Techtextil ve Texprocess Yeniliklere Sahne Olacak

Messe Frankfurt, haziran ayında Almanya’da düzenleyeceği Techtextil ve Texprocess fuarlarının tanıtım çalışmalarını sürdürüyor

  22 Mart 2013 21:38 Cuma
Techtextil ve Texprocess Yeniliklere Sahne Olacak

Messe Frankfurt yetkilileri 11-13 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Techtextil ve Texprocess etkinliğinin ayrıntılarını Türk ve yabancı basın mensuplarına anlattı. İkinci kez eş zamanlı olarak organize edilecek olan Techtextil ve Texprocess Fuarları bilgilendirme toplantısına, Messe Frankfurt’tan önemli isimler katıldı. Aleksandar Medjedovic (Genel Müdür, Messe Frankfurt İstanbul), Michael Janecke (Techtextil Fuar Müdürü, Messe Frankfurt),Iris Jeglitza-Moshage (Texprocess Fuar Müdürü, Messe Frankfurt) ve Elgar Straub’un (Genel Müdür, VDMA) konuşmacı olarak katıldığı toplantı, 11 Şubat’ta Hyatt Regency Hotel’de yapıldı. Organizasyonu Türk basın mensuplarının yanında, 10 farklı ülkeden gelen yurtdışı yayınlarının editörleri de takip etti. Uluslararası Teknik Tekstil, Nonwoven Ürünleri Fuarı Techtextil ve Uluslararası Tekstil, Esnek Malzeme Ürünleri İşleme Fuarı Texprocess yetkilileri fuar tanıtım çalışmalarına devam edecek.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Techtextil Fuar Müdürü Michael Janeke, etkinlik sonrası sorularımızı yanıtladı. Fuar ile ilgili önemli bilgileri Textil Dünyası Dergisi ile paylaşan Michael Janeke, etkinlikte birçok firmanın yeniliklerini sunacağını aktardı. Techtextil’de yeniliklerin anlatıldığı özel bir bölüm olacağının altını çizen Janeke, nisan ayı itibariyle firmalardan daha net bilgilerin geleceğini kaydetti.

Techtextil organizasyonlarına katılan firmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Janeke, Hintli firmaların teknik tekstil alanında artan yatırımlarına ve taleplerine dikkati çekti. Bu girişimlerin artması nedeniyle Hindistan’da özel etkinlikler planladıklarını dile getiren Janeke konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hintli üreticiler son dönemde taleplerini ciddi oranda teknik tekstillere kaydırdı. Küresel piyasada bu alan doğru ciddi bir kayma söz konusu. Bunun yanında Türkiye’de bu alanda hızla gelişme gösteren ülkelerin başında geliyor. Techtextil fuarına Türk firmalar ilk defa pavilyon olarak katılacak. İTKİB’in de katkılarıyla hükümet ciddi destek sağladı. Bu çalışmalar da firmaların etkinlikte daha güçlü yer almasını sağlayacak.”

Türk Pavilyonu Farklı Salonlarda Yer Alacak

Etkinlikte toplamda 13 ülke pavilyonunun yer alacağını açıklayan Janeke, Türk firmaların tek bir özel alanda değil farklı bölgelerde ürünlerini tanıtacağını belirtti. Pavyon isteğinin ülkeden ülkeye değiştiğini aktaran Janeke, resmi olarak en az 10 firmanın katıldığı ülkelerin pavilyon olarak yer alabildiğini aktardı. Pavilyonların firmalar için çok önemli avantajlar sağladığını belirten Janeke  şöyle devam etti; “Pavilyonlar fuara ilk katılanlar için lojistik anlamda katkılar sunuyor. Bunun dışında ülkeler daha aktif ve etkili tanıtımlar yapıyor. Ayrıca hükümetlerin de bu konuda destekleri olabiliyor” dedi.

Ülke pavilyonlarının dışında tekstilin en önemli segmentlerinden olan nonwoven üreticisi firmaların şu an için kayıtlarına devam ettiğini ifade eden Janeke; “Umuyorum ki etkinliğin başlamasına kısa zaman kala nonwoven üreticileri de fuara olan ilgisini artıracak” dedi. Fuardaki geri dönüş yapan firmaları da değerlendiren Janeke, Tectextil olarak yapılan her edisyonda kaliteli sunuşların bir sonucu olarak bu firmaların geri döndüğünün altını çizdi.

