Heimtextil 2024 Ocak Ayında Gerçekleştirilecek

Kanıtlanmış format artık daha kapsamlı ve uluslararası kapsamında. KONUŞMALAR & TURLAR'a ek olarak KÜTÜPHANE, mimarlık, iç mekân tasarım ve hizmet sektörü için merkezi araçlardan biridir.

  05 Ocak 2024 08:31 Cuma
Heimtextil 2024 Ocak Ayında Gerçekleştirilecek

New York, Şifalı Hastane, Dış Cephe Mekanlar ve Sürdürülebilirlik Arasında: Kontrat tasarımındaki temel zorluklar nelerdir ve geleceğe yönelik tekstil çözümleri neye benziyor? Heimtextil, 9- 12 Ocak 2024 tarihleri arasında İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü programıyla bu sorulara yanıt sağlayacak.

Kanıtlanmış format artık daha kapsamlı ve uluslararası kapsamında olacak. Sayısız yüksek profilli KONUŞMALAR & TURLAR'a ek olarak KÜTÜPHANE, mimarlık, iç mekân tasarım ve hizmet sektörü alanlarındaki uzmanlar için merkezi araçlardan biridir.

2024, küratörlüğünü yaptığı İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü KÜTÜPHANE, Edmund Bell, Futura Leathers, Marburger Tapetenfabrik, Proneem, Textaafoam veya Vanelli Tekstil gibi seçkin katılımcıların yenilikçi işlevsel tekstillerini sunuyor. Malzeme kütüphanesi şu özelliklere odaklanmaktadır: alev geciktirici, ses emici, ışığa dayanıklı, antimikrobiyal, kir tutmaz ve fırçalanmaya karşı dayanıklı. Çok büyük sayıda firma ürünlerini, aralarında Gerhard Sperling (Alman Ev Tekstili Endüstrisi Birliği), Jasmin Grego (GREGO Jasmin Grego & Stephanie Kühnle Architektur) ve Felix Diener'in (Marburger Tapetenfabrik) yer aldığı ünlü uzman jüriye sundu.

İşlev, tasarımla eşleşen inovasyonla buluşuyor: Jüri üyeleri, başvuruların son derece yüksek kalitesi konusunda hemfikirdi: "Mimarideki zorluklar arttıkça tekstil çözümlerine yönelik talepler de artıyor. Bu, Heimtextil katılımcılarının inovasyonlarının bana ilham vermeye devam etmesi açısından daha da önemli olmasını sağlıyor’’ dedi, Kasım 2023'ün sonunda Frankfurt am Main'de gerçekleşen jüri toplantısından Jasmin Grego. Jüri meslektaşı Gerhard Sperling şunları ekledi, "İşlevsel tekstillerdeki teknolojik gelişmeler son zamanlarda etkileyici bir dinamizm kazandı. İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü KÜTÜPHANE 2024 için yapılan başvurular bunu bir kez daha doğruladı. Seçim yapmak bizim için kolay olmadı ama sonunda işlevsel tekstiller için son teknolojiyi gerçekten yansıtan bir sonuç sunmayı başardık." Felix Diener, KÜTÜPHANE'nin Heimtextil ziyaretçileri için özel katma değerini vurgularken, ‘’Genel olarak bu materyal kütüphanesinin çevrimiçi olarak da mevcut olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Ancak tasarım kalitesini özellikle haptikler, yapılar veya tasarımlar açısından yargılamak için tekstili canlı olarak deneyimlemek önemlidir. Bunun için KÜTÜPHANE'nin de yeri vazgeçilmezdir." Fuar yerleşkesinde salon 4.0'da, küratörlüğünde malzeme kütüphanesi, kontratlı işler için öncü işlevsel tekstil ürünleri sunuyor. KÜTÜPHANE TURLARI'nda üç jüri üyesi, seçimleri boyunca bizzat rehberlik edecek.

