FESPA Ödülleri 2025 Başvurulara Açık

FESPA'nın uzun süredir devam eden Ödül programı, Mayıs 2025'te Berlin'de eş-lokasyon FESPA Küresel Baskı Etkinliği, Avrupalı Tabela Etkinliği ve Kişiselleştirme Deneyimi ile geri dönüyor.

  11 Temmuz 2024 16:34 Perşembe
FESPA Ödülleri 2025 Başvurulara Açık

Yarışma artık uzman baskı sağlayıcıların ve tabela yapımcılarının en seçkin projelerini vitrine taşımak üzere yapacakları başvurulara açık. Bu küresel ödül programı, yenilikçiliği ve mükemmelliği teşvik ederek baskı ve tabela yapımcılarına en son ve en fark yaratan başarılarını vurgulamaları için bir platform sağlayarak sektör için yeni standartlar belirlemenin yolunu açıyor.

FESPA Dernek Başkanı ve Teknik Lider ve 2025 Ödülleri jürilerinden biri olan Graeme Richardson-Locke şunları söylüyor; “Jüri üyeleri adına konuşursak, hepimiz teknik mükemmelliğin yeni seviyeleri ve başvuruların büyük bir titizlikle hazırlandığına ve uzun yıllardan beri şahit olduğumuz profesyonel standartları yansıtan açık kanıtlara şaşırmayı umuyoruz.  Bu yılki başvurularda, daha geniş anlamda endüstrinin çevresel etkisini azaltma hedefini yansıtan, uygun ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımını deneyimlemek istiyoruz."

FESPA Ödülleri aşağıdaki kategorilerdeki Başvuruları Kabul Edecektir:

-Kâğıt ve Karton Üzerinde Teşhir ve POP

-Kâğıt ve Karton Üzerinde Ambalajlama

-Plastik Üzerinde Teşhir ve POP

-Plastik Üzerinde Ambalajlama

-Posterler

-Serigrafi ve Güzel Sanatlar

-Çıkartmalar ve Baskılı Etiketler

-Sarım

-Yaratıcı Özel Efektler – Kâğıt Karton ve Plastikler

-Tişört, Giysi ve Diğer Tekstillerde Özel Efektler

-Baskılı Giysiler

-Rulodan Ruloya Baskılı Tekstiller

-Cam, Seramik, Metal ve Ahşap Ürünler

-Üç Boyutlu Ürünlere Doğrudan Baskı

-Baskısız Tabela

-İşlevsel Baskı – Alınlık Yazısı, Kadranlar, İsim plakaları

-Printeriors

Son kategori olan Genç Yıldız Ödülü ise 16-25 yaş arası dijital veya serigrafi baskı ve tasarım alanında mesleki kursiyer veya öğrenci olan bireylere açıktır. Katılmak için, başvuru sahipleri çalışmalarını baskıyla ilgili herhangi ilgili bir kategoride gönderebilirler.

Genç Yıldız Ödülü ile ilgili olarak Richardson-Locke şunları söylüyor; “Genç Yıldız kategorisine yapılan başvuruları incelemek bizi her zaman heyecanlandırıyor ve gönderilen çalışmaların standardından etkileniyoruz. FESPA ve dernekleri için gerçekten önemli bir konu olan, sektörde yeni yeteneklerin yetiştiğini gösteren bir standartta yaratıcı düşünce ve teknik sunum görüyoruz. Seçim yapmak zor ama kazanan için bu derece büyük bir başarıya işaret ediyor. Onları yüksek standartta tutuyoruz ve kazanmayı kolaylaştırmıyoruz!”

Halkın Seçimi Ödülü, FESPA çevrim içi topluluğunun tüm kategorilerde oy vermesiyle 6 Ocak 2025'ten itibaren oylamaya açık olacak. Bunun aksine, Show’un En İyisi Ödülü ve İnovasyon Jürisi Ödülü, FESPA'nın jüri heyeti tarafından seçiliyor ve bu da onları sektördeki mükemmelliğin benzersiz tasdikçileri olarak farklı bir yerden konumlandırıyor.

Baskıcıların ve tabela yapımcılarının 2025 FESPA Ödülleri için başvurularını 12 Aralık 2024 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Finale kalan katılımlar 23 Şubat 2025'te duyurulacak ve 6-9 Mayıs 2025 tarihleri ​​arasında Messe Berlin, Almanya'da gösterimlenecek.

FESPA Hakkında

1962'de kurulan FESPA serigrafi baskı, dijital baskı ve tekstil baskı topluluğu için küresel bir Dernekler federasyonudur. FESPA'nın ikili amacı serigrafi baskı ve dijital görüntülemeyi teşvik etmek ve serigrafi ve dijital baskı hakkındaki bilgi birikimini dünyanın her tarafından üyeleriyle paylaşarak işlerini büyütmelerine ve hızla büyüyen endüstrilerindeki en son gelişmeleri öğrenmelerine yardımcı olmaktır.

FESPA Amaca Dönük Kârlılık

Amaca Dönük Kârlılık, FESPA'nın uluslararası yeniden yatırım programıdır ve FESPA etkinliklerinden elde edilen geliri, eğitim, ilham, genişleme ve bağlantı olmak üzere dört temel sütun aracılığıyla sürdürülebilir ve kârlı bir büyümeye ulaşmak amacıyla küresel özelleştirilmiş baskı topluluğunu desteklemek için kullanır. Program, gelişmekte olan pazarlarda tabandan gelen projeleri desteklemeye ek olarak ayrıca pazar araştırması, seminerler, zirveler, kongreler, eğitim kılavuzları ve gösterimler de dâhil olmak üzere dünya çapındaki baskıcılar için yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunar.

Yaklaşan FESPA Etkinlikleri Şunları İçerir

-FESPA Avrasya 2024, 11 – 14 Eylül 2024, İstanbul Fuar Merkezi, İstanbul, Türkiye

-FESPA Afrika 2024, 13 – 15 Eylül 2024, Gallagher Kongre Merkezi, Midrand, Güney Afrika

-FESPA Meksika 2024, 26 – 28 Eylül 2024, Centro Citibanamex, Mexico City

-WrapFest 2024, 3 – 4 Ekim 2024, Silverstone Yarış Pisti, Birleşik Krallık

-FESPA Orta Doğu 2025, 20 – 22 Ocak 2025, Dubai Etkinlik Merkezi, Dubai

-FESPA Küresel Baskı Etkinliği 2025, 6 – 9 Mayıs 2025, Messe Berlin, Almanya

-Avrupalı Tabela Etkinliği 2025, 6 – 9 Mayıs 2025, Messe Berlin, Almanya

-Kişiselleştirme Deneyimi 2025, 6 – 9 Mayıs 2025, Messe Berlin, Almanya


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.