Sempozyumlar Katılımcıları ve Ziyaretçileri Bilgilendirecek

 

Techtextil etkinliğinde iki sempozyum yapılacağını ifade eden Janeke, Techtextil ve Avantex Sempozyumu’yla etkinliğe olan ilgiyi artıracaklarını dile getirdi. İki sempozyumun da sektör için itici güç olacak çalışmalar yürüttüğüne vurgu yapan Janeke konuşmasına şöyle devam etti; “Son yenilikler teknolojik gelişmeler sempozyumun konularını oluşturuyor. Techtextil sempozyumu, genel olarak yeni üretimler ve tekstilde yaşanan teknolojik gelişmeler etrafında şekilleniyor. Etkinliğin odaklandığı noktalar ise, kullanılabilirlik, sürdürülebilirlik ve hafif yapılar.  Techtextil Sempozyumu temaları arasında, kullanıcıların gereksinimleri, nano teknoloji ve yüksek performanslı tekstil ürünleri, sürdürebilir tekstil teknolojileri, yeni elyaflar, hafif yapılarda teknik tekstilin kullanımı, teknik tekstilde sürdürülebilirlik konusunun geliştirilmesi, akıllı tekstil ürünleri, terbiye teknolojileri yer alıyor.”

Avantex Sempozyumunun konularına da değinen Janeke; “Avantex Sempozyumu yeni ürünler, trendler ve tekstil materyalleri hakkında küresel görüşlerin yer aldığı bir etkinlik olacak. Bu organizasyonun odak noktasında ise kullanılabilirlik ve koruyucu ürünler yer alıyor. Avantex Sempozyumu’nun temalarını; koruyucu personel kıyafetleri, akıllı giyim ürünleri, fonksiyonel giyimler, giysiler ve elektronik sistemler oluşturuyor” dedi.


Eş Zamanlı İki Etkinlik, Ziyaretçiler İçin Büyük Şans

Hyatt Otel’de yapılan tanıtım etkinliğinde konuşan Texprocess Fuar Müdürü Iris Jeglitza-Moshage, 2. kez düzenlenen Texprocess etkinliğinin yüksek teknolojiye dayalı çözümler sunan firmalar ve kaynak kullanma alanında fikirler sunan katılımcıları bir araya getireceğini hatırlattı. 90’dan fazla ülkeden ziyaretçi ağırlamayı beklediklerini ifade eden Moshage, 17.000 ziyaretçinin yanında, 40 ülkeden 330 katılımcıyı ağırlayacaklarını belirtti. Fuar alanının yüzde 70’lik kısmının şimdiden satıldığının altını çizen Moshage konuşmasını şöyle sürdürdü; “  Texprocess, Techtextil etkinliğine göre daha yeni bir fuar. Buna rağmen çok başarılı olduğunu düşünüyorum. İki etkinlikte de yeni fikirlere açık katılımcı firmalar yer alacak. . Bu kalitede olan iki etkinliği bir arada bulabilecekleri için ziyaretçiler çok şanslı. Tek bir bilet alan ziyaretçi iki fuar alanını da gezme imkanına sahip olacak.”

Texprocess fuarında en çok öne çıkan konulardan birisinin bilgi teknolojileri alanı olduğunu hatırlatan Moshage, bu işlemlerin üretim ve ticari desteğin dışında, üretim sürecini optimize etmeyi ve hızlandırmayı da desteklediğini belirtti. Fuarda diğer odak noktalarının başında dizayn ve kesimden pazarlamaya kadar kullanılan 3-D simülasyonlar olacağını ifade eden Moshage; “Source It’ (Kaynak Yarat) başlığı ile hazır giyim sektörüne de çözümler sunulacak. Yeni İş bağlantıları bu alanda gerçekleşecek. Umuyorum ki katılımcı olarak firmalar kendilerini ziyaretçilere en faydalı biçimde anlatacak” dedi.

Alman Makinacılar İçin Türkiye Çok Önemli

VDMA Genel Müdürü Elgar Straub’ta, Messe Frankfurt’un düzenlediği toplantıda Alman makine üreticilerinin fuar hakkındaki düşüncelerini ve sektöre dönük çalışmalarını anlattı. Sürdürülebilirlik ile ilgili bilincin artması, üretim maliyetlerinin yükselmesi ve zamanın öneminin, üreticiler için sıkıntı yarattığını kaydeden Straub, bu beklentilerin sonucunda yeni teknolojilere olan talebin arttığını hatırlattı.  Türkiye’nin küresel piyasada söz sahibi ülkelerden birisi olmaya başladığını dile getiren Straub, teknik tekstillerin işlenmesi konusunda istikrarlı bir büyüme yaşandığını ifade etti. Starub sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye pazarında tüketici taleplerinin üst noktada olduğunu belirtmek isterim. Arap ülkelerinden Orta Asya’ya kadar Türkiye’nin tüm bölgedeki öneminin de altını çizmek gerekiyor. Doğu ve Güney Doğu Avrupa da dahil olmak üzere tüm bölge üzerinde, Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli satın alıcılarına yakın konumu,  yetenekli iş gücü ve tekstil işleme geleneği, fark yaratmasına neden oluyor.”

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.