Techtextil ve Texprocess için Başvuruların Tarihleri Belirlendi

Maksimum ilgiye değer sıra dışı yenilikler: Büyük ilgi çeken Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri 2024 için Stellar Ürünlerinin Başvurusuna yönelik start verildi.

  22 Ocak 2024 08:55 Pazartesi
Techtextil ve Texprocess için Başvuruların Tarihleri Belirlendi

Sektörün en yeni ve teknolojik açıdan en sofistike ürün ve süreçlerini keşfetmeyi büyük bir sabırsızlıkla bekleyen 23-26 Nisan 2024 tarihleri arasındaki Techtextil ve Texprocess için hazırlıklar eksiksiz sürüyor. Her iki fuarın ayrılmaz bir parçası olan İnovasyon Ödülleri gerçekten öne çıkanlar arasında yer alıyor. İki uzman jüri sektördeki en yeni, en akıllı ve sıra dışı yenilikleri seçecek ve böylece tüm ödüllü şirketlerin ve onların en iyi çözümlerinin Techtextil ve Texprocess 2024'te tüm ziyaretçilerin dikkatine sunulmasını sağlayacak. “Tekstil üretim ve işleme endüstrisindeki rakipsiz araştırma, ürün ve teknolojilerin sonucu olan en son yenilikleri yaklaşan Techtextil ve Texprocess ticaret fuarlarında bir kez daha sunmaktan gurur duyuyoruz. Ziyaretçilerimiz için Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri gerçekten öne çıkan başlılar olarak yer alıyor. Her iki yılda bir, bu yenilikler, pazarı teşvik eden ve yenilikçi gücü ve endüstrilerin ruhunu gösteren verimlilik, ultra yeni malzemeler, kaplamalar ve sürdürülebilir üretim gibi gelişim alanlarında sektörler tarafından entegre edilen gelecek-odaklı rotanın ideal bir ifadesini sağlar’’ dedi, Techtextil ve Texprocess Direktörü Sabine Scharrer.

2024 Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri için tüm başvuruların kapanış tarihi 15 Aralık 2023'tür. Ödüller, 2024 yılında Techtextil veya Texprocess katılımcısı olup olmadığına bakılmaksızın tüm şirketlere, enstitülere, üniversitelere, politekniklere ve bireylere açıktır. Girilen gelişmelerin maksimum iki yıl süreyle pazarda yer alıyor olması veya pazara lansmanından kısa bir süre önce gerçekleştirilmesi gerekir. Aralık 2023'ün ortasından itibaren deneyimli uluslararası uzmanlardan oluşan iki jüri, sunulan ürünleri kapsamlı bir şekilde inceleyecek ve bunları yenilik, ekonomik uygunluk, potansiyel ve yaratıcılık gibi kriterler açısından değerlendirecek. Kazanan şirketler ilk kez 23 Nisan 2024'te Frankfurt am Main'deki fuarın ilk gününde tam kapsamlı bir duyuruyu içeren bir törenle tanıtılacak.

İşletme Bağlantılı: İnovasyon Ödülleri Büyük İlgi Görüyor

Ödüllü şirketler ve araştırma enstitüleri, Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödüllerinin yarattığı yeniliklere gösterilen yüksek ilgiden besleniyor. Örneğin, 2022 yılında Deutsche Basalt Faser GmbH ile birlikte 'Yeni Teknoloji' kategorisinde Techtextil İnovasyon Ödülü'nü alan Almanya Aachen merkezli FibreCoat GmbH raporunda; “İnovasyon Ödülünü kazanmak bizim için bir dönüm noktasını temsil ediyor çünkü bu şekilde onurlandırılmak her zaman tutkumuz oldu. Techtextil İnovasyon Ödülü tekstil sektörünün en prestijli ödülüdür” ifadesini paylaştı. İki şirket, alüminyum kaplı bazalt elyafın ortaklı geliştirilmesi için seçildi. FibreCoat'a göre yeni ürün, hastaneler veya hizmet çiftlikleri gibi binalarda duvar kâğıdı olarak kullanılan elektromanyetik korumanın geleneksel alüminyum folyoya göre 20 kata kadar daha ucuz olacağı anlamına geliyor. Bir diğer cazip ve özellikle hızlı büyüyen pazar ise elektrikli araçlara yönelik koruma çözümleridir.

