Çalık Denim'den Endüstriye Destek: "Field Trip" Türkiye'de

Çalık Denim’in ülke ekonomisinin gücünü göstermesi açısından da önem arz eden bu kapsamlı etkinlikler, dünya moda sektörüne de ilham olmaya devam ediyor.

  17 Ocak 2024 08:30 Çarşamba
Çalık Denim'den Endüstriye Destek: 'Field Trip' Türkiye'de

Moda ve denim dünyasında pozitif dönüşümün küresel liderlerinden olan premium denim üreticisi Çalık Denim, dünyanın en büyük pamuk sürdürülebilirlik programı Better Cotton Initiative’in (BCI) Şanlıurfa ve Malatya’da düzenlediği “Field Trip” etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik iş ortaklarının yanı sıra; global moda dünyasından Marks & Spencer, Varner, New Look, Beymen ve Mavi gibi önemli markaların temsilcileri ve denim sektörünün önde gelen influencer’ları, Türk pamuğu üretiminde bölgedeki sözleşmeli çiftçileri ve tarım paydaşları etkinlikte yer aldı. Dünyanın önde gelen premium ve çevreye duyarlı denim üreticisi Çalık Denim, 23 ülkede en küçüğünden en büyüğüne kadar 2.5 milyondan fazla çiftçiye daha sürdürülebilir pamuk tarım uygulamaları eğitimi veren BCI’ın geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da düzenlediği ‘Field Trip’ etkinliğini bu yıl Şanlıurfa’nın yanı sıra Malatya’ya taşıdı.

“Türk Üretici”

Bölgede yarattığı önemli istihdam ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ihracat rakamlarının yanı sıra, globaldeki yüksek marka bilinirliği ve “Türk Üretici” marka algısıyla başarılı projelerini hayata geçiren Çalık Denim, iş ortağı olduğu bu etkinlikle birlikte Türkiye tarım ve pamuk üreticiliğinde ses getiren bir projeye imza attı. ”Passion for Denim, Passion for Life” mottosuyla tohumdan mağazaya üretimde şeffaflığa önem veren Çalık Denim’in Malatya fabrikası ile pamuk tedariğinde önemli rol oynayan Şanlıurfa’daki ziyaretler bölge için de büyük önem taşıyor.

Kardeş firma Çalık Cotton’un Urfa’daki son teknoloji alt yapıyla üretim yapan fabrikasını ve BCI odaklı üretim yapan sözleşmeli çiftçilerin tarlalarını 4-5 Ekim’de yerinde inceleyen ekip, daha sonra 6 Ekim’de Çalık Denim’in üretim üssü olan Malatya’daki fabrikasını ziyaret etti. Ziyaretlere katılanlar, pamuktan kumaş üretiminin son aşamasına kadar tüm üretim süreçlerini entegre tesiste görüp Çalık Denim’in moda dünyasında trendlere yön veren denim kumaşlarının üretimini yerinde inceleme fırsatını elde etti.

Müşterilerinin çözüm ortağı olma vizyonuyla en yeni teknolojilerle moda ve denim dünyasının lideri Çalık Denim; Türk üretici marka gücünü dünyaya duyuracak yeni projeleri ve yeni koleksiyonlarıyla ilerlemeyi sürdürüyor.  Çalık Denim’in ülke ekonomisinin gücünü göstermesi açısından da önem arz eden bu kapsamlı etkinlikler, dünya moda sektörüne de ilham olmaya devam ediyor.

Çalık Denim Hakkında

Çalık Grubu'nun ilk şirketi olan Çalık Denim; dünyanın önde gelen premium eko-bilinçli denim üreticileri arasında yer alıyor. Güçlü Ar-GE merkezinde geliştirdiği yenilikçi yaklaşımlarla özgün denim koleksiyonları tasarlayan şirket; Acne, J Brand, GAP, Supreme, PRPS, Polo Ralph Lauren, Banana Republic, Mother, Hugo Boss, Lucky Brand, Uterque, Massimo Dutti, H&M, Top Shop, Gerry Weber, Mavi, Tommy Hilfiger, Frame, Brax, Zara, Replay, Ann Taylor, Calvin Klein, G Star, Citizens of Humanity ve 7 for AllManKind gibi dünyanın önde gelen moda markaları için üretim yapıyor. Çalık Denim, gerçekleştirdiği yatırımlar sayesine 2023 yılı itibariyle 55 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahiptir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.