekstili, perde ve perde kumaşları, döşeme ve kanepe kumaşları ve ev tekstili aksesuarları yer alıyordu.

VIATT 2024'te Japon Tatami Matlarını sergileyen Kitsutaka Co Ltd.‘deki İş Tanıtım Departmanı’ndan Sayın Ryosuke Nishida şunları söyledi; "VIATT'ta emlak şirketleri, tasarım ofisleri ve iç mekân döşeme mağazalarıyla görüşme fırsatı bulduk. Son hedefimiz ürünlerimizi dünyanın dört bir yanında pazarlamak ve bu doğrultuda öncelikli planımız Vietnam'da güçlü bir varlık inşa etmek ve ardından daha uygun bir fiyat sunmak için yerel üretimi değerlendirmek."

VIATT 2025'te katılımcılar ayrıca en son ürünlerini Ev Tekstili Sergileme Alanı'nda veya adanmış ürün sunumlarında sunarak potansiyel alıcılara görünürlüklerini en üst düzeye çıkarabilirler.

Teknik Tekstiller & Teknolojiler

Tekstil sektöründe yatırımcılar artık hem yerel hem de uluslararası pazarlarda rekabet gücünü korumak için üretim kapasitesini optimize etmeye, tedarik zincirlerini ön plana çıkarmaya ve ürün kalitesini artırmaya odaklanıyor. Tekstil teknolojisi kategorisini tamamlayacak yeni İnovasyon & Dijital Çözümler Bölgesi ile VIATT 2025, tekstil ve nonwoven kumaşlar makinesi, CAD/CAM, CMT sağlayıcılarına ve ayrıca nakış, örgü, dikiş, baskı teknolojisine ve daha birçok katılımcıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Katılımcılar, fuarın yeni inovasyon vitrin alanına katılarak en son çözümlerine daha fazla dikkat çekebilirler.

VIATT 2024'te şirketin dokunsal algı analiz makinesini tanıtmaya odaklanan emtec Electronic GmbH Satış Bölge Müdürü Sayın Daniel Ohndorf şunları söyledi; “Bu fuar için ağırlıklı olarak Vietnam, Tayland, Bangladeş, Kamboçya ve hatta Tayvan gibi Güneydoğu Asya'yı hedefliyoruz ve şu ana kadar bazı iyi bağlantılar ve görüşmeler yaptık. Messe Frankfurt ile uzun vadeli bağlantımız ve yeni Vietnam satış ortağımızın iş birliği, bu fuarın iyi bir başlangıç ​​noktası olabileceğine karar vermemize yol açtı.”

Messe Frankfurt'un Texpertise Ağı, 13 ülkedeki 50'den fazla tekstil fuarındaki çeşitli katılımların tecrübelerinden yararlanarak, gelecek yılki VIATT edisyonunun Vietnam işletmelerinin uluslararası oyuncularla bağlantısını sağlamak, sınır ötesi ticareti, bilgi birikimi aktarımını ve iş birliğini desteklemek için ideal bir platform olarak hizmet vermesini sağlayacak.

Vietnam Uluslararası Giyim, Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Ticaret Fuarı (VIATT), Messe Frankfurt (HK) Ltd. ve Vietnam Ticaret Tanıtım Ajansı (VIETRADE) tarafından organize edilmekte olup, tekstil endüstrisinin tüm değer zincirini kapsamaktadır. Bu fuar hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.viatt.com.vn adresini ziyaret edin veya viatt@hongkong.messefrankfurt.com adresine bağlantı sağlayın.

İkinci edisyon 26- 28 Şubat 2025 tarihleri ​​arasında düzenlenecektir.

Messe Frankfurt Hakkında Faydalı Bilgiler

Messe Frankfurt Grubu, kendi sergi alanlarına sahip dünyanın önde gelen ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörlerinden biridir. Frankfurt am Main'deki genel merkezinde ve 28 bağlı ofisiyle yaklaşık 2,300 kişilik bir iş gücü ile dünya çapında etkinlikler düzenlemektedir. 2023 mali yılında grup satışları yaklaşık 600 milyon Euro'ydu. Fuarlar & Etkinlikler, Lokasyonlar ve Hizmetler iş alanlarımız altyapısı çerçevesinde müşterilerimizin ticari çıkarlarına verimli bir şekilde hizmet ediyoruz. Messe Frankfurt'un en temel yetkinliklerinden biri, dünyanın tüm bölgelerinde yaklaşık 180 ülkeyi kapsayan güçlü ve birbirine sıkı sıkıya bağlı küresel satış ağıdır. Kapsamlı hizmet yelpazemiz- hem yerleşik hem de çevrimiçi- dünya çapındaki müşterilerin etkinliklerini planlarken, organize ederken ve yürütürken sürekli olarak yüksek kalite ve esnekliğin keyfini çıkarmasını sağlar. Yeni iş modelleri geliştirmek için dijital uzmanlığımızı kullanıyoruz. Geniş hizmet yelpazesi, sergi alanlarının kiralanması, ticaret fuarı inşası ve pazarlaması, personel ve yemek hizmetlerini içermektedir. Sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizin temel direklerinden biridir. Burada ekolojik ve ekonomik çıkarlar, sosyal sorumluluk ve çeşitlilik arasında sağlıklı bir denge kuruyoruz.

VIETRADE Hakkında Faydalı Bilgiler

Vietnam Ticaret Tanıtım Ajansı (VIETRADE), Başbakan tarafından Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı'na ticaret tanıtım faaliyetleri ve oryantasyonunda devlet yönetimi işlevlerini yerine getirmesinde yardımcı olmak için kurulan bir hükümet kuruluşudur. VIETRADE, Vietnam Hükümeti'nin özel ve kapsamlı bir uluslararası ve ulusal ağına, ülke ve yurtdışında 63 ticaret ve endüstri tanıtım kuruluşunun yaygın ağına sahiptir. 2000 yılında kurulan VIETRADE, Vietnam ile dünya çapındaki ülkeler arasında ticaret ve yatırımı teşvik etme konusunda 23 yıllık deneyime sahiptir. Hem Vietnam hem de uluslararası iş topluluğunun pazarlarını geliştirmelerine ve ticaret tanıtım yeteneklerini artırmalarına yardımcı olmak için çok çalıştık.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.