ITMAconnect Sanal Ziyaretçilere Açılıyor

Dünyanın en büyük tekstil ve hazır giyim teknolojisi fuarının 19’uncu edisyonu, çeşitli delegasyonların ve destekleyici organizasyon gruplarının da katılımını sağladı.

  25 Temmuz 2023 08:30 Salı
ITMAconnect Sanal Ziyaretçilere Açılıyor

Pandeminin etkisinden kurtulan küresel tekstil endüstrisi, Milano'da düzenlenen Itma 2023'teki güçlü varlığıyla olağanüstü bir direnç göstererek dünyanın dikkatini çekti. Büyük bir merakla beklenen bu etkinlik, 1.709 katılımcının etkileyici bir şekilde bir araya gelmesiyle hayata geçen ve çığır açan teknolojilerin kapsamlı bir vitrini olarak hizmet etti.

Itma 2023, fuarın tekstil endüstrisinin geleceğini şekillendirmedeki önemini kavrayan karar verici endüstri liderlerini ve etkili girişimcileri cezbetti. Yoğun bir katılımla, etkinlik 143 ülkeden 111.000'in üzerinde çeşitli ve istekli bir ziyaretçi katılımına sahne oldu. Ziyaretçilerin katılım sağladığı ilk altı ülke İtalya (%29), ardından Türkiye, Hindistan ve Almanya (her biri %6), Fransa (%4) ve Brezilya (%3) olarak sıralanmaktadır.

CEMATEX Başkanı Ernesto Maurer şunları söyledi: “Bu edisyon, 2019'daki bir önceki fuardan daha yüksek ziyaretçi katılımıyla büyük bir başarı oldu. Bu Itma'da, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe yönelik dönüşüm yolculuğu ileriye doğru büyük bir adım attı. Tüm tekstil ve hazır giyim üreticileri ekosisteminin paydaşlarının varlığıyla mega bir buluşma oldu. CEMATEX dernekleri ve üye şirketlerinin yanı sıra diğer tüm katılımcılar, fuarın tüm beklentilerimizi aştığı için sonuçlardan memnunlar.”

ACIMIT Direktörü Federico Pellegata şunları kaydetti: "Milano edisyonunun verileri, Itma'nın dünya tekstil makineleri endüstrisi için en önemli vitrin olduğunu doğruladı. Katılım sağlayan ziyaretçilerin kalitesi değerlendirmeye alınırsa, büyük bir başarıydı ve birçok İtalyan katılımcı kontratlarını muhafaza ederken makinelerini satabildi."

Dünyanın en büyük tekstil ve hazır giyim teknolojisi fuarının 19’uncu edisyonu, çeşitli delegasyonların ve destekleyici organizasyon gruplarının da katılımını sağladı. Birçok yetkili ve hükümet temsilcisi arasından Itma 2023, iki büyük tekstil üreticisi ülkeden, Hindistan ve Özbekistan'dan üst düzey ülke delegasyonlarına ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en büyük 6’ncı pamuk üreticisinden gelen heyete, ülkesindeki tekstil endüstrisini canlandırmak için güçlü niyetini beyan eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev başkanlık etti. Hindistan Smt tarafından temsil edildi. Hindistan Tekstil Endüstrisi Konfederasyonu (CITI) iş heyetine başkanlık eden Hindistan Devlet (Tekstil ve Demiryolları) Bakanı Darshana Vikram Jardosh oldu. Delegasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik dalgasını sürdürerek yeni fırsatları yakalamaya hevesli 39 üst düzey Hintli tekstil ve konfeksiyon CEO'sundan oluşuyordu.

Smt. Jardosh şunları söyledi: “Itma 2023, tekstil makinelerinin mükemmel bir vitriniydi. Fuar sırasındaki etkileşimlerin sektördeki yatırımları daha da teşvik edeceğinden ve Hindistan'ın Başbakan Narendra Modi'nin Çiftlikten Elyafa, Fabrikaya, Modaya, Yabancı vizyonuna kadar uzanan ve 5F vizyonu olarak adlandırılan hedefe ulaşmasına yardımcı olacağına eminim."  Itma 2023 ayrıca Avrupa Komisyonu DG GROWI İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ Direktörü Valentina Superti'yi de ağırladı. Sürdürülebilir Dönüşüm forumu için Etki Finansmanında sunum gerçekleştirdi.

