İnsan Zekâsı: Sonbahar-Kış 2025-26 için Intertextile Directions Trendleri Duyuruldu

Intertextile, sürekli değişen moda dünyasıyla birlikte gelişen tekstile otuz yıldır liderlik etmektedir.

  29 Ağustos 2024 08:51 Perşembe
İnsan Zekâsı: Sonbahar-Kış 2025-26 için Intertextile Directions Trendleri Duyuruldu

En son kumaş ve aksesuar trendlerini keşfetmek için 1998 yılında Intertextile Directions Trend Komitesi kuruldu. İki yıl sonra, ilk Intertextile Directions Trend Forumu fuarda başlatıldı. Fuar 30'ncu yıldönümünü kutlarken, büyük alıcılar için popüler bir durak olan Trend Forum, Sonbahar / Kış 2025-26 için en öncelikli kumaşları duyuracak. İnsan üstün zekâsı teması kapsamında, 27-29 Ağustos tarihleri arasında Şanghay'daki Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi'nde dört ana trend keşfedilecek – KULLANIM, SAKİNLİK, ÇOĞULCULUK ve PROJEKSİYON.

Çeşitli küresel moda başkentlerini temsil eden komite, NellyRodi™ Ajansı (Paris), Sachiko Inoue (Tokyo), Elementi Moda (Milan) ve DONEGER | TOBE (New York) uzmanlarından oluşuyor ve gelecek yılın eğilimleri hakkında öngörü sağlamak için iş birliği yapıyor. Bu yılki Intertextile Directions Trend Forum'un lideri Sachiko Inoue, H.I. – İnsan Üstün Zekâsı ana teması altında dört eğilimi hayata geçirecek.

Makinelerin bize yardım ettiği veya bizi değiştirme eğiliminde olduğu bir çağda, İnsan Üstün Zekâsının önemini hatırlamak hayatidir. Bu sezon, dört beşeri değer bize geleceği hayal etmeyi sağlayacak: fonksiyonel, uzun-kullanımlı ürünlere dönük ihtiyaç; pilimizi yeniden şarj etme ve kontrolü geri kazanma arzusu; kendini ifade etme ihtiyacı ve tekliklerin kabul edilmesi; geleceği tasarlamak için geçmişe güvenme isteği.

KULLANIM

Kentsel üniformalardan ilham alınarak, çok yönlülük bu temanın merkezindedir. Pragmatik ve premium dolabın, usta el işçiliği ve teknik malzemelerin birleşiminde, ceket ana kullanım parçasıdır.

Giysiler hafif ve çok fonksiyonlu olmasına karşın, soğuk ve grimsi renk paleti güçlü kontrastlar, renk blokajı, pozitivite ve enerji ile dolu bir toniktir. Grafik ve “UP-timistic” estetikli premium kumaşlar modernist mimari baskılar, Bauhaus arşivleri ve retro 50'lerin duvar kağıtları tarafından ilham alınmıştır.

SAKİNLİK

Doğal renklerdeki giysiler için çağrıda bulunarak, bu tema kendimizi ve çevreyi sararken ya da perdelerken cömert hacimlerle korumak amacıyla ihtiyaçlarımızı uyandırıyor. Japonya'dan gelen ilham, özenli ahşap işleme, origami teknikleri ve ayrıca iç ve dış refah felsefesi ile geliyor.

Doğayı yeniden yaratım için, renk paleti moss, lichen, taze tohumlar, vahşi meyveler, Asya krizantemleri, dumanlı topraklar ve yoğundan tükenmişe doğal ahşaplarla rezonans gösterir. El yapımı ya da el yapımı gibi şık kumaşlar, bu yeryüzü tarzını, Asya duvar askılarından, çiçek buketleri ve hayvan motiflerinden ödünç alınan gravürler ve duvar kağıtlarından desenlerle, yeniden yaratıyor.

ÇOĞULCULUK

80'lerin cesur ruhuna sahip couture hacimleri, muhteşem süslü malzemeler, XXL mücevherler, "Art Deco" tuşeleri, Oryantal jakar ve gece Memphis'in bir ipucu ile modern ve tarihi bir sofistike dönüşüm.

Mücevherlerden ilham alan karanlık renkler yelpazesi (saphir, emerald, ruby) yeni altınlarla güçlü kontrastlar oluşturur (bronzdan amber kırmızıya ve kış sarısına). Doğu-Batı etkilerinin bu kültürel zenginliğinde, maxi desenleri zorunludur. Art Deco etkileri, bazen duyarlı bitkisel elementler ve fraktal görsel işlemeleri içeren yeni renkler ile de tekrarlanıyor.

PROJEKSİYON

Bu Avant-Gardism teması yeni bir dijital şafağı temsil ediyor. Ham, buzlu Nordik manzaralarından ilham alan dondurulmuş bir kış suyu yelpazesi parlak, dijital, kimyasal tonları yansıtıyor.

Çeşitli muhteşem dünyalar koruyucu veya süslü giysiler için de ilham kaynağı sunar, mat veya parlak temelde büyüleyici pastel renkleri sunar. Sebze tabanlı mürekkep, eğimli, su renkli 3D efektleri, mikro / makro ölçekte uygulanmak üzere dijital bir soyutlama yaratır.

En Son Trendleri Arayan Alıcıları İham için “Kumaştan Modaya”

Intertextile Directions Trend Forum'da çok çeşitli sergiler trend kumaşlarını sergileyecek. Fuar, Hong Kong Teknoloji ve Yüksek Öğrenim Enstitüsü (THEi) ile “Kumaştan Modaya” projesinde bu edisyonda iş birliği yapacak. Trend Komitesi tarafından elle seçilen kumaşlar, alıcıların tekstil ürünlerinin moda potansiyelini daha iyi görselleştirmesi için Trend Forum'da ekranlarda gösterimlenecek 2D ve 3D giysilere dönüştürülür.

Intertextile Şanghay Hazır Giyim Kumaşlar – Sonbahar Edisyonu 27 – 29 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Messe Frankfurt Hakkında Faydalı Bilgiler

Messe Frankfurt Grubu, kendi sergi alanlarına sahip dünyanın önde gelen ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörlerinden biridir. Frankfurt am Main'deki genel merkezinde ve 28 bağlı ofisiyle yaklaşık 2,300 kişilik bir iş gücü ile dünya çapında etkinlikler düzenlemektedir. 2023 mali yılında grup satışları yaklaşık 609 milyon Euro'ydu. Fuarlar & Etkinlikler, Lokasyonlar ve Hizmetler iş alanlarımız altyapısı çerçevesinde müşterilerimizin ticari çıkarlarına verimli bir şekilde hizmet ediyoruz. Messe Frankfurt'un en temel yetkinliklerinden biri, dünyanın tüm bölgelerinde yaklaşık 180 ülkeyi kapsayan güçlü ve birbirine sıkı sıkıya bağlı küresel satış ağıdır. Kapsamlı hizmet yelpazemiz- hem yerleşik hem de çevrimiçi- dünya çapındaki müşterilerin etkinliklerini planlarken, organize ederken ve yürütürken sürekli olarak yüksek kalite ve esnekliğin keyfini çıkarmasını sağlar. Yeni iş modelleri geliştirmek için dijital uzmanlığımızı kullanıyoruz. Geniş hizmet yelpazesi, sergi alanlarının kiralanması, ticaret fuarı inşası ve pazarlaması, personel ve yemek hizmetlerini içermektedir. Sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizin temel direklerinden biridir. Burada ekolojik ve ekonomik çıkarlar, sosyal sorumluluk ve çeşitlilik arasında sağlıklı bir denge kuruyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.