İTHİB Öncülüğünde URGE Proje Desteği Toplantısı

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’in ev sahipliği yaptığı UR-GE Proje Destekleri konulu toplantı Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürünün de katılımıyla gerçekleşti.

  18 Ocak 2019 00:00 Cuma
İTHİB Öncülüğünde URGE Proje Desteği Toplantısı

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ev sahipliğinde 26 Kasım 2018 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda Devlet Yardımları ve UR-GE Proje Destekleri konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya'nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda tekstil sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalarla bir araya gelinerek son dönemde devlet yardımlarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz “Ocak-Ekim döneminde geçen yıla kıyasla firmalarımızın yaptığı devlet yardımı başvurularında ciddi bir artış kaydedildi. Kırdığımız ihracat rekorlarında, firmalarımıza sağlanan bu desteklerin çok büyük payı bulunmaktadır. Ancak daha çok katma değerli ihracat gerçekleştirebilmek amacıyla; devlet yardımlarını daha fazla öğrenmeli ve verilen desteklerle firmalarımıza yeni ufuklar kazandırmalıyız.” dedi.

İhracatçıya Katma Değer Desteği

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya ise Bakanlık olarak bugüne kadar ihracata hazırlık aşamasından yüksek katma değere yönelik desteklerle ihracatçının yanında yer aldıklarını ve mevcut destekleri daha da geliştirerek ihracatçının teminatı olmaya devam edeceklerini belirtti. Toplantının ikinci bölümünde Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanlarından Hürol Karlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projeleri (UR-GE) hakkında bir sunum yaptı. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların ihracata ilk adımlarını atmalarını sağlayan bu destekle neler kazanacaklarını anlatan sunumu büyük ilgi gördü.

Tekstilcilere Uluslararası Destek

Toplantıda, bir sonraki dönemde İTHİB tarafından örme kumaş, dokuma kumaş, konfeksiyon yan sanayi, el örgüsü ipliği ve teknik tekstiller alanlarında hayata geçirilmesi planlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projeleri de tanıtıldı. Şu anda yürütülmekte olan ev tekstili alanındaki projenin yanı sıra pek çok alt başlıkta başlatılması planlanan projelerle tekstil ihracatçılarının uluslararası arenada daha fazla etkili olması hedefleniyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.