Enerji Dönüşümü: Sanayiye Yük mü, Yoksa Enerji İnovasyonları İçin Bir Fırsat mı?

63’ncü Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi & 4’ncü İnovasyon Günleri, 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Dornbirn, Avusturya’da gerçekleşecek.

  16 Temmuz 2024 10:43 Salı
Enerji Dönüşümü: Sanayiye Yük mü, Yoksa Enerji İnovasyonları İçin Bir Fırsat mı?

VERBUND AG'nin Yenilenebilir Enerjiler Uzmanı Rudolf Zauner, Dornbirn GFC'nin açılış gününe bu soruya ilişkin bir genel derslikle başlayacak. Daha fazla karbondan arınmayla birlikte, fosil yakıtlardan karbonsuz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş, enerji inovasyonları ve daha ileri ve sistematik çözümler için sektör birleşmeleri odak noktasına taşınıyor. Rudolf Zauner, Verbund AG'nin yenilikçi enerji çözümlerini sunuyor ve endüstri, enerji tedarikçileri ve Start-Up'lar dünyası bir araya geldiğinde neler başarılabileceğini ve endüstrinin rekabet gücünün nasıl korunabileceğini tartışıyor. Franz Zöchbauer, Verbund AG, Dornbirn GFC'ye katılım hakkında; ''Enerji teknolojisinde lider bir şirket olarak, küresel tekstil endüstrisinde inovasyon ve sürdürülebilirliğin öneminin farkındayız. Bu konferansı destekleyerek, ekolojik açıdan sürdürülebilir ve enerji açısından verimli çözümler üretme yönündeki tutkularımızla uyumlu olan fiber inovasyonunun geleceğine yatırım yapıyoruz."

Enerji Çözümleri: Bu inovasyonlar sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılan büyük bir adımı temsil ediyor. 13 Eylül Cuma günü, enerji çözümleri başlığı, RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknolojisi Enstitüsü (ITA) ve oradaki endüstriyel ortaklarla iş birliği içinde Salon C'deki bir derslik bloğunda derinlemesine keşfedilecek. Bu oturumda doğa, teknoloji ve sürdürülebilirliğin kesişimi vurgulanıyor. Prof. Thomas Gries (ITA Direktörü): " Bu inovasyonlar sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılan büyük bir adımı temsil ediyor.  Doğal ilkeleri ve ileri teknolojileri entegre ederek, zamanımızın en acil enerji zorluklarından bazılarını ele alabiliriz." Sunumların detayları ana programda listelenmiştir: www.dornbirn-gfc.com

Avrupa Politikasını ve Düzenleyici Altyapıyı Değiştirmek!

Dornbirn GFC ayrıca ziyaretçilere AB'nin elyaf endüstrisine yönelik yeni düzenlemeler ve hükümlere ilişkin planları hakkında en son bilgileri sunuyor. Avrupa Komisyonu'ndan Cornelia Mohor, 11 Eylül Çarşamba günü Dornbirn GFC'de genel derslik konuşmacısı olarak bu başlık hakkında bilgilendirme sağlayacak: "AB politikaları ve gelecek düzenlemelerden oluşan bir paket, AB’de tekstil ürünlerinin nasıl üretildiğini, satıldığını ve tüketildiğini yeniden tanımlıyor. AB Tekstil Etiketleme Yönetmeliği'ne ilişkin inceleme başlatıldı. Tekstil elyafları ve elyaf inovasyonları bu planlı incelemenin önemli bir bileşenini oluşturuyor. “

Dornbirn GFC 2024 Hakkında Güncelleme

Ziyaretçiler, kongrenin üç günü boyunca 125 uzman sunumuna katılma fırsatı bulacak. 2024 yılında sunumların sınıflandırması, elyaf yenilikleri alanında artık daha da fazla uzmanlık alanının kapsanacağı şekilde revize edildi: Biyopolimerler, Biyomalzemeler, Yüksek Performans, Yeni Teknolojiler, Doğal Elyaflar, Yüzey İşleme, Ham Maddeler, Nonwoven Kumaşlar ve Döngüsel Ekonomi ve Geri Dönüşüm.

Yeni sponsorların desteği, Dornbirn GFC'ye ziyaretçilere yönelik teklifleri genişletmek ve uluslararası platformu gelecekte sürdürmek için daha fazla fırsat sunuyor. Şu şirketlere teşekkür ederiz: Verbund AG, Vienna (AUT), Heraeus Precious Metals GmbH & Co. KG, Hanau (GER) ve MP Corporate Finance GbmH, Vienna (AUT). Matthias W. Gluth: "Mevcut rezervasyon durumu bize Dornbirn GFC'ye ziyaretçilerin ilgisinin kesintisiz devam ettiğini gösteriyor.  Özellikle mevcut zorlu ekonomik koşullar ışığında bunu çok takdir ediyoruz. Uzmanlıkları ve yüksek standartlarıyla profesyonel açıdan olağanüstü bir kongrenin temelini oluşturan tüm konuşmacılara özel teşekkürlerimi sunuyorum."

63’ncü Dornbirn GFC 2024, enerji dönüşümü ile karakterize ediliyor ve tekstil endüstrisi için yenilikçi çözümler sunuyor. 63’ncü Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi & 4’ncü İnovasyon Günleri, 11-13 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Dornbirn, Avusturya’da gerçekleşecek. Üç gün sürecek olan kongrede ana başlık olan “Enerji Çözümleri” içerikli sunumlar, açılış gününde genel dersliklerle başlayacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.