Münih Fabric Start Gerçekleştirildi

Moda endüstrisinin uluslararası ve kovid öncesi zamanlara kıyasla kısıtlı kıtalar arası seyahat davranışı ve pazardaki genel değişiklikler de kısmen Münih Fabric Start'a yansıdı. Münih Fabric Start'ın 52’nci edisyonu başarı ile sona erdi.

  01 Kasım 2023 08:30 Çarşamba
Münih Fabric Start Gerçekleştirildi

Sonbahar.Kış 2024/25 için en önemli kumaş trendleri, en ilişkili endüstri konuları üzerine derslikler ve tartışmaların yanı sıra çok sayıda ağ oluşturma fırsatı: üç günün ardından, 1.100'den fazla koleksiyonun teşhir edildiği Almanya'nın en büyük ve en önemli kumaş fuarı Münih Fabric Start gerçekleştirildi. Moda endüstrisinin uluslararası ve kovid öncesi zamanlara kıyasla kısıtlı kıtalar arası seyahat davranışı ve pazardaki genel değişiklikler de kısmen Münih Fabric Start'a yansıdı ilk kez Temmuz ayı başlarında gerçekleşen fuarda katılımcılar ve ziyaretçiler tarafında temelde pozitif olan ruh hali, Münih ticaret fuarı yerinin kumaş tedariki için hazır olduğunu kanıtladı.

Bu yaz 20’nci yaşını kutlayan denim fuarı Bluezone'un yıl dönümü edisyonu, tek durak kaynak platformu The Source ve inovasyon merkezi Keyhouse, iki günün ardından bu sezon için kapılarını kapattı.

Münih Fabric Start genel müdürü Sebastian Klinder, "Münih Fabric Start, bilinen güçlü yönleriyle aranan platform olduğunu bir kez daha kanıtladı: son derece profesyonel bir çalışma ortamında, uluslararası katılımcı portföyünün güvenilir en yüksek kalitesi ve ilham yaratımı, bilgilendirme ve ağ oluşturma için çeşitli fırsatlarla, tek durak noktası olarak Münih Fabric Start, tek bir yerde kümelenmiş koleksiyonlar oluşturmak için gereken hemen hemen her şeyi sunuyor. Bu niteliksel devamlılığı, moda sektörünün birçok bileşeninin yeniden dizayn edildiği ve teste tabi tutulduğu dönüşüm dönemlerinde bir ticaret fuarı olarak sunabilmemiz ziyaretçilerimiz, katılımcılarımız ve ortaklarımız tarafından onurlandırılıyor ve Munich Fabric Start'ın doğru insanları doğru yerde ve doğru konularda bir araya getiren inancımızı doğruluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Eğilimler: Sonbahar.Kış 24/25 Neler Getirecek?

Bu yıl ilk kez yaz tarihinin çok daha erken olması nedeniyle, Münih Fabric Start erken trend araştırmaları için bir yer olarak ilgili içeriğini bir kez daha artırdı. 2024/2025 kış sezonu için özel olarak geliştirilmiş beş merkezi estetik trendler, "birbirleri" adlı tekrar eden tema altında birleştirildi ve MOC'nin fuayelerinde geniş bir alan boyunca sahnelendi: Highland Hybrids: doğa, gelenek ve performansın bir patchwork'ü; Mystic Beings: elflerin, kahramanların, canavarların ve robotların fantastik dünyası; System Cringe: eylem geçme çağrısı yapan bir hareketlenme; Kinky Classics: tarz ve retro-fütüristik bir bakış açısı olan Past Forward ile kışkırtıcı bir şekilde dışa dönük.

“Geçmişte, güzel ve zayıf cinsiyete dair modası geçmiş fikirlerimizle uyumlu olmadıkları için, tüm renk ve malzeme dünyası en başından kadınlar için dışlandı. Ve şimdi kadınların fethettiği tam da bu renkler ve malzemeler. Moda tarihinde ilk kez, kadınlar artık beton, antrasit kömür ve çamur renkleri ile domuz sele derisi, katı ham madde denim ve yamalı tüvit gibi malzemeleri giyiyor" dedi, DMI CEO'su Carl Tillessen en çarpıcı değişimleri özetlerken. MOC'deki gösteriden bir gün önce gerçekleşen DMI Moda Günü de başarılı bir prömiyeri kutlayarak benzer ziyaretçi ve katılımcılar için sinerjiler yarattı.

