08-11 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı TME 2021 İstanbul fuarına destek kararı alan KMTSO, üyeleri ile fuara çıkartma yapacak. Tanıtım faaliyetleri kapsamında da Kahramanmaraşlı tekstilcileri fuar konusunda bilgilendirecek olan KMTSO, fuar alanında yer alan standında fuarı ziyarete gelen Oda üyelerine gerekli desteği sağlayarak daha sağlıklı bir bilgi akışı sağlayarak, üyelerine iyi bir fuar geçirmeleri içinde destek olacak.
Kahramanmaraşlı tekstil sanayicileri pandemi dönemi olmasına rağmen yaptıkları yeni yatırım ve kapasite artırımlarından dolayı dikkatleri üzerlerinde toplamışlardı. Tekstil sektörü, Kahramanmaraş ekonomisinde öne çıkan en önemli sektörlerden biri olmaya devam ediyor. Özellikle teknoloji ve kalitede yakalanan ivme ile Türkiye standartlarının üstüne çıkan sektör, dünya tekstil pazarları ile rahatça rekabet edebilecek seviyeye ulaşmış durumda.
Kentte en büyük endüstri konumunda bulunan tekstil sektöründe, yılda 450 bin ton iplik, 165 milyon metre dokuma kumaş, 65 milyon metre denim, 176 bin ton örme kumaş, 30,1 milyon adet konfeksiyon üretimi yapılıyor. Ayrıca 251 bin ton boya ve kasar işi gerçekleştiriliyor.
Bu bakımdan, uluslararası bir hammadde merkezi haline gelen kent, bölgesinde ve ülke çapında yüksek döviz girdisi sağlıyor. Akdeniz Bölgesinin doğusunda verimli topraklar üzerinde yer alan Kahramanmaraş, Türkiye iplik üretiminin % 37’si, dokuma kumaş üretiminin ise %18’ini gerçekleştiriyor.
Kahramanmaraş, kente bulunan 300’e yakın tekstil ve konfeksiyon üretim merkezi ile tekstil sektörünün gözdesi konumunu koruyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile 8-11 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı TME 2021 arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde KMTSO’nun fuarda standı da yer alacak.