Dornbirn GFC 62’nci Edisyonu Geniş bir Endüstri Katılımıyla Gerçekleşti

30'dan fazla ülkeden 550'den fazla katılımcının yer aldığı Dornbirn GFC 2023 başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

  13 Ekim 2023 08:30 Cuma
Dornbirn GFC 62’nci Edisyonu Geniş bir Endüstri Katılımıyla Gerçekleşti

Elyaf inovasyonu, geri dönüşüm, döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, nonwoven kumaşlar, teknik tekstiller, spor ve hazır giyim ana başlıklarında 125 sunum profesyonel izleyici kitlesine sunuldu.

Başarılı GFC Organizasyonu, Genel Müdür olarak Friedrich Weninger tarafından oldukça yalın ve operasyonel olarak yönetiliyor ve Sonja Spöcker tarafından hem operasyonel hem de uygulama eksenli olarak yürütülüyor.

Friedrich Weninger daha önce de önümüzdeki 2-3 yıl içinde görev ve sorumluluklarından geri adım atması yönünde sinyaller vermişken, Avusturya elyaf enstitüsünün sorumlu tüm karar vericileri tarafından bir işe alım süreci başlatılması ve önümüzdeki yıllarda yumuşak bir devir teslim sürecini entegre etmek için uygun bir aday aranması yönünde bir teklif yapılmış ve onaylanmıştır. Arama ve seçme süreci sırasında Andreas Dorner, Avusturya elyaf enstitüsünün tüm sorumlu paydaşları tarafından 2023 yazında ilk olarak Eş Genel Müdür olarak başlamak üzere ve devir teslim sürecinde önümüzdeki 2-3 yılın liderliğini devralmak üzere atandı.

Dornbirn GFC Tekstil Endüstrisinin Zorluklarını Karşılıyor

"Elyaf sektörünün şu anda karşı karşıya olduğu zorluklar, değer zincirlerinde köklü değişiklikler gerektiriyor. İnovasyon, döngüsel ekonomi ve yeni iş modelleri etrafındaki yeni fırsatlardan yararlanmak için yeni stratejik ortaklıkların kurulduğunu görüyoruz. Dornbirn GFC'nin 62’nci edisyonu, bu tür yeni ortaklıklar için mükemmel bir yer olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi, Lenzing AG Şef Sürdürülebilirlik Direktörü ve Dornbirn GFC Başkanı Robert van de Kerkhof. Dornbirn GFC Genel Müdürü Fritz Weninger, "Bu nedenle siyasetten, enerji sektöründen, aynı zamanda birçok şirketten ve elyaf değer zincirinin tamamından start-up'lardan önde gelen temsilcilerin, sektördeki yeşile doğru giden süreci ilerletmemizi nasıl hızlandırabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere üç gün boyunca bir araya gelmesinden gurur duyuyoruz” diye ekledi.

Tekstil endüstrisinin zorluklarını karşılıklı bir bilgi alışverişi formatında tartışmak, uluslararası konuşmacıların ilginç uzman sunumlarından ilham almak ve sonunda birlikte sürdürülebilir ve bilimsel temelli çözümlere ulaşmak- Dornbirn GFC'nin onlarca yıldır kendisini bir ağ oluşturma platformu olarak kurduğu şey budur.

“Bizim için bu, endüstrimiz için yeşil bir geleceği şekillendirmeye yönelik yüzlerce fikrin gerçeğe dönüşebileceği yılın konferansıdır” dedi, Andre Wissenberg, Oerlikon, ve bu açıklamayla Dornbirn GFC'nin tekstil ağındaki önemini ve görevini doğruladı.

Yeni Mevzuatın Karşılanması

Euratex, Brüksel'den Dirk Vantyghem'in "AB Sürdürülebilir Tekstil Stratejisi- Küresel Tekstil Ekosistemi Üzerindeki Etkisi" başlıklı açılış sabahı genel sunumu, ulusal ve uluslararası üreticiler ve tedarikçiler için bir başka zorlukla ilgilidir. Avrupa kurumları, AB tekstil stratejisinin mevzuatta uygulanmasında hızlı ilerleme kaydediyor. Avrupalı tekstil şirketleri, yeni mevzuatın gerektirdiği şekilde sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya, yeni döngüsel iş modelleri geliştirmeye ve yüksek kaliteli tekstil ürünleri üretmeye kendini adamıştır. Ancak bunun gerçekleşmesi için şirketlerin açık ve tutarlı bir düzenleyici altyapıya ve tüm şirketler için eş seviye bir hareket alanına ihtiyacı var.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.