Bilgi Birikimi Formatları Geleceği Yansıtıyor

Heimtextil'deki Mimarlık.İç Mekân Tasarım.Hizmet Sektörü formatları açıkça kontrat sektörünün özel ihtiyaçlarına odaklanıyor. "Kontrat sektöründe bilgi ve ağ oluşturma ihtiyacının artmasına yol açan iki güçlü eğilimi gözlemliyoruz: Bir yandan otellerin, kamu binalarının, bakım tesislerinin, restoranların veya ofislerin tasarımına yönelik gereksinimler artarken sürdürülebilirlik ve yasal gereklilikler açısından da uygun tekstillerin seçiminde giderek artan bir rol oynuyor. Öte yandan, modern tekstiller giderek daha verimli hale geliyor ve bu nedenle ses yalıtımı, yangından korunma ve hijyen gibi yeni temel işlevleri de üstleniyor. Her iki gelişme de Mimarlık.İç Mekân Tasarım.Hizmet Sektörü programımıza yansıyor" dedi, Heimtextil Şov Direktörü Bettina Bär, Program, Messe Frankfurt'un sayısız saygıdeğer kanaat önderini çekmeyi başardığı özelleştirilmiş bilgi birikimi ve ağ oluşturma formatlarını içeriyor. 2024 yılında program genişletilecek ve daha da uluslararası hale gelecektir. "Sağlık & Bakım", "Dış Cephe Mekân", "Sürdürülebilirlik & İklim" ve "New York" ana başlıkları tüm etkinlik süresi boyunca temaya alınacak temel konular olacak.

Detaylı Mimarlık.İç Mekân Tasarım.Hizmet Sektörü programı şu anda etkinlik takviminde mevcut.

İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü BULUCU

Toplam 2.600'den fazla küresel katılımcı, Heimtextil'de yeniliklerini sunacak; bunların arasında, İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü BULUCU aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde bulunabilen, kontratlı işlere yönelik özel ürünler sunan sayısız şirket de yer alıyor. Listelenen katılımcılar arasında Bedding House (Hollanda), Elastron (Portekiz), Lameirinho (Portekiz), mah-ATN (Almanya), Martinelli Ginetto (İtalya) ve Mundotextil Industrias Texteis (Portekiz) gibi tanınmış şirketler yer alıyor. Ayrıca Infloor-Girloon (Almanya), Klassik Lamitex (Hindistan), Manifattura Tessile Calusiese (İtalya) ve MP (İtalya) dâhil olmak üzere birçok yeni katılımcı da katılımlarını duyurdu.

İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü KONUŞMALAR & TURLAR ve TURLAR

Heimtextil, tanınmış ortaklarıyla birlikte yüksek kalite içerikli derslikler ve temalı turlar sunuyor. Bunların arasında AIT dialog ve AHGZ / hoteldesign, bdia ve dünya mimarları da var. Fuarın dört günü boyunca çeşitli KONUŞMALAR & TURLAR ve TURLAR gerçekleştirilecek. Örneğin, JOI-Design'dan Corinna Kretschmar-Joehnk, "KONAKLAMA Tasarım Trendleri-Kontrat sektöründe fiziki varlığın canlanması" konusu hakkında rapor verecek ve ziyaretçileri seçilen katılımcılara yönlendirecek. Aboutlama İç Mekân Tasarım Mimarlık’tan Yordanka Rotta, Heimtextil aracılığıyla ziyaretçilere "Gelenek - Yenilik - Gelecek" konusunda rehberlik edecek. Veya Dr Regina Dahmen-Ingenhoven geçici alanlar, refah ve sürdürülebilirlik için tekstil çözümlerini nasıl kullandığını açıklayacak. Program Almanca ve/veya İngilizce olarak sunulacaktır. İlk defa İtalyanca TUR da yapılacak. Programın tamamı Heimtextil etkinlik takviminde mevcuttur.

Architonic'ten İç Mekân Tasarım.Mimarlık.Hizmet Sektörü CANLI SOHBETLER

Ticaret fuarının 11 Ocak Perşembe günü, Architonic baş editörü Simon KeaneCowell, uluslararası tasarım sahnesinin yıldızlarını sektördeki güncel konular hakkında konuşmaya davet edecek. 2024'te Carole Baijings (endüstriyel tasarımcı), Werner Aisslinger (Studio Aisslinger) ve Felix Diener'i (Marburger Tapetenfabrik) ağırlıyor.

Heimtextil Konferansı “Uyku & Daha Fazlası”- Salon 11.0

Heimtextil Konferansı "Uyku & Daha Fazlası"nda, tanınmış uluslararası uyku uzmanları içgörüleri ve en iyi uygulamaları sunacak. Ayrıca kontrat sektöründen gelen ziyaretçiler için de uygun teklifler olacak. Yatak odası tasarımından Z kuşağının otel ihtiyaçlarına, yapay zekânın profesyonel uyku analizinde kullanımına kadar uzanan güncel bilgi bikrimi ve ilham yaratımına ulaşacaklar. Örneğin Hotelkompetenzzentrum'dan Julia von Klitzing geleceğin oteli hakkında rapor verecek. Program çevrimiçi olarak Heimtextil etkinlik takviminde görüntülenebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.