Fuarın Türk Katılımcıları Memnun Ayrıldılar

Yünsa’nın Satış Lideri Eser Kaygusuz, yaptığı değerlendirmede, “Müşterilerimizin çoğu, çoğunlukla yün, polyester ve likra bileşimi olan streç kumaşlar ve aynı zamanda kaplamalar ve ceketler için flanel arıyor. Defile Sonbahar.Kış 24/25 sezonuna odaklansa da sadece siyah, lacivert ve gri değil, parlak renklere de büyük ilgi gördük. Bunda da bir zihniyet değişikliği görebiliriz.”

Bossa Ürün Geliştirme Müdürü Müge Tunceren, “Bluezone iyiydi. Çok sayıda müşterimiz oldu. MAC, Adriano Goldschmied, Gardeur ve Angels gibi büyük markaların yanı sıra daha küçük markalar da oradaydı. Renewcell'in yanı sıra kahverengi ve rejenere pamuklu kumaşlarımıza yönelik de güçlü bir ilgi vardı” açıklamasında bulundu.

Sharabati Denim Küresel Pazarlama Müdürü Dr. Dilek Erik, “Münih Fabric Start'ta zaten çok uzun bir süredir fuardayız. Bu yıl 6’ncı Salon'a ilk kez geliyoruz ve çevre taze, büyük ve iyi aydınlatılmış olduğu için burada olmaktan çok mutluyuz. Alman pazarında oldukça güçlü olduğumuz için, randevularımızı her zaman gösteriden önce planlıyoruz ve planlananın dışında ziyaretçi beklentisi dışında olmuyoruz. Büyük Alman markalarının çoğu buradaydı ve gidişattan memnunuz" dedi.

Güncel Veriler & Rakamlar

Münih'teki Münih Fabric Start, toplam 42.500 metrekare üzerinde moda ve denim endüstrisini sekiz alanda bir araya getirdi -Ekler, Per4mance, Kaynak, Kumaşlar, Tasarım Stüdyoları, Bluezone, Keyhouse / Sürdürülebilir Yenilikler ve The Source. Algaeing, Assyst, Cadica, Çalık, CNC, Denim Authority, Isko, KBC, Kurabo, Liberty, Lisa, Naveena Denim, NDL, Orta, Royo, Saitex, Sharabati, Sorona, Takisade, Tessuti, WeNordic ve Yünsa gibi uluslararası üne sahip katılımcılar tarafından tekstil ve giyim sektörüne yönelik yaklaşık 900 uluslararası tedarikçiden 1.100'ün üzerinde koleksiyon sunuldu.

56 ülkeden toplam 10.800 ziyaretçi – çoğu Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda ve Türkiye’nin yanı sıra Çin'den ve aynı zamanda Japonya, Yeni Zelanda ve Birleşik Devletler’den – ilgili markalardan ve perakendecilerden diğerlerinin arasında  Adidas, Akris, Anna van Toor, Armedangels, Baldessarini, Betty Barclay, BMW, Brax, Calvin Klein, Calida, Cambio, Camel Active, Comma, Drykorn, Escada, Esprit, Gerry Weber, Holy Fashion Group, Hugo Boss, IB Company, Inditex, Katag, Lagerfeld, Living Crafts, Lodenfrey, Luisa Cerano, MAC Mode, Marc Cain, Marc O’Polo, Mey, More & More, Murkudis, Olsen, Olymp, Orsay, Otto, Oui, Peek & Cloppenburg, Puma, QVC, Riani, S. Oliver, Schumacher, Seidensticker, Strellson, Talbot Runhof, Tommy Hilfiger, Tom Tailor ve Uli Schneider’in yer aldığı rekabetçi bir pazar ortamında genel olarak ziyaretçi sayısı biraz düşüş gösterdi.

Yakın geleceğe bakan Münih Fabric Start, halihazırda takvime alınan üç önemli tarihe odaklanıyor: Birincisi, Motorworld'de ilk kez 13 ve 14 Eylül 2023'te gerçekleşecek olan reVIEW Sonbahar.Kış 24/25- ve böylece MFS ve Bluezone'un önceki zaman dilimini kapsıyor- sektöre her zamanki gibi Münih'te geç bir sipariş tarihi sunuyor. Yalnızca on hafta sonra, 28 ve 29 Kasım 2023 tarihlerinde preVIEW gerçekleştirilecek ve 2025 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sipariş etmek için ilk fırsat sunulacak. Son olarak sektör, 23-25 Ocak 2024 tarihleri arasında Münih Fabric Start ve Bluezone için yeniden bir araya gelecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.