Şirketin 'Yeni Teknoloji' kategorisinde 2022 Texprocess İnovasyon Ödülü'ne seçilmesinin ardından Juki Orta Avrupa müşterileri arasında da olumlu yanıtlar kaydedildi. Şirket, yenilikçi AW-3S otomatik bobin ipliği sarma ve besleme cihazıyla ödülü kazandı. Jüri, Endüstri 4.0'ın bir başka örneği olarak manuel süreçlerden otomatik süreçlere geçişten etkilendi ve cihazın sadece üretkenliği artırmakla kalmayıp aynı zamanda dikiş makinesi operasyonel ekibinin yorgunluğunu da azalttığını söyledi.

Ödül Kazananlar için Pazara Çıkış Desteği

İtalya'nın Vérabuccia şirketi de 2022 yılının kazananları arasında yer aldı ve meyve atıklarının modanın ana başlıklarına dönüştürülmesini sağlayan patentli, yenilikçi üretim süreciyle 'Performans Modası' kategorisinde Techtextil İnovasyon Ödülü'nü aldı. Gerçek hayvan derisini taklit etme eğiliminde olan diğer bitkisel derilerden farklı olarak bu işlem, ananas kabuğunun orijinal görünümünü korur. Jüri, İtalyan etiketinin beklenmedik malzemeler kullanılarak orijinal modalar yaratıldığı ezber bozan düşüncesini onurlandırdı. Şu anda, ödülü aldıktan bir yıl sonra Vérabuccia, patentli süreciyle önemli pazarlara açılmak için çalışıyor.

2024 Girişleri için Start Verildi

Artık şirketler, enstitüler, üniversiteler, politeknikler ve bireyler, Techtextil İnovasyon Ödülü 2024 veya Texprocess İnovasyon Ödülü 2024 için ilham veren, ezber bozan ve yenilikçi yeni ürünlerine ait sunumlarını 15 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirme ve 23 Nisan 2024 tarihinde fuarın ilk gününde Frankfurt am Main'de seçkin bir platformda ödüllü fikirlerini sunma fırsatı bulacaklar. Jüri, iki sektörün heyecan verici birçok segmentinden ortaya çıkan en yenilikçi fikirleri oylamayı sabırsızlıkla bekliyor.

Techtextil ve Texprocess, tekstil iş ağı Texpertise'ın bir parçasıdır. Bu Messe Frankfurt ağı, tekstil işinin her yerinden en yeni temaları, trendleri ve etkinlikleri bir araya getiriyor ve dünyanın her yerinden 500.000'den fazla insanı bağlıyor. 11 ülkede 50'den fazla uluslararası ticaret fuarıyla Messe Frankfurt, tekstil ticaret fuarlarında küresel bir pazar lideridir. Texpertise, araştırma ve geliştirmeden iplik, kumaş, hazır giyim, moda, fason üretim, ev ve ev tekstili ve teknik tekstillere, ve işleme ve temizleme teknolojilerine kadar tüm tekstil değer zincirini kapsıyor. Bilinçli Moda ve Yaşam Tarzı Ağı tarafından desteklenen Birleşmiş Milletler Ortaklıklar Ofisi ile iş birliği içinde olan Texpertise Ağı, tekstil sektörünü sosyal, ekonomik ve çevresel değişim yaratmak üzere tasarlanan çözümleri uygulamak için bilgilendirir ve mobilize eder. Amaç, Frankfurt'tan New York ve Atlanta üzerinden Şanghay ve Paris'e kadar tüm Texpertise Ağı tekstil etkinliklerinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık yaratmaktır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.