DTG, Tekstil Uzmanlarını Bangladeş’te Buluşturdu

Banglades’te organize edilen DTG fuarı, ülke ekonomisine paralel olarak büyümesini sürdürüyor. Küresel piyasadan önemli firmaların katılım gösterdiği etkinlikte 29 Türk firması ürünlerini tanıttı.

  22 Mart 2013 21:38 Cuma
DTG, Tekstil Uzmanlarını Bangladeş’te Buluşturdu

Bangladeş’te düzenlenen 10. Dhaka Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı (DTG 2013), 4 gün boyunca misafirlerini ağırladı. 31 Ocak-3 Şubat 2013 tarihinde organize edilen etkinlikte 850 firma katılımcı olarak yer aldı. Bangladeş Tekstil Atölyeleri Kurumu’nun (BTMA) ortaklığı ile yapılan organizasyona Türkiye’den de 29 firma katıldı. Textil Dünyası Dergisi de medya partneri olarak etkinliği yerinde takip etti. Tekstil ve konfeksiyon makineleri fuarı olan DTG’de aynı zamanda makine yedek parçaları ve teknik ekipmanları da sergilendi. Fuara katılan ülkeler arasında; Bangladeş ve Çinli firmaların sayısı öne çıkarken bu ülkeleri, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Tayvan, Güney Kore, İsviçre, Türkiye ve İsviçre takip etti. 31 ülkeden gelen katılımcıların dışında medya ve makine birliklerinin de yer aldığı organizasyonda 1050 stand açıldı. Fuara katılan firmalar arasında ise küresel piyasanın önde gelen isimleri göze çarpıyor. Barudan, CTMTC, Fong\'s, Groz-Beckert, Jakob Muller, Karl Mayer, LMW, Loepfe Graf, Mayer & Cie, M&R, Oerlikon, Pai Lung, Picanol, Rieter, Santoni, Shima Seiki, Stoll, Terrot, Thies, Toyota ve Truetzschler son teknolojik ürünlerini fuarda sergiledi.

\r\n

Fuarda tekstil makineleri, aksesuarlar ve kumaşlar bölümünde sergilenen ürün grupları arasında; tekstil makineleri, tekstil makineleri yedek parça ürünleri, tekstil makineleri aksesuarları, kimyasallar ve boyalar, kumaş işleme makineleri ve aksesuarları, keçeleme iğneleri, ölçme ve katlama makineleri, dokuma makineleri, yıkama makineleri, eğirme makineleri ve aksesuarları, basınç makineleri, test ekipmanları ve control sistemleri, iplik işleme makineleri ve aksesuarları yer aldı. Ayrıca konfeksiyon makineler ve aksesuarlar bölümünde sergilenen ürünler arasında; kesme ve döşeme makineleri, sondaj makineleri, nakış makineleri, terbiyeleme ekipmanları ve yapıştırma makineleri, giysi aksesuarları, düğme ve perçin bağlantı ekipmanları, ütü makineleri ve donanımları, bıçak ve makas bileme makineleri, triko ekipman ve makineleri, etiketleme makineleri, çamaşırhane ekipmanları bulunuyor.

\r\n

Bangladeş Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

\r\n

Bangladeş ticaretinde önemli bir noktada olan tekstil ihracatı ülkenin toplam satışının yüzde 80’ini oluşturuyor. Bu anlamda tekstil çalışmalarına yoğun yatırımlar yapan Bangladeşli üreticiler, tanıtım etkinliklerine de önem veriyor. DTG fuarında ürünlerini tanıtma fırsatı bulan firmalar, tekstil ve konfeksiyon ürünlerini küresel piyasanın bilgisine sundu. Tekstil sektöründe 3.6 milyon istihdamın yaratıldığı ülkede, tekstil sektörü piyasanın en önemli yatırımlarının yapıldığı alan olarak biliniyor. Ülke aynı zamanda 22.92 milyar dolarlık tekstil ihracat rakamı ile de küresel piyasanın en büyük üreticileri arasında yer alıyor. DTG fuarı, satışlarını ve yatırımını artıran Bangladeşli firmaların ürünlerini tanıtmaları için önemli bir etkinlik olarak tanımlanıyor. Organizasyon, iplik eğirme, örme, dokuma, boyama-baskı-terbiye, test, yıkama, nakış, dikiş ve diğer ekipmanları içeren en son makinelerin ve teknolojilerin yer aldığı tüm tedarik zincirine hitap ediyor.

\r\n

Özel Anlaşmalar İhracatı Artırıyor

\r\n

Bangladeşli üreticiler özel anlaşmalarla AB ülkelerine ve ABD’ye gümrüksüz olarak erişim imkanına sahip bulunuyor. GSP&EBA programı ile bu ülkelere ulaşan firmalar, pazar bulma konusunda da oldukça verimli çalışmalar gerçekleştiriyor. Ayrıca Bangladeş son dönemde AB ve ABD’nin dışında, Japonya, Kore, Çin, Hindistan, Güney Amerika’nın bazı ülkeleri ve Güney Afrika gibi yeni ihraç pazarlarına ürünlerini pazarlıyor. Küresel alanda yaşanan krizinde etkisiyle sıkıntılı günler geçiren Bangladeşli üreticiler alternatif pazar seçenekleri ile ayakta kalmaya çalışıyor. Yatırımlarını bu şartlara göre belirleyen ülkenin tekstil ticareti de her geçen yıl büyümesini sürdürüyor. Hükümet tarafından ve bakanlıklar tarafından da desteklenen üreticiler, küresel fuarları yakından takip ediyor. Bunların yanında düşük işçi maliyetleri, hükümetin teşvikleri sonucunda yabancı yatırımcılarda ülkeye yatırım planları yapmayı sürdürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.