Ortak Kabul

Itma'da start-up'lardan yetkin endüstri liderlerine kadar uzanan katılımcılar, 2023 edisyonuna ilişkin ortak kabul sağladı. Karl Mayer Grubu CEO'su Arno Gärtner şunları söyledi: “Itma 2023, bir kez daha dünyanın her yerinden karar vericiler ve uzmanlar için bir konum. Sürdürülebilirlik ve dijital süreç çözümleri gibi stratejik konulara katılımımız, mevcut müşteri zorluklarına yanıtlar sağladı. Uluslararası müşterilerimizle inanılmaz sayıda yoğun görüşmeler yaptık. IPR düzenlemesinin uygulanmasının Itma'da ciddiye alınmasından müteşekkiriz. Fuar sırasında patent haklarımıza yönelik bir ihlal davasına karşı başarılı bir şekilde harekete geçmiştik.”

Itma'da ilk kez katılımcı olan TreeToTextile Uygulama & Sürdürülebilirlik Başkanı Ida Alnemo şunları söyledi: "Milano'daki Itma 2023, ziyaretçiler arasında büyük ilgi gören gerçekten yenilikçi bir ortam olan, Start-up Valley'e katılma fırsatının sunulduğu büyük bir ticaret fuarına ilk katılımımızdı. Dünyanın her yerinden ve değer zincirinin tüm bileşenlerinden yoğun bir pozitif katılıma şahitlik ettik. Itma, herkese daha iyi elyaflar sağlama konusunda, tekstil endüstrisinde pozitif bir değişiklik yapmak için bizimki gibi çığır açan yenilikleri ölçeklendirmek amacıyla ihtiyaç duyulan, gelecekteki iş birliği için harika bir platform oldu.”

Katılımcılardan gelen pozitif geri bildirimleri özetleyen VDMA Tekstil Makineleri Başkanı Dr. Janpeter Horn, “Itma 2023, pandemiden sonra ziyaretçi sayısında ve kalitesinde düşüş yaşamayan birkaç uluslararası fuardan biri. Bu, Itma'nın yarattığı etki hakkında çok şey anlatıyor! Milano fuarı, Hannover'deki ITMA 2027 için bir ölçüt belirledi. Oradaki ev sahipliğinden 36 yıl sonra Itma'nın başarı öyküsünü sürdürmek için hevesliyiz ve kendimize güveniyoruz.” Bir sonraki Itma, 16-22 Eylül 2027 tarihleri arasında Hannover Etkinlik Merkezinde yapılacak.

ITMAconnect Platformu

Tekstil ve hazır giyim teknolojisi üreticilerinin dünyanın en büyük dijital listesi olan ITMAconnect, bu yılki ITMA fuarını tamamlamak için sunuldu. ITMA 2023 dışı ziyaretçiler, artık Milano fuarına katılan uluslararası teknoloji sahipleri ve üreticilerle kaynak ve ağ oluşturmak için platforma erişebiliyor. Kayıt olmak için lütfen bu bağlantıya tıklayın: https://www.itma.com/dashboard/visitor/login. ITMA 2023'te ileri malzemeler, otomasyon ve dijital gelecek, yenilikçi teknolojiler, sürdürülebilirlik ve döngüsellik üzerine tekstil çözümleri sergilendi. Milano'daki gösterim 14 Haziran'da sona erdi.

CEMATEX & ITMA Hakkında

Avrupa Tekstil Makineleri Üreticileri Komitesi (CEMATEX), Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık'tan ulusal tekstil makine birliklerini içermektedir. ITMA ve ITMA ASIA'nın sahibidir. Tekstil makineleri fuarlarının 'Olimpiyatları' olarak kabul edilen ITMA, tekstil ve hazır giyim üretiminin her bir yalın iş süreci için en son teknolojiyi teşhir etme konusunda 72 yıllık bir geçmişe sahiptir. Avrupa'da dört yılda bir düzenlenmektedir.

ITMA Hizmetleri Hakkında

Merkezi Brüksel'de bulunan ve ana şubesi Singapur'da bulunan ITMA Hizmetleri, ITMA 2023'ün ve gelecekteki ITMA markalı etkinliklerin atanmış organizatörüdür. ITMA ve dünya çapındaki diğer büyük ticaret fuarlarını organize etme konusunda geniş deneyime sahip profesyoneller tarafından yönetilmektedir. ITMA'nın benzersiz satış teklifini ve küresel bir izleyici kitlesine uygunluğunu korumayı ve genişletmeyi amaçlamaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.