DOMOTEX Orta Doğu 2024 Büyük Başarıyla Tamamlandı

Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen üç günlük görkemli etkinliğini büyük bir başarıyla tamamlayan fuar, zemin ve yer kaplamaları endüstrisindeki sayısız kazanımı ve atılımı kutladı.

  13 Haziran 2024 08:37 Perşembe
DOMOTEX Orta Doğu 2024 Büyük Başarıyla Tamamlandı

Açılışını Dubai Belediyesi Genel Müdürü Dawood Al Hajri'nin yaptığı etkinlik, dünyanın dört bir yanından endüstri liderlerinin ve meraklılarının ilgisini çekti. Zemin ve yer kaplamalarının geleceğini vurgulayan geniş bir ürün ve tasarım yelpazesini vitrine çıkardı. Domotex Orta Doğu 2024'ün başarısı, Dubai'nin küresel ticaret zeminindeki stratejik öneminin ve ayrıca zemin ve yer kaplamaları endüstrisinde inovasyon ve büyümeyi yönlendirme yeteneğinin bir kanıtıdır. Etkinlikte 100'den fazla katılımcı en yenilikçi eğilimleri sergilemek ve endüstrinin geleceğini şekillendirmek için bir araya geldi. Gösterim alanı temsiline göre sıralanan ilk beş ülke İran, BAE, Türkiye, Mısır ve Çin oldu.

Deutsche Messe AG Domotex Küresel Direktörü Sonia Wedell-Castellano, BAE'ye şükranlarını şu sözlerle dile getirdi; "Küresel zemin ve yer kaplamaları endüstrisinin görünürlüğünü ve büyümesini destekleyen bir platform sağladığı için BAE'ye son derece minnettarız. Dubai'deki dinamik ticaret ortamı, bu yılki etkinliğin başarısı için çok önemli."

Bu yılki etkinlik özellikle zengin ve yüksek kalibreli gösterimlerle dikkat çekti. Heritage Carpet by Ghanbarinia, 45 sıra dışı antika el yapımı halının lansmanıyla büyük ilgi gördü. Bu eşsiz sergi, BAE'nin kültürel ilerlemeye yönelik liderlik girişimleriyle uyumlu olup– dünya çapında hem miktar hem de kalite açısından türünün en büyüğü olan– Ghanbarinia koleksiyonundan yüzlerce muhteşem halı ve kilimi içeriyor. Ek olarak, bu vitrinin öne çıkan gösterimlerinden biri de, değeri 500 milyon dolar olan müze kalitesinde antika halı ve kilimlerin sunumuydu; bazı halı ve kilimlerin geçmişi 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanıyor ve bu da tarihi derinlik ve kültürel önem katıyor.

Design Lounge, True Design ve Moooi Carpets tarafından yaratıcı bir merkeze dönüştürülen yenilik ve tarzın odak noktasıydı. Bu alan, salonun hem estetik hem de işlevsel çekiciliğini artırmak için True Design'ın mobilyaları ve Moooi Carpets'in tekstillerinin bir araya gelmesiyle üst düzey tasarımlar ve usta el işçiliği arasındaki sinerjiyi ortaya koydu. Ziyaretçiler, True'nun mobilya parçalarının sıra dışı çizgilerine ve kusursuz usta el işçiliğine hayran kaldı; her ayrıntı titizlikle seçilmiş ve her öğe hassas bir şekilde yerleştirilmiş, salt dekoru aşan ve güzel yaşama sanatını örnekleyen uyumlu bir topluluk yaratılmıştır.

Etkinliğin fark yaratan ana gösterimlerinden biri, Tebriz Premium İpek Çözgü koleksiyonundan 600 m²'lik usta işi bir eser olan, Domotex'te bugüne kadar teşhir edilen en büyük halının sunumuydu. Bu vasatı aşan sergi, Orta Doğu el yapımı halılarının eşsiz usta el işçiliğini ve kalitesini sergileyerek, kompleks tasarımı ve üstün sanatıyla katılımcıların gözlerini kamaştırdı.

Etkinliğin bir diğer ana vurgusu ise Ryser Böden tarafından 'Bog Pearl'ün tanıtımıydı. İsviçre'de üretilen bu çarpıcı bataklık meşesi parke döşeme, 3000 ila 7000 yaşları arasındaki ağaçlardan üretilmiştir. Bataklık meşesi olarak bilinen ve elmaslardan bile daha nadir olan bu ağaçlar, zengin bir tarih ve eşsiz güzellik sunarak onları Dubai'nin en seçici sakinleri için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Elipslerden oluşan sofistike parke tasarımı, her türlü lüks alana benzersiz ve gözden kaçırılmaması gereken bir katkı vaat ediyor.

Dikkat çeken sergiler listesine eklenen BAE'nin en büyük halı üreticisi Standard Carpet, en son çözümleriyle sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ortaya koydu. Bu gösterim, şirketin yüksek kaliteli ve yenilikçi tasarımları korurken çevresel etkiyi azaltmaya yönelik devam eden çabalarını vurguladı.

Sonia Wedell-Castellano şunları ekledi; "Domotex Orta Doğu 2024'ün büyük başarısı, küresel zemin ve yer kaplamaları pazarının dinamik ve karşı koyan doğasını yansıtıyor. Burada teşhir edilen inovasyonlar ve gerçekleştirilen iş birlikleri, en güncel eğilimlere vurgu yapıyor ve endüstrinin gelecekteki gelişmelerinin yönünü belirliyor. Diğer bir sıra dışı edisyonu daha geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz ve mükemmellik geleneğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." Etkinlik, vasatın üzerine çıkan ürünlerin vitrini için bir sahne sağladı ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen profesyoneller için paha biçilmez ağ oluşturma fırsatlarını da kolaylaştırdı.

DOMOTEX Worldwide Hakkında

DOMOTEX HANNOVER (16-19 Ocak 2025) dünyanın önde gelen halı, zemin ve yer kaplamaları ticaret fuarıdır. Etkinliği Deutsche Messe AG Hannover organize ediyor.

DOMOTEX asia/CHINAFLOOR (28-30 Mayıs 2024, Şanghay), Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük uluslararası zemin ve yer kaplamaları fuarıdır. Etkinliği VNU Exhibitions Asia, Hannover Milano Fairs Shanghai (Deutsche Messe ve Fiera Milano'nun bağlı ofisi) ve Build Your Dream ortaklaşa organize ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.